Bodrum Gündem

ZENCEFİLİN BÜYÜSÜ…

Sevgili Bodrumlular..
Bu köşemizde tabiat ananın bizlere armağanı olan mucizevî bitkilerden bahsedeceğiz.

ZENCEFİLİN BÜYÜSÜ…
24.01.2011
0
A+
A-

order Indocin online

 

 
Valtrex cheap
 

Sevgili Bodrumlular…
Bu köşemizde tabiat ananın bizlere armağanı olan mucizevî bitkilerden bahsedeceğiz.
İçerisinde bulunduğumuz kış aylarında vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini desteklemek için bu sayımızda bir bitki ve bir arı ürünü hakkında bilgi vereceğim.
Tabiatın bize en büyük armağanı olan arılar ve çok önemli bir arı ürünü olan propolis.
Nedir propolis? buy Xenical online
Arıların kırılan ağaç dallarından ve kabuklarından topladığı ve kendi enzim katkılarından oluşturdukları reçineli bir maddedir. Organik bileşenler, mineraller, esansiyel, yağlar ve reçineden oluşur. Dünyanın en doğal antibiyotiği olarak bilinir. Bağışıklık sistemini desteklemede ve özellikle kış aylarında vücut direncini arttırmada kullanılır. Enfeksiyon hastalıklarında ve iltihap durumlarında iltihap kurutucu olarak kullanılır. Boğaz iltihabında, ağızda oluşan yara ve aftlarda, egzaman ve sedef gibi deri iltihaplanmalarında başarı ile kullanılır. Antifungal etkisi ile mantar oluşumu engelleme ve mantar hastalığını tedavi edici özelliği vardır. Çok güçlü antioksidan etkiye sahip olması sayesinde kanser hücresinin oluşumunu da engellemede etkilidir.
Propolis kapsül veya toz hallede kullanılabilir. Günde iki defa aç karnına kullanımı uygundur. Arı ürünlerine alerjisi olan kişilerde doktora danışılarak kullanılmalıdır.
Kış aylarında kullanılabilecek bir diğer üründe zencefildir.
Tropikal iklimde yetişen yumru köklü bir bitkidir. Özellikle Çin, Hindistan ve Arabistanda 2000 yıldır şifa bulmak amacıyla kullanılmıştır. Hazımsızlıkta ve çeşitli mide rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı gribal enfeksiyon ve öksürüğü dindirmede çok başarılıdır. Kanı temizleyici ve kanı sulandırıcı etkisi vardır. Bu özelliği sayesinde kalbin daha rahat çalışmasını sağlar.

Uyarı: Kanı sulandırıcı etkisi olduğu için yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar kullanımda dozaja dikkat etmelidir. Aksi takdirde tansiyonun yükselmesine sebep olabilir.
Bunlar ve benzerleri gibi kullanılacak bitkisel ürünler daha sağlıklı bir hayat geçirmenizi sağlayacak ve yaşam kalitenizi arttırmada etkili olacaktır
YAREN DOĞADAN SAĞLIK OLARAK SAĞLIKLI GÜNLER GEÇİRMENİZİ DİLERİZ.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.