Bodrum Gündem

CHP KADINLARINDAN KINAMA..(VİDEO HABER)

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, kalabalık bir katılımla basın toplantısı düzenlediler. İlahiyatçı Profesör Orhan Çekeri sert bir şekilde eleştirerek, kınadılar…

CHP KADINLARINDAN KINAMA..(VİDEO HABER)
17.02.2011
0
A+
A-

Asacol online  


 


 


 


Kadınları Aşağılayan Bu Yorumu, CHP Kadınları olarak Kınıyoruz…


CHP KADINLARDAN KINAMA…


Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, kalabalık bir katılımla basın toplantısı düzenlediler. İlahiyatçı Profesör Orhan Çeker’i sert bir şekilde eleştirerek, kınadılar


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından Bodrum CHP İlçe binasında yapılan basın toplantısında İlahiyat Profesörü Orhan Çeker alkışlar ile kınandı. Türkiye’de bir çok kişi tarafından da tepki ile karşılanan talihsiz açıklama için Bodrum CHP kadınları çok sert sözler söylediler. Yaklaşık 130 kişinin katıldığı kınama açıklamasında, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri, Belde Başkanları katıldı. Milletvekili aday adayı Kerim Cangır, Osman Öneş ve bir çok partili erkek de kadınların yanında yer alarak haklı tepkilerine destek verdiler.



brand Viagra delivery overnight


CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk İlahiyatçı profesörün yaptığı açıklamayı ağzıma almak bile istemediğini söyleyerek başladığı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği ileri demokrasi noktası bu. “Hadım” yasası da bunun bir göstergesi. Geldiğimiz nokta hepimize utanç vermektedir. Ana muhalefet partisi genel başkanının telefonlarının dinlendiği bu ülkede bir an önce tedbirler alınmalıdır. Bu mudur demokrasi, bu mudur özgürlük?” şeklinde tepkisini dile getirdi.


Hadım Yasası ile ilgili açıklama yapan Orhan Çeker’e Tıp çevreleri, Hukukçular ve sivil toplum kuruluşları da tepki veriyor…


CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş Orhan Çeker’in açıklamalarına tepki göstererek kınadıklarını ifade etti. Demirtaş AKP milletvekillerince Meclise sunulan ve “hadım” yasası olarak nitelendirilen cinsel saldırı suçuna ilişkin Türk Ceza Kanununun ilgili hükümlerinde değişiklik yapan kanunun, tıp çevresinden, hukukçulardan ve insan hakları savunucularından tepki topladığını kaydetti. Demirtaş “İlgili yasa teklifinin getireceği değişiklikler, bunların insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırılık ve uygunlukları ilgili hususlarda uzman hukukçuların değerlendirmesindedir” dedi. 


Kadınları Aşağılayan Bu Yorumu, CHP Kadınları olarak Kınıyoruz…


CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Orhan Çeker’in Türk Kadınını aşağılayan ve kadını bir meta gibi gösteren yorumunu şiddetle kınadıklarını söyledi.


 


Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti; “Bahsedilen Kanun teklifine konu cinsel saldırı suçunu, suçlu bireyin sorumluluğundan alarak mağdur kadına yüklemek, asıl suçu işleyeni birtakım bahanelerle korumak ve kollamaktır. Sçlu zihniyetiyle kadına saldıran, duygusal ve fiziksel olarak kadını yaralayan ve aşağılayan sapkın zihniyete mazeret bulmaktır. Türk Kadını da bütün medeni dünya kadınları gibi modern kıyafetler giymektedir ve bunlara takılan “dekolte, açık saçık” gibi sıfatlarla kadın üzerinde baskı kurmak istenmektedir.


 Türk kadını, tıpkı Türk erkeği gibi toplumda yeri ve saygınlığı olan, gerek iş hayatında, gerek sosyal hayatta, erkek ile eşit haklara sahip, çağdaş ve özgür bir bireydir. Türk vatandaşlığının kendisine vermiş olduğu tüm haklardan tıpkı  Türk erkeği gibi faydalanır. Türk kadınının sahip olduğu tüm bu haklar çağdaş ve hür memleketlerle eşdeğerdedir. Seçme ve seçilme hakkı ve hür çalışma hakkı gibi bir çok insani hak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ilkeleri ve inkilapları ile Türk Kadınına verilmiştir. Yine bu inkılaplardan Kılık Kıyafet Yasası ile hem kadına hem erkeğe çağdaş medeniyetlere yaraşır giyinme özgürlüğü tanınmıştır”



Türk Kadının zekasından ve üretkenliğinden korkuyorlar…

Demirtaş açıklamasını “Türk Kadınını bir meta gibi gösteren, kadını turban, çarşaf, başörtüsü gibi farklı farklı tanımlamalarla, yeniden, kısıtlayıcı ve toplumdan soyutlayıcı kalıba sokmaya çalışan, Türk Kadınının üretkenliğinden ve zekasından korkan gerici zihniyetle, Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak kuruluşumuzdan bu yana mücadele etmekteyiz ve etmeye de devam edeceğiz. Türk Kadını hiç bir zaman özgürlüğünü kaybetmeyecek, sahip oluğu insan haklarından ödün vermeyecektir” şeklinde ifade ederek bitirdi.


 

Muğla’dan Kadın Milletvekili adayı çıkabilir…

Katılımcılar da konuşmaların sonunda alkışlar ile protesto ettiler. Gaztecilerin sorularını da yanıtlayan Başkanlar Öztürk ve Demirtaş Bodrum’dan ve Muğla’dan bir kadın milletvekili aday adayı olmaması ile ilgili soruyu; “Daha zaman olduğunu ve çıkmamış olmasının çıkmayacağı anlamına gelmez” şeklinde yanıtladılar. Kadınlar bu konunun takipçisi olacaklarını da dile getirdiler.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.