Bodrum Gündem

BOSİAD ve BESİAD Bodrum İçin Tek Yürek..

Ülkenin geleceği adına kendisini sorumlu hisseden herkes ve her kesimin kendini görevli sayması ve örgütleri vasıtasıyla sosyal ve siyasal yaşama aktif olarak katılması gerekir.

BOSİAD ve BESİAD Bodrum İçin Tek Yürek..
23.01.2011
0
A+
A-


 
doxycycline online
 

BOSİAD ve BESİAD Bodrum İçin Tek Yürek…

“Ülkenin geleceği adına kendisini sorumlu hisseden herkes ve her kesimin kendini görevli sayması ve örgütleri vasıtasıyla sosyal ve siyasal yaşama aktif olarak katılması gerekir.” buy metoclopramide


 


Bodrum Gündem Haber


Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu “AÇIK GÖRÜŞ” programının bu haftaki konukları Bodrum’ un en etkili Sivil Toplum Kuruluşlarından BOSİAD ve BESİAD’ ın başkanları oldu.


Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği başkanı Ahmet Karataş ve Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in katıldığı programda Sivil Toplum kuruluşlarının önemi, işlevi ve misyonu tartışıldı. Bodrum’ un sorunları, çözüm önerileri ve iki derneğin bu konulara yönelik projelerini açıkladıkları programın sonunda başkanların Bodrum’ da iş yaşamının ve sosyal yaşamın düzeltilmesi konusunda görüş birliği içinde oldukları görüldü.


 


Bosiad başkanı Ahmet Karataş ”İş adamları olarak biz, kendi mesleki ve sektörel sorunlarımıza gösterdiğimiz ilgi kadar politik yaşama da müdahil olmalıyız. Bu konuda eyyamcı bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları doğası gereği devletten beslenmeyen, statükoya karşı direnen, sisteme muhalif olan örgütlerdir. Yenilenme ve değişimin iş yaşamındaki öncüleri olmak durumundadırlar.” Dedi.


 


Bodrum Yarımadasında belediye sayısının çok olduğunu iddia eden Karataş, özel bir düzenlemeyle Bodrum’un yeni bir statüye kavuşturulması gerektiğini söyledi. Bir soru üzerine de; Bodrumda aynı alanda iki derneğin bulunmasının ayrı bir zenginlik olduğunu ifade etti.


 


BESİAD TOKİ KONUSUNDA KAYGILI…


Bu konuda aynı düşünceleri taşıdığını söyleyen Besiad Başkanı Cenk Sezgin de; Sivil Toplum Kuruluşlarının gönüllülük esasına dayalı çalışan örgütler olduğunu ve hazırlayacağı projelerle hem üyelerine, hem de yerel yönetimlere öncülük yapmaları gerektiğini belirtti.


buy cheap Lithium

Ayrıca TOKİ vasıtasıyla bile olsa yarımada da yeni yapılaşmalara karşı olduklarını, bunun yerine Bodrum’ un doğal yapısını, tarihi ve kültürel değerlerini koruyacak, yaşatacak proje ve politikalar uygulanması gerektiğini, bu konularda diğer demokratik kuruluş ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılması gerektiğinin altını çizdi.


 


Başkanlar, Bodrumlu esnaf ve sanayicilerin en çok ihtiyaç duydukları şeylerden birinin nitelikli eleman olduğunu, turizmin uzun süreye yayılması açısından hizmetin kalitesinin de artırılması gerektiğini söylediler. Toplumda örgütlülük düzeyinin çok düşük olduğunun, var olan örgütlerin çoğunun da sivil olma özelliklerini yitirdiklerinin tespitinin yapıldığı programda; gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yurttaşların farklı alanlarda örgütlü yapıların içerisinde yer almaları halinde siyasetin kalitesinin de yükseleceği vurgulandı.


 


Programın sonunda Bosiad ve Besiad  ortak projelerde birlikte davranmak ve yerel yönetimlerin işlerini kolaylaştıracak çalışmalara yönelmenin Bodrum iş yaşamı için çok büyük kazanç olacağını ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.