Bodrum Gündem

Bahçeli: Bodrum Afet Bölgesi İlan Edilmeli..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergun sel felaketinin yaşandığı Ortakent, Bitez ve Yalıda incelemelerde bulundu.

Bahçeli: Bodrum Afet Bölgesi İlan Edilmeli..
01.02.2011
0
A+
A-

 


 


Bahçeli: Bodrum Afet Bölgesi İlan Edilmeli…


MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergun sel felaketinin yaşandığı Ortakent, Bitez ve Yalı’da incelemelerde bulundu.


Strattera Buy Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergun ve Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, kendilerini arayan Devlet Bahçeli’den acil yardım istedi. Bahçeli Ortanekent-Yahşi ve Bitez beldelerinin felaket bölgesi ilan edilmesi için gerekli girişimlerin bugün başlatılacağını söyledi. Felaketi yaşayan ve yaşadıklarını ve mağduriyetlerini gözyaşları içerisinde vekillere anlattı.


Sel felaketinin etkilediği Ortakent ve Bitez’deki incelemelere MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergun ile birlikte MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ve partililerde katıldılar.


Devlet Bahçeli Şahbaz’ı telefon ile arayarak geçmiş olsun dedi…


MHP’lilerin bölgeyi incelemeleri sırasında telefon ile Başkan Şahbaz ve Çobanoğlu’nu arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bilgi aldıktan sonra iki beldenin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi için talimat vereceğini ilgilerle görüşeceğini söyledi.


Zühra Aydın’ın çaresiz gözyaşları…


Ortakent ve Bitez’de incelemelerde bulunan Çobanoğlu ve Ergun’a yaşadığı kabusu ve mağduriyetini göz yaşları içerisinde anlatan 36 yaşında evli ve iki çocuklu ev kadını Zühra Aşkın “Sel suları evin içine girip 1,5 metre yükselince eşimle dışarı çıktık, bu kez yine göğsümüze kadar olan sel suları ile karşılaşınca şok aldık, duvarların üzerine çıkarak hayatımızı zor kurtardık. Ancak canımızı kurtardığımıza sevinemedik, çünkü 15 yılda edindiğimiz tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Komşularda yatıyoruz, devletin acil olarak bize elini uzatması gerekir. Gelip gidenler çoğunlukta ama verilen sözler lafta kalmamalı” dedi.


Ortakent’in zararı 3 milyon liradan fazla…


Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Şahbaz bugüne kadar yapılan tespitlerde 400 ev ve işyeri ile 40 otelin birinci katının sular altında kaldığını, eşyaların kullanılamaz hale geldiğini, Mavi bayraklı plaj ile beldenin alt yapısının yüzde seksen zarar gördüğünü belirterek “İlk etapta acil olarak 3 milyon TL: ye ihtiyacımız var. Bu felaketin acılarını belediye olanakları çözmek ortadan kaldırmak mümkün değil, devletin acilen yardım etmesi şart, ekiplerimiz üç gündür 24 saat çalışıyor” dedi.


Mehmet Tosun’dan anında çözüm…


Ortakent’te incelemelerde bulunulduğu sırada bir evindeki tüm eşyaların çamur içinde olduğunu ve temizlemek için ne su ne de gücü olduğunu söyleyen bir kadına Mehmet Tosun anında çözüm üretti. Flora Çamaşırhanesi sahibi Ahmet Biçer’i telefon ile arayarak çamur içindeki tüm eşyaları yıkamalarını rica etti. Ahmet Biçer’in olumlu yanıtı üzerine zabıta ekiplerinin kamyoneti ile çamaşırların Flora Çamaşırhanesinde yıkatılıp ütülendikten sonra teslim edilmesi talimatını verdi. Bu şekilde bu tür ihtiyacı olanlarında tespit edilerek yıkatılacağı bilgisi verildi.


ÇÖMEZ: Bu bir uyarıdır, doğa ile şaka olmaz…

Strattera No Prescription

Ortakent’teki incelemelerden sonra Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez’i de makamında ziyaret eden MHP’liler, Bitez ‘de meydana gelen sel felaketi hakkında bilgiler aldılar. Özellikle Çömez’in “Bu bir uyarıdır, planlamaların doğru yapılması ve gelecekte olabilecek doğa olaylarına hazırlık yapmak gerekli” şeklindeki değerlendirmesi konusunda fikir birliğine varıldı. DHA’dan Yaşar Anter ve Nilüfer Kandırmış tarafından çekilen sürüklenen araç konusunda da konuşan Çömez aracı bulduklarında ağaca dik olarak yaslanmış olduğunu ve arka camında kırık olduğunu görünce rahatladıklarını anlatırken, bir can kaybı olmamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çömez “Bu olay ders çıkarılacak bir konudur. Ben kendi payıma bu dersi aldım ve buna göre önlemlerimi alacağım. Halkımızın da artık bazı konularda ısrarcı olmaması gerektiğini özellikle bekliyorum. Halkımız genelde bu gün olsun yarına bakarız diyor. Böyle bir felaket yaşamamak için sadece günlük değil uzun vadeli düşünmek, plan ve projeleri ona göre hazırlamak gerekir.” dedi.Bitez’de 80 civarında ev ve işyerinin zarar gördüğü zararın ise 1 milyon liradan fazla olduğunu tespit ettiklerini belirtti.


 


Disulfiram online

Ortakent-Yahşi ve Bitez’ den sonra ziyaretlerini Yalı beldesinde sürdüreceğini belirten Çobanoğlu ise “Yaşanan felaketin boyutu gerçekten çok büyük. Vatandaş, esnaf ve belediyenin kendi imkanları ile bu felaketin altından kalkması mümkün değil. Bu nedenle Sayın Bahçeli’nin dediği gibi burası hemen bölge afet bölgesi ilan edilmeli devletin tüm güçleri buraya sevk edilmeli” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.