Bodrum Gündem

Müteahhitten CHP İlçe Başkanına Tehdit..

CHP İşçilerin Sorunlarını Sahiplenince, Müteahhit Tarafından Tehdit Edildi..

Müteahhitten CHP İlçe Başkanına Tehdit..
30.01.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


Müteahhitten CHP İlçe Başkanına Tehdit…


CHP İşçilerin Sorunlarını Sahiplenince, Müteahhit Tarafından Tehdit Edildi…


Buy Fluoxetine pills24honline.com  


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Geçtiğimiz hafta Bodrum Anadolu Ajansına bağlı gazetecilerin yaptığı haber ile kamuoyunun dikkatini çeken işçilerin sorunlarına CHP Bodrum İlçe Başkanlığı sahip çıktı.


 


Kendilerine yardım etmeleri için CHP Genel Merkezini arayan Yalıkavak’ta bir inşaatta mağdur olan işçiler, CHP Genel Merkezi de işçilerin sorunlarına çare bulmak için Bodrum İlçe Başkanlığını görevlendirerek işçileri İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’e yönlendirdiği belirtildi. İlçe Başkanı Öztürk, işçi temsilcisi ile CHP ilçe binasında bizzat görüşerek sorunlarını çözmek ve işçiler ile taşeron ve müteahhit firma arasında uzlaşma sağlamak üzere çalışmalar başlattığı, ancak müteahhit firma tarafından tehdit edildiği iddia etti.


 


İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Yalıkavak Belde Başkanlığında bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.


Öztürk: İşçi temsilcisi kardeşimle ilçe binamızda görüştük…


CHP İlçe Başkanı basın açıklamasında yaklaşık bir hafta önce basında yayınlanan bir haberle, Yalıkavak’ta bir inşaatta çalışan işçilerin vahim durumunu kamuoyunun öğrendiğini belirterek; “Bu işiler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini aramışlar ve genel merkez tarafından da ilçe başkanlığımıza yönlendirmiştir. Bizde genel merkezimizi aradık, genel merkez konu ile ilgilenmemizi ve durumu raporlamamızı istedi. Bizde işçi temsilcisi Turgut Adıgüzel adlı işçi kardeşimizle parti merkezimizde görüştük. İşçi kardeşimin anlattığı şuydu; yılbaşına kadar inşaatların bitmesi ile ilgili 170 kişilik bir işçi grubu, Kızılburunda yapılan söz konusu binalardan birisinin Devlet Bakanı Ali Babacan’a, bir diğerinin ise İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu’ya ait olduğu ve yılbaşına kadar bu binaların bitmek zorunda olduğu kendilerine söylenerek, gece gündüz 24 saat çalıştırıldıklarını ifade etti. Bu süre içinde de kişi başı 50’şer lira harçlık aldıklarını, yılbaşından itibaren de hiç para alamadıklarını ve işi bıraktıklarını, işyerini de terk etmediklerini söylediler. Ne müteahhit ile nede taşaron ile görüşemediklerini ve muhatap bulamadıklarını da dile getirdiler. Son çare olarak Cumhuriyet Halk Partisinin kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini söylediler” dedi.


Birinci Aşama: Arsa ve ruhsat sahibi aranıyor uzlaşma sağlanmaya çalışıldı…


Başkan Öztürk önce Yalıkavak Belediye Başkanı Nevcihan Özcanı arayarak inşaat ile ilgili bilgilere ulaştığını ifade ettiği açıklamada; “Başkanım inşaat ruhsatından ‘Contry White’ adlı Bodrum menşeli bir firma olduğunu bilgisini verdi. Firama yetkilisi ve ortağı Suat beye telefon ile ulaştım, Suat Bey burayı ‘Efe İnşaat Mahmut Mirzaoğlu’na sattıklarını ve sözleşme yaptıklarını söyledi. Fakat vadesi gelmesine rağmen sözleşme gereklerini yerine getirmediler, avukatımızda sözleşmenin fesih yoluna gidilebileceğini ancak 17 gün sürenin olduğunu söyledi. Suat bey ticari olmasa da insani olarak yardımcı olacağını da söyledi” dedi.


İkinci Aşama: TOKİ Mütehhati Mahmut Mirzaoğlu…


Kendini Anakara’da oturan, Toki müteahhiti ve bir çok şantiyesi olduğunu söyleyerek tanıtan Mahmut Mirzaoğlu ile de konuştuğunu kaydeden Öztürk; “Şantiyelerde bu tip sorunların olabileceğini, bu sorunu yeni öğrendiğini söyledi. Mahmut Mirzaoğlu bu inşaatı taşeron ‘Dinç İnşaat Gudbettin Dinç’e verdim dedi. 4 trilyonluk sözleşme yaptım, müteahhit olarak üzerime düşen görevlerimi yaptım, ancak taşeron firma işçilere ödeme yapmadı dedi. Bu arada bütün bu konuşmalara kayıt altına alınmıştır. Yardım edip etmeyeceklerini sorduğumda ise ödeme yapamayacağını, sözleşme gereği ödemeyi ancak Dinç İnşaata yapabileceğini, ona ödeme yapıldığında da işçilere gitmeyeceğini söyledi. 10 Şubat’ta Bodrum’a gelip sorunu çözeceğini söyledi” şeklinde açıkladı.


Üçüncü aşama Taşeron Firama Dinç İnşaat Gudbettin Dinç…


Başkan Öztürk, Gudbettin Dinç’İ ilçe binasına çağırarak yaptığı görüşmede Taşeron Dinç’in sözleşme ile bu işi aldığını, müteahhitten hiçbir ödeme alamadığını, kendi bütçesinden de 300 bin lirayı buraya harcadığını 700 bin civarında da çek kestiğini ifade ettiğini söyledi. Öztürk “Bütün işlerim kötü durumda, evime götürecek ekmek param yok dedi. Daha sonra Mahmut Mirzaoğlu’nu tekrar onun yanında aradım ama cevap vermedi. Daha sonra işçi kardeşlerimi arayarak yanlarında olduğumuzu ve sorunlarına çare üreteceğimizi söyledim” dedi.


Bakanları isimleri kullanılarak suistimal yapılıyor…İlçe Başkanı tehdit ediliyor….


Bakanların bu inşaatla ilgili bir sorumlulukları olmadığını kaydeden Öztürk “Toki müteahhiti olan Mahmut Mirzaoğlu burada bakanların isimlerini kullanarak işçiler üzerinde baskı kuruyor. Ben sayın Bakanlardan da bu sorunun çözümünde katkı sağlamalarını bekliyorum. Çünkü burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Her ne kadar AKP taşeronlaşmayı desteklese de bu çok daha öte bir sorundur” dedi.


CHP İlçe Başkanına Müteahhitten Tehdit…


Öztürk daha sonra müteahhitin, İl Genel Meclisi Üyesi Mükerrem Uyar’ın da bulunduğu bir ortamda kendisini aradığını ve Where to buy Strattera “Sen kim oluyorsun da benim işlerime karışıyorsun” diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Öztürk şunları söyledi “Bu hiç beklemediğim bir şeydi. Sabahtan kuzu olan biri, akşamüzeri kurt oluyor. Burada bir sorunvar hepiniz birbirinizin üzerine atıyorsunuz ve işçi kardeşlerim sefalet içinde dedim. Derdim üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil dediğimde ise ‘sen beni tanıyor musun’ dedi. Bunun üzerine beni sizin gibi insanlar tehdit edemez, ben CHP İlçe başkanıyım dedim. Siz sırça köşklerinizde yaşarken buradaki insanları sefalete terk edeceksiniz, bunu yapamazsınız dedim. Biz CHP olarak işçilerimize çalışanlarımıza ne kadar sahip çıkıyorsak, namuslu ahlaklı işadamlarımıza da sahip çıkarız.”


 


CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk yapılan bu görüşmelerin tamamının kayıt altına alındığını da vurguladığı basın açıklamasının sonunda mağdur işçilerin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisinin asli sorunu olarak kabul ettiklerini, belediye başkanı ve hukuk danışmanı ile birlikte bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyor ise yapacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.