Bodrum Gündem

MEHMET NİL HIDIR: Eğer İmar planında bozukluk varsa bunun 1. derece sorumlusu belediyedir. (VIDEO HABER)

AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, tekrar başkan seçilmesinin ardından yeni taşındıkları ilçe binasında AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdırında bulunduğu toplantıda, yeni yönetimin görev dağılımı hakkında basın toplantısı yapıldı.

MEHMET NİL HIDIR: Eğer İmar planında bozukluk varsa bunun 1. derece sorumlusu belediyedir. (VIDEO HABER)
02.02.2011
0
A+
A-

 


 


 


buy Valtrex MEHMET NİL HIDIR 


“Eğer İmar planında bozukluk varsa bunun 1. derece sorumlusu belediyedir.”


 


 


AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, tekrar başkan seçilmesinin ardından yeni taşındıkları ilçe binasında  AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır’ında bulunduğu toplantıda İlçe başkanlığındaki yeni yönetimin görev dağılımı hakkında basın toplantısı düzenledi.


Buy cheap Sildenafil  




treatment of depression Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Toplantıda konuşan Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, sel mağdurlarının yanında olduklarını ve çalışmaların hızla başladığını ifade etti. Mehmet Nil Hıdır; “Selin ardından Kızılay başta olmak üzere birçok kurumumuz vatandaşlarımızın yardımına koştu. Bir hasar tespit çalışması yapıldı. Çıkan rakamların savunucusu ben olacağım, rakam ne çıkarsa çıksın Ankara′da bu kaynakların aktarılması için mücadele edeceğim. Sel felaketinin yaşandığı bölgeyi gezdim. Gördüm ki Kara Yollarının yapmış olduğu köprülerde hatalar var. Anıtlar Kurulunun almış olduğu bir takım kararlarda hatalar var. Belediyelerimizin dere ıslah çalışmaları ile ilgili vermiş olduğu bir takım geçici ruhsatlar var. Afetten sonra faturayı birilerine çıkarıp, hemen siyasetçi olarak su üstüne çıkmak istemiyorum. Ama ben milletimizin bana aktardığını ilgili kurumlara hiçbir siyasi ön yargı taşımadan, polemiğe girmeden aktarmak istiyorum. 


Nilhıdır belediye başkanları görevlerini yapacaklarını, eğer maddi imkanları buna el vermiyorsa yardım edileceğini kaydederek “Bakın Turizm bakanımız ayaklarına geldi. Bölgenin milletvekili, iktidar partisinin temsilcisi olarak ayaklarına kadar geldim. Her türlü sıkıntılarını aktarabilirler. Eğer Bodrum’un idare edilmesinde sıkıntılar varsa, sayın valimiz, sayın kaymakamımız görev başındadır.  Ama bugün perde arkasına baktığımızda, eğri oturup doğru konuşalım. Dere yataklarında gerekli çalışmalar yapılmamış. Kotlar göz önüne alınmadan geçici ruhsatlar ve iskânlar verilmiş. Aynı şekilde Kara Yolları yapmış olduğu çalışmalarda 25 metrelik istimlâk alanlarını tahliye etmemiş. Belediye bu noktada ilgili iş yerlerine ihbarda bulunmamış. Yapılan köprülerde DSİ böylesi yoğun bir yağışı atlatabilecek genişlikte menfez ve köprü çalışması yapamamış. Bunların hepsini ilgili kurumlara ileteceğim. Bir milletvekili olarak, milletim adına bunları söylüyorum. Belki o kurum temsilcilerimiz de bu sözlerimden ötürü bana darılacak, gücenecek. Ama bir gerçek var, bunları burada tespit etmek zorundayız. Ve ifade etmekten de hiç çekinmiyoruz, korkmuyoruz. Hatamız varsa, bu hatayı yapan mühendisinden, mimarından projeyi çizenine ya da masa başında bütün bu işleri ihale eden, koordine eden Belediye başkanından bölge müdürüne kadar herkes sorumludur.
Bu sorumluluğu hatırlattığımız zaman milletin vekili olarak görevimizi yapmışız demektir. Efendim milletin hiç mi kabahati yok. Elbette var. Kaçak yapılar yapmışlar. Kotları göz önüne almadan geçici ruhsatlarla, kalıcı meskenler yapmışlar yada daha farklı hatalara düşmüşler. Evlerini sigorta ettirmemişler. Vatandaş bireyseldir ama devlet bütünsel bakar. Eğer İmar planında bozukluk varsa bunun 1. derece sorumlusu belediyedir, 2. derecede bu bölgenin sahibi olan Turizm Bakanlığıdır. Eğer kanallarda bir sıkıntı varsa 1. Derece sorumlu Belediyedir, o kanalları ihbar etmediği için, ortak protokol yapıp ıslahında yardımcı olmadığı için belediyedir, 2. Derece DSİ İl Müdürlüğü’dür. Buradaki hiçbir yer boşta değildir. Her yer belediye mücavir alanı içerisinde.

Mehmet Nil Hıdır siyasete gerek olmadığının altını çizerek “Şahısları kötülemeye, karalamaya mahal  vermeden, herkes görevini hakkıyla yapmalıdır. Eğer bakanlığın yapması gereken bir şey varsa, bakın biz bakanımızı getirdik.  Döndüğüm zaman buradaki yetkililerden aldığımız dosyaların da takipçisi olacağız. Turizm bölgemizde hiç kimse görevini yapmama ve sorumsuzca davranma lüksüne sahip değildir.  2 ay sonra gelecek olan turistin getireceği gelir bütün Türkiye’yi bağlıyor.Herkes kendi görevini en güzel yapmak zorundadır.”
diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.