Bodrum Gündem

Bodrum İş Dünyasına Kalifiye Personel Yetiştiriliyor..(VİDEO HABER)

Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD), Konacık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında 2011 yılının ilk kursu Satış ve Pazarlama Kursu başladı.

Bodrum İş Dünyasına Kalifiye Personel Yetiştiriliyor..(VİDEO HABER)
15.02.2011
0
A+
A-

 


 


 


BOSİAD İş Dünyasının kalifiye eleman ihtiyacına katkı sağlamak amacı ile Konacık Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Pazarlama ve Satış Kursu düzenledi.


Bodrum İş Dünyasına Kalifiye Personel Yetiştiriliyor…


Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD), Konacık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında 2011 yılının ilk kursu “Satış ve Pazarlama Kursu” başladı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Geçtiğimiz yıllarda da yapılan Bodrum iş dünyasına kalifiye eleman yetiştirme kurslarına bir yenisi daha eklendi.  Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD), Konacık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında 2011 yılının ilk kursu “Satış ve Pazarlama Kursu” BOSİAD Genel Sekreteri Mehmet Billorer eğitmenliğinde başladı. Çeşitli sektörlerdeki işadamlarının tecrübelerini anlatacağı kursa ilgi oldukça yoğun oldu. Çeşitli yaş ve mesleklerden katılımın olduğu “Satış ve Pazarlama Kursu” bir buçuk ay sürecek. Kursun sonunda da katılımcılara sertifika verilecek.


Konacık Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan kurs da, BOSİAD Başkanı Mustafa Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. BOSİAD’ın önceki yönetimi tarafından planlanan kursun, yeni yönetimin göreve başlaması ile hayata geçirilmesini kurumlarda devamlılık esastır diyerek değerlendiren Başkan Er “Meslek Edindirme Kurslarını Konacık Belediyesi, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve BOSİAD işbirliğinde düzenliyoruz. İlk günümüz olmasına rağmen kursa güzel bir katılım var. Duyurularımız devam edecek. Katılımın daha da artacağını ve yeni sınıflar oluşturacağımızı düşünüyorum. Kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza daha önceki yıllarda olduğu gibi iş bulmalarında yardımcı olacağız. Kurs bitiminde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından sertifika verilecek. Bu kurslar sonrasında Konacık Belediyesi ve BOSİAD Yönetimi olarak vatandaşlarımıza iş bulmalarında yardımcı olacağız.” BOSİAD Başkanı Mustafa Er bu kursu bitirenlere kendi üyeleri tarafından ve talep eden diğer iş adamlarına da eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile öncelik tanınacağını, kursu bitirenlere iş olanağı sağlanacağını söyledi.




BOSİAD Yönetimi olarak 2. Kez Satış Pazarlama Kursu’nu açmayı planladıklarını ve Konacık Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde bu kursu açtıklarını söyleyen BOSİAD Genel Sekreteri ve Kurs Öğretmeni Mehmet Billorer “Bu ikinci kursumuz. Bu kurs için özellikle iyi tepkiler aldık. Bu nedenle tekrar böyle bir kursu açma kararı aldık. Bu kurs iş bulmayı kolaylaştıracak ve önünü açacaktır. Eğitimimiz yaklaşık 184 saat olup, 2 ay boyunca Konacık Belediyesi Meclis Salonu’nda devam edecek. Kursiyerlerimizi sezona yetiştirmek ve istihdam sağlamak düşüncesiyle eğitimlerimizi daha kısa tutmayı planladık.” dedi.


 


Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan Öntemel kurumlarının Çıraklık eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak, genellikle yetişkin eğitimine hizmet veren bir kurum olduğunu ifade ederek“Bodrum’un turizm beldesi olmasından dolayı, çeşitli iş kolları, kurumlar ve dernekler ile çeşitli protokoller yaparak turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirmeyi amacı ile açtığımız kurslar var. Bu kursta bunlardan birisidir. Bunun haricinde kat hizmetleri, servis, kalorifer işçiliği gibi insanlara direkt hizmet ve iş sağlayacak kurslar düzenliyoruz” dedi. Bodrum yarımadasında kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda hizmet beklediğini belirten Öntemel Halk Eğitim Merkezi olarak ellerinden geldiği şekilde beklentilere cevap verecek hizmetler ürettiklerini kaydetti.


Viagra Gold no prescription

Nolvadex online


Vermox without prescription BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Kadını Emel Akın katılanların farklı eğitim ve yaşlardan olmasından çok mutlu olduğunu söyledi. Bu kursun faydalı olmasını umduğunu belirten Akın “Umarım bu tür kursların devamı gelir. Sadece kursa gittim bitirdim şeklinde olmasın. Değerlendirilsin. Bodrum için iyi olsun dilerim” dedi.


Kursa katılanların beklentilerinin önce eğitim almak sonrada iş bulmak olduğunu söylediler. Katılımcıların her yaş, meslekten olduğu gözlendi. Bazı katılımcılar kendi işyerini kurmayı planladıkları o nedenle kursa geldiklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.