Bodrum Gündem

SİMİ ADASI BELEDİYE BAŞKANINI MİSAFİR ETTİK

Simi Adası Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bodrum a geldi.

SİMİ ADASI BELEDİYE BAŞKANINI MİSAFİR ETTİK
03.02.2011
0
A+
A-


 

 

 

SİMİ ADASI BELEDİYE BAŞKANINI MİSAFİR ETTİK

 


order Clonidine Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


28 Ocak 2011 tarihinde Muğla İl Özel İdaresi Turizm Komisyonu üyeleri  Mehmet Erden, Şükrü Şehir, Cesur Öncel ve Burak Erbay  Simi’den gelen heyetle  birlikte öğleden önce buy Cialis online   Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u, ardından Bodrum Ticaret Odasını ziyaret ederek Bodrum  ve Simi adası arasında sağlıklı bir ticaret yapılması için görüş alış verişinde bulundular.Simi (Sömbeki) heyetinde, Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’un dışında, Belediye Encümeni Savvas Alexopoulos, Zabıta amiri Sevi Christaki, zabıtaMargarita Kapsi, Opera House  otelinin  sahibi Mandis Mylonakis ve Buy Topamax on line İlter Osman Osmancıkzade – Makbule Osmancıkzade (Rodoslu Müzisyen) hazır bulundu.


 


Aynı heyet öğleden sonra sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Simi adası ile ilgili talepleri dinledi. Simi heyetini karşılayan  BODER Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güven, Genel Sekreter Orhan Kavala, Sayman Kazım Arslan , Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nalbantoğlu oldu. Hasan Güven Simi Belediye Başkanını ve Simi heyetini Bodrum’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Hasan Güven  sezon boyunca gelen turistlerin, ağırlıklı olarak yerli turistin Yunan adalarını ziyaret etmek istediklerini belirterek, en büyük sıkıntının Bodrum Simi arasında bir deniz taşımacılığının olmaması ve kısa süreli ziyaretlerde vize istenmesinin problem olduğunu ifade etti. Güven ayrıca Bodrum’a yurt dışından gelen turistlerin yakındaki Simi adasına da gitmek istediklerini ancak, Bozburun’dan başka bir yerden ulaşım olmamasından dolayı bu fikirlerinden vazgeçtiklerini söyledi.  Asıl potansiyelin yerli turistler olduğunu altını çizen Güven,   Simi’nin bu potansiyelden yeterince yararlanamadığını ifade etti. Kısa süreli ziyaretler için vize talebinin ortandan kalkmasının özellikle ada ekonomisini canlandıracağını söyledi. Kışın herkesin ekonomik açıdan zorlandığı dönemde dahi Bodrum’da yaşayan yerli-yabancı halkın (yaklaşık 100 bin kişi) çalışma  sezonlarını bitirdikleri için tatil programlarını ancak kışın hayata geçirdikleri düşünülürse Simi için kaçırılmaz bir fırsat olacağı muhakkaktır dedi. Bodrum’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların da düğünlerini Simi’de  yapmak istediklerini belirtti.  Ayrıca yurt dışında katıldıkları fuarlarda Bodrum’da sattıkları paket turlarının içine Simi adasını da dahil etmek her iki taraf için cazip bir tur paketi olacaktır dedi. Güven  bundan dolayı öncelikle Bodrum’dan direk Simi’ye gidecek olan bir feribotun bu iş için kullanılabileceğini söyledi. Genel Sekreter Orhan Kavala ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nalbantoğlu, eğer Bodrum-Simi arası direk bir deniz seferi oluşturulur ise Bodrum otelcileri olarak ziyaretçilere bunun pazarlanması konusunda kendilerine destek olacaklarını ifade ettiler.  Mevcut işleyen sistemin rantabl olmamasından dolayı ziyaretçilerin Simi yerine Kos adasını tercih ettiklerini dile getirdiler. Ayrıca yabancı tur operatörlerinin Bodrum-Mikanos’u ortak olarak pazarladıklarını, aynı şeyi Simi için de yapabileceklerini kaydettiler.  Simi’yi ziyaretçilere pazarlamanın Kos ve diğer adalardan daha kolay olduğu, doğası, bozulmamış tarihi dokusu ve korunmuşluğudan kaynaklı her iki taraf içinde ciddi bir fırsat olacağını söylediler.


Daha sonra  BODRUM Deniz Ticaret Odasını ziyaret eden heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu misafir etti. Nalbantoğlu “Bodrum’un en büyük gelir kaynağının deniz turizmi olduğunun  herkes bilincindedir. Deniz turizmi denildiğinde; feribot işletmeciliği , marinalar, yatçılık, yat imalatı, su altı ve su üstü sporları akla gelir. Bodrum faaliyet alanı turizm ve yat imalatçılığının buluştuğu yerdir. Buradaki ekonominin ana damarlarından biridir. Bodrum yat imalatı 12 ay çalışan bir sektördür ve yan sektörlere iş açar. Turizm ise 6 ay ile sınırlıdır. 22 yıldır ahşap yat yarışları düzenliyoruz. Bu seneki rotası Bodrum-Didim-Kalimnos-Bodrum oldu. Simi’yi de bu rotaya dahil etmek isteriz. “ dedi.


 


Yelken Klüp Başkanı Ömer Karacalar’da “Baharda Bodrum-Kos-Simi-Bodrum olacak şekilde bir yarış hazırlamak istiyoruz (Nisan-Mayıs veya Eylül-Ekim gibi). Bu konuda bize destek vermenizi bekliyoruz. Bunun için yaklaşık 50 tekne düşünüyoruz” dedi. Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Erol Erdoğan, Bozburun’un kendileri için iyi olduğunu ancak Simi’de demir atılacak yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti


 


Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos  problemlerin çözümü için çok geç kaldıklarını belirterek “ Ama sizler de bir çaba göstermediniz. Bundan sonra çözüm için buralarda olacağım. Kendi yetki alanım içindeki problemlerin çözümü için uğraşacağım. Her yıl daha iyi bir misafirperverlikle karşılanıyoruz.  Simi’ye büyük bir marina yapmak için baya yol aldık. Bizde de sizin buralarda olduğu gibi Anıtlar Kurulu engeli mevcut. Bir marina yapmak için yüzlerce yerden izin belgesi almak gerekiyor. Bu da aynen sizdeki gibi yıllar alıyor. Bana ilettiğiniz bu problemleri yazılı olarak verirseniz, en azından ben de döndüğümde gerekli yerlere başvurduğumda  rapor olarak  sunarım. Problemlerin daha hızlı çözümü için işe yarayacağını düşünüyorum.” Dedi.


 


Aynı heyet daha sonra Bodrum Denizciler Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Demiröz ve Başkan Yardımcısı Doğan Güneri tarafından karşılanan heyet, orada da kaptanların Simi’ye giderken ve orada yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bilgi aldılar. Bodrum Denizciler Derneği Bşk. Yrd. Doğan Güneri; “2011 yılında yazın her hafta Simi’de olacağım. Adanın doğal yapısı bizim demirlememize müsait değil. Artık teknelerimiz büyüdü. Kıyılarda denizin dibine beton bloklar hazırlayıp onları hem birbirlerine hem de kıyılara sabitleyerek bizim yanaşma problemimizi kısmen çözmenizi bekliyoruz. Tersanenin olduğu alan bu iş için oldukça müsait görünüyor. Bir de yazın en yoğun sezonda adaya içme suyu getiren gemi  yanaşma bölgesinde çok yer kaplıyor. Onun  için alternatif bir yanaşma yeri belirlenemez mi?” şeklinde çözüm önerileri sunarak Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’tan destek istedi.




Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos “Artık arıtma tesisimiz var. Su ihtiyacımızı arıtma tesisinden karşılıyoruz. Böylelikle su gemisi bundan sonra gelmeyecek. O alanı da kullanabilirsiniz. Ayrıca arıtma tesisinin enerji ihtiyacını güneş enerjisi kullanarak karşılıyoruz. “ Bunun  yanı sıra fazladan elde ettikleri elektriği de elektrik idaresine sattıklarını kaydeden Popodaukalos  elindeki imkanlarla mevcut problemlerin üstesinden geleceğinin sözünü verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.