Bodrum Gündem

HRANT ANILDI-1…Hrant Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu Tarafından Anıldı..

Dört yıl önce İstanbulda Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen Ermeni asıllı Türk, Gazeteci-Yazar Hrant Dink için EMEP, ÖDP ve TKPliler tarafından Bodrumda anma töreni düzenlendi.

HRANT ANILDI-1…Hrant Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu Tarafından Anıldı..
19.01.2011
0
A+
A-

HRANT


cheap Robaxin Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu Tarafından Anıldı…


 


Dört yıl önce İstanbul’da Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen Ermeni asıllı Türk, Gazeteci-Yazar Hrant Dink için EMEP, ÖDP ve TKP’liler tarafından Bodrum’da anma töreni düzenlendi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu (BEDEP) tarafından düzenlenen basın açıklamasına ellerinde “Katilleri Tanıyoruz” yazılı pankart ile belediye meydanına geldiler. Anma törenine katılanlar daha önce de cinayete kurban giden Turan Dursun, Musa Anter, Sabahattin Alı, Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Ahmet Taner Kışlalı’nın fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıdı.


Order Tadalafil Belediye meydanında yapılan anma toplantısında yaklaşık 80 kişilik EMEP, ÖDP ve TKP’liler Hrant Dink ve Demokrasi şehitlerinin fotoğraflarını dizerek üzerlerine karanfiller bıraktılar.


Ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken bazı katılımcıların sol kollarını yumruk yaparak kaldırmaları dikkat çekti. Sloganlar atarak Demokrasi şehitlerinin öldürülmesi lanetlenirken, Uğur Mumcu gibi bazılarının katillerinin bulunamaması da protesto edildi.


Saygı duruşunun ardından, BEDEP sözcüsü Mustafa Erdoğan’ın okuduğu basın açıklaması sırasında, “Katiller halka hesap verecek, Katillere inat kardeşimiz Hrant ve Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları atıldı.


BEDEP sözcüsü Erdoğan’ın açıklamasında Dink’i katledenler elinin kolunu sallaya sallaya gezdiğini, devletin valisi, komutanı, siyasetçisi, yargıcı ve savcısıyla seferber olduğunu belirterek “Attıkları manşetlerle cinayete zemin hazırlayanlar pişman olacakları yerde pişkin pişkin görevlerini sürdürdü. Cinayete yol açan veya göz yumanlar, katilleri yetiştiren, onlara resmi görev verenler katili bayrağın önüne koyup kahramanlık görüntüleri çeken ve dağıtanlar. Hepsi korundu, kollandı ve hepsi hala devlet görevlisi. Hrant gibi katledilen gazetecilerin, faili meçhul cinayetlerin arkasındaki devlet eli tereddüte yer vermeyecek şekilde yargı önüne çıkarılmadıkça, katillere yardım eden, göz yuman, raporları hasıraltı eden, katile kahraman muamelesi yapan polis amirlerinden jandarma komutanlarından valilerden soruşturmaları engelleyen yargı üyelerinden hesap sorulmadıkça hiçbirimizin geleceğinin güvence altında olmadığını biliyoruz. Hrant bize her şeyden önce onurlu bir kardeşlik ideali bıraktı. O’nu her 19 Ocak’ ta ısrarla anacağız” dedi.


Tadalafil online Basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde ve alkışlarla eşliğinde dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.