Bodrum Gündem

Cangırların Gurur Günü.. (VIDEO HABER)

Dr.Kerim ve Nilgün Cangır köylerine yaptırdıkları okulda, öğrencilerin taktir ve teşekkür belgelerini kendi elleri ile dağıttılar.

Cangırların Gurur Günü.. (VIDEO HABER)
03.02.2011
0
A+
A-

 

 

 

 

Cangırların Gurur Günü…

Tek Derslikli Okulu,

buy propranolol

12 Derslikli Modern Okul Haline Getirdi…

Dr.Kerim ve Nilgün Cangır köylerine yaptırdıkları okulda, öğrencilerin taktir ve teşekkür belgelerini kendi elleri ile dağıttılar.

 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber buy Disulfiram

Türkiye’de bir çok hayırsever okul yaptırıyor. Dr.Kerim Cangır ve eşi Nilgün Cangır’da onlardan. Pınarlıbelen köyünde 1999- 2000 öğretim yılında öğretime açılan modern okulu tamamen kendi olanakları ile yaptırmışlar. Pınarlıbelen İlköğretim okulu bölgedeki bir çok köyün öğrencilerine de hizmet veriyor.

1930 yılında harf devriminden sonra başlayan eğitim seferberliğindeki ilk okullardan birisi Pınarlıbelen köyüne yapılmış ve çevre köylerdeki öğrenciler burada öğrenim görmüşler. Dr.Kerim Cangır’da Pınarlıbelen İlk Okulundan 1965 öğretim yılında mezun olmuş ve doktor olmuş.

8 Yıllık Öğretime Geçişten Esinlendiler…

Sekiz yıllık öğretime geçileceği 1999-2000 öğretim yılına da Pınarlıbelen ve çevre köylerdeki öğrenciler Mumcular’a gitmek zorunda kalmasınlar düşüncesi ile okul yaptırmaya karar vermişler. İnşaat Mühendisliğini Dr.Cangır’ın eşi Nilgün Cangır üstlenmiş ve tek kuruş yardım almadan, kendi olanakları ile okulu tamamlamışlar.

Pınarlıbelen Nilgün Dr.Kerim Cangır İlköğretim Okulu müdürü Ulvi Üresin “Dr.Kerim ve eşi Nilgün Cangır Türkiye’deki en önemli yatırımı karşılıksız olarak yapmışlardır. Onlar insana yatırım yapmışlardır. Ülkemiz ve köyümüz için onlara minnettarız” dedi.

Memleketime Vefa Bocumdu….

Karnelerin verilerek yarıyıl tatiline başlayacak öğrencilere taktir ve teşekkür belgelerini okulu yaptıran hayırseverler Dr.Kerim ve Nilgün Cangır sınıfları tek tek dolaşarak verdiler. Öğrencilere kek ve meyve suyuda dağıtan Dr.Cangır kendileri için çok önemli olduğunu belirttiği okul için; “Bende buradaki ilkokuldan mezun olarak, eğitimimin sonunda doktor oldum. Bu beni yetiştiren memleketime vefa borcumdu. İlköğretimin sekiz yıllığa geçişi bizim için ilham oldu ve 1999-2000 öğretim yılına yetiştirdik. Sık sık ziyaret ederek eksiklerini de tamamlamaya çalışıyoruz.” Dedi. Bu okulu yaptırdıklarının herkes tarafından bilinmediği sorusuna ise eşi Nilgün Cangır “Gerek varmı bizim yaptırdığımızın bilinmesine. Bu bir ihtiyaçtı, yapılması gerekiyordu, bize kısmet oldu. O kadar” dedi.

 

Hayırsever Dr.Cangır’lar öğrencilerin belgelerini dağıttıktan sonra okuldan ayrıldılar.   

Cytotec online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.