Bodrum Gündem

Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği, Toplumun Kandırıldığını İddia Ediyor..

Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği siyasi iktidarın, Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe saydığını, hukuk kurallarına aldırış etmediğini ve 2B arazilerinin satışını seçim yatırımı olarak düşündüğünü iddia eden bir ortak bildiri yayınladı.

Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği, Toplumun Kandırıldığını İddia Ediyor..
31.01.2011
0
A+
A-

 


 


Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği, Toplumun Kandırıldığını İddia Ediyor…


cheap Nolvadex Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği siyasi iktidarın, Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe saydığını, hukuk kurallarına aldırış etmediğini ve 2B arazilerinin satışını seçim yatırımı olarak düşündüğünü iddia eden bir ortak bildiri yayınladı.


Bodrum Gündem Haber


Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği yürütme kurulunun ortak olarak kaleme aldıkları basın duyurusunda siyasi iktidarın işbaşına geldiği günden bu yana sürekli olarak; “çalışmalarımızı şeffaflık içinde yapacağız, STK’ların görüşlerine değer veriyoruz, birlikte çözüm bulacağız…” söylemini yinelemekte, ancak bunun tam tersini yapmakta olduğunu ifade ettiler.   


Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliğinin basın duyurusunda order vardenfil “Bilindiği gibi 31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından tam olarak orman niteliğini kaybettiği öne sürülerek orman rejimi dışına çıkarılıp, hazineye devredilen yerler “2B arazisi” olarak adlandırılmaktadır. Oysa Orman; niteliğini kaybetmez ettirilir. Çevre ve Orman Bakanı; TV kanallarına çıkarak 2B konusunda tasarının hazırlandığını, Bakanlar Kurulu imzasına açılacağını açıklamıştır. Ancak Bakan ormancı meslek örgütlerine, orman köylülerinin kooperatif örgütüne, çevreci dernek, vakıf vb. örgütlere ise süreç ve tasarının içeriği hakkında bilgi vermemektedir. Şeffaf olacaklarını söyleyenlerin gizlilik içinde yürüttükleri çalışmalarda; 2B alanlarını satmayı ve sermaye için yeni olanaklar sağlamayı hedef aldıkları anlaşılmaktadır.” deniliyor.


Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer karşı çıkmış ve onaylamamıştı…


1983 yılından beri 2B’nin çözümü amacıyla üç kez çıkarılan yasalar ve uygulamalar Anayasa Mahkemesince iptal edilmişti. En son bu arazilerin satılmasını öngören 4706 sayılı yasanın 3. maddesi Anayasa Mahkemesinin 2002/21 K.-2001/382 E. Sayılı “…yasa koyucunun, bu alanların kullanıcılarına veya başkalarına, hatta orman içi köyler halkına satılmasını veya bu amaçla devredilmesini sağlayacak bir düzenleme yapması olanaklı değildir.” kararı ile Anayasanın 170. Maddesine aykırı bulunarak iptal edilmiş; AKP iktidarının 2003 yılında yaptığı anayasa değişikliği ise dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER tarafından onaylanmamıştı.


Toplumu kandırıyorlar…


Accutane price Anayasa Mahkemesi Kararları hiçe sayılarak ve hukuk kuralları görmezden gelinerek 2B arazilerinin satışını öngören yasal düzenlemeler yapmanın hukuk tanımazlık olduğunu ifade eden açıklamayı “İktidar 2B arazilerinin yalnızca %4,5’ini oluşturan yapılaşmış yerlerin fotoğrafını göstererek toplumu yanıltmaya çalışmaktadır. Gerçekte ise ormanları ve bu alanları; arsa, özelleştirme ve rant sağlama alanı olarak görmektedir. Bakanın önceliği; İstanbul, İzmir, Muğla, Balıkesir, Mersin ve Antalya’daki 2B alanlarına veriyoruz açıklaması, niyeti net bir biçimde ortaya koymaktadır. Amaçları 2B sorununa çözüm bulmak değil, bu alanların rantını sermayeye ve yandaş belediyelere aktarmaktır. Seçim öncesinde gizlilik içinde yürütülen bir tasarıyla 2B alanlarının satılmasını gündeme getirmek; ormanlarımızda onarılması güç zararlara yol açacaktır. Bu girişim 2B’cileri yeni 2B’ler yaratmak için özendirici olacaktır. İçeriğini bilmiyoruz ama yoksul orman köylüsünün ağzına bir parmak bal çalınıyormuş gibi gösterilecek bir oyun söz konusudur. Seçim dönemlerinde gündeme getirilen ormanlara yönelik yasal düzenlemeler; orman yangınlarının artmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle 2011 yılında orman yangınlarının artmasından endişe duyuyoruz. İktidarı uyarıyoruz: Ormanlar ve 2B’ler rant alanı değildir! Ormanlara ve çevreye duyarlı siyasi partileri, dernekleri, sendikaları ve tüm yurttaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruzdiyerek bitirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.