Bodrum Gündem

Sınav Korkusu ve Üniversite Tercihleri…

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin Kavram Dersanesinde öğrenci ve veliler ile buluştu…

Sınav Korkusu ve Üniversite Tercihleri…
03.02.2011
0
A+
A-

Order Retin-A online  


 


Sınav Korkusu ve Üniversite Tercihleri…


EĞİTİM UZMANI SADIK GÜLTEKİN KAVRAM DERSANESİ’NDE ÖĞRENCİ VE VELİLERLE BULUŞTU…


Kavram Dersanesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile Bodrum’da YGS ve LYS’ ye hazırlanan tüm öğrencilere ve onların velilerine yönelik ‘Sınav korkusu ve Üniversite tercihleri’ konulu seminer düzenlendi.


Bodrum Gündem Haber buy Alesse


29.01.2011 cumartesi günü saat 12.00’ de Nurol Kültür Merkezi’ nde gerçekleşen seminerde, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Halil Nadiri öğrencilerle kısa bir söyleşi yaparak iyi bir gelecek için üniversite sürecinin öneminden bahsetti. Değişen yaşam koşullarında öne çıkan meslekler, meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve üniversite seçiminde aranması gereken kriterler üzerine bilgi verdi. Sonrasında söz alan NTV’ de ‘Doğru Tercih’ adlı programı hazırlayıp sunan eğitim uzmanı Sadık Gültekin; öğrencilere, sınav algısında yapılan hatalar ve sınavlara, ön yargılardan arınarak bakmanın öneminden bahsetti. Renkli örneklerle sunumunu zenginleştiren Gültekin öğrencilere imkanları doğru kullanmanın kendilerine kazandıracağı artıları vurguladı. Meslek seçiminde bireysel farklılıklara dikkati çeken Gültekin, öğrencilere potansiyellerini en iyi şekilde kullanmaları için ufuk açıcı somut yaşam hikayeleri aktardı.



Kavram Dersanesi Rehber öğretmeni Meltem Ildız, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı 1.yarıyılı sonuna denk getirdikleri bu seminer ile öğrencilerin çalışmalarını gözden geçirmelerine ve yeni dönem için motive olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.