Bodrum Gündem

EKMEKLERİ İÇİN, AİLELERİ İÇİN İŞÇİLER AÇLIK GREVİNDE

Bodrumda 4 aydır paralarını alamayan 170 işçiden 60ı bugün itibaren 3 gün sürecek açlık grevine başladılar.

EKMEKLERİ İÇİN, AİLELERİ İÇİN İŞÇİLER AÇLIK GREVİNDE
02.02.2011
0
A+
A-


 
Fluoxetine price
 

 

 

EKMEKLERİ İÇİN, AİLELERİ İÇİN  İŞÇİLER AÇLIK GREVİNDE

 


Bodrum Gündem Haber


Bodrum’da 4 aydır paralarını alamayan 170 işçiden 60’ı bugün itibaren 3 gün sürecek açlık grevine başladılar. Eğer başlattıkları açlık grevine rağmen paralarını yine de alamazlar ise eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler. İşçilerin temsilcisi Hikmet Adıgüzel “Zaten 4 aydır açtık, bu nedenle açlık grevi bizim için zor olmayacak, ancak 4 ay işçileri köle gibi çalıştırıp milyon dolarlık villaları satan müteahhitten paralarımızı almadan şantiyeyi terk etmeyeceğiz” dedi.


 


ÇADIRDA  AÇLIK GREVİ VAR


 


Yalıkavak beldesinde yapımına 5 ay önce başlanan ve 22 lüks villanın inşaatını yapan Efe Toplu Konut Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin şantiyesinde çalışan 170 işçi çalıştıkları 4 ay boyunca alamadıkları toplam 470 bin TL.  için toplanıp “Bu işyerinde grev vardır” pankartı asarak 3 günlük açlık grevine başladılar. İşçilere Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, eski Yeşiller Partisi Başkanı Bilge Contepe, BDP İl Başkanı Mehmet Polat, Demokratik Türkiye Platformu üyesi yönetmen Şehbal Şenyurt ‘ta destek verdi.

buy Accutane online

 


İşçiler adına açıklama yapan Hikmet Adıgüzel “Açız ve bugün 60 işçi arkadaşımız 3 günlük açlık grevine başladı. 4 ay boyunca işçilerimiz köle gibi çalıştırıldığı gibi sigortaları da yapılmadı. Demokratik haklarımızı alana kadar şantiyeyi terk etmeyeceğiz. Bizi dolandıran Mahmut Mirzoğlu ve ve taşeronlar hakkında jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk, hukuki yollara başvurduk. Bu süreçte müteahhit tarafından defalarca ölümle tehdit edildik. Ancak bu süreç içerisinde işçilerimiz ve aileleri aç ,perişan. Bu nedenle paralarımızı alana kadar şantiye binalarını terk etmeyeceğimiz gibi eylemlerimizin şiddetini arttırarak sürdüreceğiz. Ailelerine para gönderemeyen işçiler arasında intiharı düşünenler var, burada sosyal bir rezalet yaşanıyor” dedi.


 


işçiler  “Açız, susuzuz, onurluyuz, Direne direne kazanacağız, Ölmek var dönmek yok” sloganları ile seslerini duyurmaya çalıştılar.


 


Buy Ketorolac

Adıgüzel Cuma günü 170 işçi ile beraber  sivil toplum örgütlerinin de katılacağı 2 bin kişilik bir eylem ile Yalıkavak’tan Bodrum’a yürüyüş yaparak davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.