Bodrum Gündem

36 Yıl Önce, 36 Yıl Sonra Bodrum Liseliler…(VİDEO HABER)

Bodrum Lisesinin ilk mezunları bir araya geldi. Eski günlerinde olduğu gibi paylaştıkları anılarını 36 yıl sonra tekrar yaşadılar.

36 Yıl Önce, 36 Yıl Sonra Bodrum Liseliler…(VİDEO HABER)
16.02.2011
0
A+
A-

 


 


 


36 Önce, 36 Yıl Sonra Bodrum Liseliler…


Bodrum Lisesi’nin ilk mezunları bir araya geldi. Eski günlerinde olduğu gibi paylaştıkları anılarını 36 yıl sonra tekrar yaşadılar.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber


Geçtiğimiz yıl adının Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesinden dolayı tartışmalar yaşanan Bodrum Lisesi’nden 1975 yılında ilk mezun olanlar Kumbahçe mahallesindeki Komodor Restaurant’ta bir araya gelerek hem eski günlerini yad ettiler, hem de doyasıya eğlendiler.


1975 yılında ilk mezunlarını veren Bodrum Lisesinin ilk mezunları şimdinin orta yaşlı Bodrum′luları. Komodor Restaurant’ta bir araya gelen eski arkadaşlar 1975 yılının Bodrum’unu, bu günün Bodrum’u ile karşılaştırdıklarında “Bizim dönem başkaydı” diyerek anlatmaya çalıştılar. Aynı sırada oturdukları arkadaşları ile evlenenlerin de olduğu buluşmada, Bodrumun ilk İngilizce Öğretmeni ve 75’lilerinde İngilizce öğretmeni Rafet Gider, öğrenci öğretmenden daha çok arkadaş gibi olduklarını belirterek “Biz onlar ile kardeş gibiydik. Şimdi de hala o arkadaşlığımız sürüyor. Bodrum turizmi için ilk temel eğitimi veren bizleriz. Bu yetiştirdiğimiz gençlerde turizmin ilk gençleridir” dedi.




Bodrum Lisesinin ilk mezunlarından olan Fuat Acar, her sene bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Bodrum Lisesinden ilk mezun olan 50 kişiden 26’sı üniversiteyi kazanarak eğitimini sürdürdü. Son yıllarda bile bu oran çok önemli sayılmaktadır” dedi.


Bodrum Lisesi ilk mezunlarından Mustafa Çakmaklı ise okul numarasının bir olduğunu övünerek söyledi. Hayırseverliği ve eğitim verdiği bir çok öğrencisi tarafından hayırla anılan Turgut Karabağlı’yı anlatarak başladığı konuşmasında “O dönem benim saçlarım çok uzundu. Okula giderek Turgut Karabağlı’nın karşısına çıktım. Bana bu saçlarla mı okula geleceksin diyerek gözlüklerinin üzerinden bir baktı. İşte o günden beri benim saçlarım hep üç numara kesilmiştir. O günden sonra saçlarımı hiç uzatmadım” dedi. Bu buluşmayı organize eden Çakmaklı gelenekselleştirmek için çalıştıklarını ve Bodrum Lisesi Mezunları Derneği kurmak için harekete geçtiklerini ifade etti. Çakmaklı eşi ile sıra arkadaşı olduklarını ve Bodrum Lisesinden o dönem mezun olanların içinde ilk evlenenlerin kendileri olduğunu da sözlerine ekledi.


1975 yılında mezuniyet töreninde de konuşmaktan kaçan Sevgi Fırat “Bizler farklıydık. Şimdiki gençler internetin başından kalkıp birbirlerini görmeye başlamalarını diliyorum” Zithromax online dedi.


 


Komodor Ahmet olarak kendini tanıtan mekanın sahibi Ahmet Kunduz da Bodrum Lisesi 1975 mezunlarından olduğunu kaydetti. Komodor Ahmet “Arkadaşlarımı kendi mekanımda ağırlamaktan onur duyuyorum. Benim için büyük mutluluk” diyerek duygularını dile getirdi.


 


Her sınıfın hep bir haylazı ve yaramazı vardır. 1975 mezunlarının en haylaz ve yaramaz öğrencisinin Adnan Dizdar′dan başkası olmadığı ifade edildi. Sınıfın en yaramazı olan Adnan Dizdar “Bu sınıfın maskotu bendim. En haylaz, en yaramaz olan bendim. Her taşın altından ben çıkardım. Haylazlık yapar dayağı da ben yerdim” dedi. Şimdi ne düşünüyorsunuz sorusuna ise “İyi ki yapmışım” şeklinde cevap verdi. 


 


1975 Bodrum Lisesi Mezunları özellikle erkeklerinin saçları kırlaşmış olmasına karşın, hanımların oldukça bakımlı ve neşeli oldukları gözlendi. Bodrum tarihinde önemli bir yer tutacak olan bu buluşma geç saatlere kadar sohbet ve oyunlar ile devam etti.




Bodrum Lisesinin 1975 ilk mezunlarının Okul Numaraları ve İsimleri şöyle;


1-Mustafa Çakmaklı


2-Saide Nilgün Baykut


3-Nilgün Bingin


6-Sevgi Fırat


7-Ayfer Özsarsılmaz


10-Ahmet Kunduz


11-Fatma Konday


18-Mehmet Levent Erkut


19-Ahmet Açık


21-Salih Cambaz


24-Hüseyin Özmutlu


30-Adnan Dizdar


31-Melehat Öztok


32-Nevcihan Ceylan


38-Yıldız Tokmakoğlu


44-Esin Şakar


47-Fatma Varan


48-Ayfer Karadeniz


50-Nilay Cingöz


52-Mustafa Öksüz


55-Ayşe Öztürk


60-Hasan Göğercin

order Topamax on line

62-Ahmet Ezer


Buy Cialis super active

71-Fuat Acar


75-Barış Canbakan


83-Leman Koyunbaba


84-Yüksel Durmaz


85-Ali Ulu


94-Meral Kalafat


95-Mehmet Oğuz Karabağlı


99-Cemil Göğercin


100-Müşerref Dündar


102-Ahmet Emin Fethanoğlu


112-Sedat Akyüz


162-Sadrettin Mutluay


848-Halil Kargın


Serap Özakay


Şenay Barut


İlkay Kırık


Ahmet Özcan


Hatice Yarbasan


Selvinaz Solar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.