Bodrum Gündem

Başımıza Bir Çorap Örülmeye Başlandı..

Banu Avarın İleri Demokrasi? konulu konferansı Bodrumda yoğun ilgi gördü.

Başımıza Bir Çorap Örülmeye Başlandı..
21.02.2011
0
A+
A-

 


 


Başımıza Bir Çorap Örülmeye Başlandı… Dapoxetine online


Banu Avar’ın “İleri Demokrasi?” konulu konferansı Bodrum’da yoğun ilgi gördü.


 


500 koltuk kapasiteli Nurol Kültür Merkezi’nde konferansı izlemeye gelenler yer bulamayınca merdivenlere oturarak ve ayakta Banu Avar’ı dinlediler.


Nurperi Değirmenci/Bodrum Gündem


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem purchasing Plavix


Gazeteci yazar Banu Avar, Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi organizasyonu ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde “İleri Domokrasi?” konulu bir konferans verdi.


 


Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesince hafta sonu düzenlenen ve yaklaşık 650 kişinin izlediği konferansa ilgi çok yoğundu. Konferansta Türkiye ve dünya gündemindeki konulara değinen ve eleştirilerde bulunan Avar, milli ekonomisi olmayan bir ülkede demokrasinin de olamayacağını söyledi. Öncelikle Batı ile şekillenmek üzerine herkesin düşünmesi gerektiğinin altını çizen Avar; “Batı enayisi olup çıktık. Batı batıyor aslında. Batı’da eğitilmiş adamları, Demirel’i, Baykal’ı, Ecevit’i, Abdullah Gül’ü, Erdoğan’ı alıp, eğitip yaklaşık 60 yıldır başımıza getiriyorlar. Ardından eğitim sistemimize müdahale ediyorlar. Özellikle 1990 sonrasında önce sendikalara sızdılar, sonra kadın örgütlerini ve çevre örgütlerini desteklediler. Sonra medyayı kullanarak bir değerler karmaşası yarattılar” dedi.


 


Bodrum ve Marmaris’e gelen ABD askeri gemilerine dikkat çeken Banu Avar son dönemde Akdeniz merkezli bir askeri hareket yaşandığını, 1979’dan sonra ilk defa İran’ın iki tane savaş gemisini Süveyş’i kullanarak Akdeniz’e indirdiğini, hatta Çin’in donanmasının da Akdeniz’e geldiğini belirterek “Başımıza bir çorap örülmeye başlandı ve bu çorabın, örgünün sonu Mart ayında gelecek. Mart ayında füze kalkanı için geliyorlar. Mart ayında masaya oturulacak. İşte burada dananın kuyruğu kopacak. Çok ilginçtir ki; bu gelişmeden de hiç kimse bahsetmiyor” diye konuştu.


 


Türkiye’nin coğrafi olarak tam ortasında bulunduğu bir operasyon yapıldığını söyleyen Avar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yekpare değil karşımızdaki düşman. Karşımızda birbiriyle gırtlaklaşan iki sermaye yapısı var. Bakın Mısır’a,  Tunus’a, Yemen’e. İrlanda da kısa bir süre sonra karışacak. Mısır’daki olayların aynısı İrlanda’da yaşanacak. Bir operasyon yapılıyor. Bu operasyonun coğrafi olarak tam ortasında biz varız. Henüz sıra bize gelmedi ama hazırlıklı olmalıyız. Bu memleketi sevenler, ‘Ne yapalım?’ derseniz; aşağıdan müthiş bir basınç uygulanabilir. Bu basıncı yapacak gücümüz var. Entelektüel gücü çok fazla var bu milletin”


  Accutane cost


Konuşmasında, Bodrum’da golfu onaylayanlara da bir mesaj veren Banu Avar’ın “Bugün onay verenlere yarın hesap sorulur” yorumu salondan büyük alkış aldı.


 


Banu Avar konferansın sonunda okuyucuları için kendi kitaplarını ve CUMOK’un açtığı Mustafa Balbay kitap standında Mustafa Balbay’ın kitaplarını imzaladı.


 


 


Banu Avar Özel Ropörtaj:


 http://www.bodrumgundem.com/haberdetay.asp?ID=2901

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.