Bodrum Gündem

Bizim Bildiğimiz Tek Racon Demokrasi Raconudur.. (VİDEO HABER)

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü akşamı (19 Şubat 2011) Turgutreis Belediyesi Meclis üyesi Avni Canerin işyerinin kurşunlanması ile ilgili olarak CHP Bodrum İlçe Örgütü, Turgutreis Belde Örgütü binasında bir basın açıklaması yaptı.

Bizim Bildiğimiz Tek Racon Demokrasi Raconudur.. (VİDEO HABER)
22.02.2011
0
A+
A-

 

  Retin-A to sale

  buy Indocin

Bizim Bildiğimiz tek racon Demokrasi Raconudur…

Beşbin Kişi Göğsümüzü Siper Ederiz…

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü akşamı (19 Şubat 2011) Turgutreis Belediyesi Meclis üyesi Avni Caner’in işyerinin kurşunlanması ile ilgili olarak CHP Bodrum İlçe Örgütü, Turgutreis Belde Örgütü binasında bir basın açıklaması yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz Cumartesi günü Turgutreis Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Avni Caner’in işyerine yapılan silahlı saldırı nedeni ile CHP İlçe Örgütü çok sert bir basın açıklaması yaptı. Turgutreis CHP Örgüt binasında yaklaşık yüz kişinin katıldığı basın açıklamasında Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, İşyeri kurşunlanan Avni Caner, Turgutreis Belediyesi Meclis üyelerinin tamamı, CHP belde örgütleri, partililer ile Turgutreis’liler katıldılar.

Çok sert açıklamalar yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk  Turgutreis te 2009 martından beri alışkın olunmayan ve alışılamayan durumlar yaşanmakta olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında; “Demokrasiyi özümsemek erdemdir, demokratik sonuçlara alışmak, kabul etmek, sindirmek “demokratik olgunluk” gerektirir. Bazı yapıların ve anlayışların “demokrasi ben varsam demokrasidir”, “ben seçilirsem demokrasidir yoksa değildir” anlayışında olduğunu hepimiz biliyoruz, izliyoruz… ama ülkemizde hala demokrasinin varlığına ve hep varolacağına olan inancımızı da koruyoruz, hem inancımızı hem de demokrasimizi korumaya da kararlıyız” dedi.


Son İki Yıldır Bu Rahatsızlık Kronikleşmiştir…

Öztürk konuşmasında, son 2 yılda Turgutreis’te yaşananların bir “hazım” sorunu olduğunu ve yapacak bir şey olmadığını kaydetti. Artık bu rahatsızlık kronikeşmeye başladığının altını çizerek “Demokrasilerde söz, karar, yetki halkındır. Halktan alınır, halka teslim edilir. 2009 yılında turgutreis halkı kararını CHP olarak, Mehmet DİNÇBERK ve ekibi olarak vermiştir. Belediye başkanımız ve ekibi göreve geldiği günden bu yana bütün olumsuz koşullara rağmen, halka hizmet etmeye devam ediyor. Turgutreis’in sorunlarını çözerken bazı siyasi yada ticari rant gruplarının oyunlarını bozdukları çok aşikar ortadadır. Kurulan bu çarkın bozulması bazı gurupları telaşlandırmış, hırçınlaştırmıştır. Saldırganlaştırmıştır. Ama belediye grubumuz bu saldırgan tavırlardan ve tehditlerden asla yılmamış, kendilerine yönelik bütün tehditleri ellerinin tersiyle itip halka verdikleri sözleri yerine getirebilmek için bütün güçleriyle çalışmaya devam etmişlerdir. Belediye başkanımla ve meclis grubumla CHP örgütü olarak gurur duyuyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korudukları, mafya bozuntusu çakal sürülerine teslim olmadıkları için” dedi. Öztürk’ün saldırıyı yapanları mafya bozuntuları olarak nitelendirmesi katılımcılar tarafından alkışlarla desteklendi.

Belediye başkanımız göreve geldiğinden beri Jandarma tarafından korunuyor…

Turgutreis belediye başkanı Mehmet Dinçberk’in göreve geldiğinden bu güne kadar Jandarma korumasında olduğunu hatırlatan başkan Öztürk, “Bazı kendini bilmez çevreler bunu eleştiri konusu yapabilmektedirler. Arsızlığın ve yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum. Bir belediye başkanının, belde belediye başkanının jandarma korumasıyla gezmesi ne demektir” diyerek şöyle devam etti;  “Gelinen noktanın, yapılan tehditlerin boyutunun farkında mısınız? Devlet bir belediye başkanı istedi diye 24 saat ve mobil koruma ekibi verir mi? Bizim belediye başkanımız göreve geldiği günden bu güne hem kendisi, hem ailesi ve çocukları çok ciddi ölüm tehditleri almaktadır. Buna rağmen hak yolundan, halkın yanından bir salise bile tereddüt etmeden yürümeye devam etmektedir” dedi.

Bizim Bildiğimiz tek racon Demokrasi Raconudur…

Cumartesi akşamı meclis üyesi Avni Caner’in işyeri kurşunlandığını ve CHP’nin mafya raconunu bilmediğini söyleyen Öztürk “Bizim bildiğimiz tek racon demokrasi raconudur. Ancak bu saldırının, ne manaya geldiğini anlayacak yetenekteyiz. Artık Turgutreis’te 2 yıldır yapılan sistemli saldırı fiili hale gelmiştir” diyerek CHP’nin bakış açısını vurguladı.

Avni’nin kılına zarar geldiğinde, 15 bin Mehmet Dinçberk bulursunuz karşınızda.

Hukuka saygılı, adalete inanan bir partinin üyeleri olduğunun altını çizen ve bu güne kadar hukuka intikal etmiş hiçbir konuyu siyaset malzemesi yapmadıklarını, yapmayacaklarını ifade eden Başkan Öztürk “Ancak “yavuz hırsızın ev sahibini bastırmasını da kabullenecek bir örgüt değiliz” çünkü hiçbir hırsız “yavuz” değildir. Avni Caner’in işyerine yapılan saldırı, CHP örgütüne yapılmıştır. O nedenle önce herkes haddini bilsin. 5 bin kişilik Bodrum CHP örgütünden bahsediyoruz. Avni’nin kılına zarar geldiğinde 5 bin Avni Caner, 5 bin Hakkı, 5 bin Asaf, 5 bin Funda, 5 bin Tarık, 5 bin Mehmet, 5 bin Rüya, 5 bin Yaşar ve 15 bin Mehmet Dinçberk bulursunuz karşınızda. Bizim üç kuruşluk mafya bozuntularına, ucuz çakal sürülerine teslim edilecek tek bir seçilmişimiz, üyemiz arkadaşımız olamaz. Herhangi bir seçilmişimize yapılacak en küçük bir saldırının karşısında 5 bin siper olmuş göğüs bulursunuz. Bu güne kadarki sessizliğimiz aczimizi değil, hukuka saygımızı ve nezaketimizi gösterir” diyerek saldırıyı sert bir şekilde kınadığını belirtti.

5 bin kişi belediyenin önünde nöbete başlarız…

Ben buradan sayın kaymakamımıza, cumhuriyet savcılarımıza ve emniyet güçlerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum” diyerek yasalara, kurallara, hukuka saygılı kalabilmeler için gereğini yapmalarını istedi. Başkan Öztürk konuşmasının son bölümünde “Bu örgüt bundan sonra seçilmişine ve herhangi bir ferdine yapılabilecek olası saldırılarda sessiz kalma hakkını kullanmayacaktır.  Turgutreis belediye grubumuzun arkasında, 5 bin kişilik CHP örgütü vardır. Eğer yasalar, hukuk başkanımız ve meclis üyelerimizi koruyamayacaksa biz yarından itibaren 5 bin kişi belediyenin önünde nöbete başlarız. Lütfen bu örgütün belediye grubumuzun önüne geçmesine, belediye meydanına inmesine fırsat vermeyiniz… lütfen başkanımızın ve meclis üyelerimizin Turgutreis halkına hizmet etme isteğini ve arzusunu, tekerine çomak sokulanlara kurban ettirmeyin. Bir an önce olayın faili yada faillerini adalete teslim edin, Turgutreis üzerinde oluşturulmaya çalışılan “puslu havayı” bir an önce dağıtın, dağıtın ki puslu havayı sevenler ortaya çıksın. herkes önünü ve gerçekleri bir an önce görsün” dedi. Konuşması katılımcılar tarafından alkışlarla destek gördü. Katılımcıların bazılarının oldukça tepkili ve sinirli oldukları da gözlendi.

Dinçberk: Dimdik Ayaktayız…

Heart Disease

Amacımız halkımıza hizmet etmek, adil olmak, hakkaniyet içerisinde olmaktır…

Daha sonra söz alan Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk verdiği destek için toplantıya katılana Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Turgutreis’e yakışmayan bu olayı kınadığını ifade etti. Dinçberk “Ama biliyorum ki Devletimiz e Güvenlik Güçlerimiz gerektiği şekilde bu olayın faillerini en kısa zamanda yakalayıp, Adalet önüne çıkaracaktır. Bu tür davranışlar ile belediye başkanı olarak beni, muhalefet dahil tüm meclis üyesi arkadaşlarım da dahil kimse bizi taviz vermeye zorlayamaz. Bizim amacımız vatandaşımıza, Turgutreis’imize hizmet etmektir” dedi. Göreve geldikleri 23 aydan beri daha önce basına ve kamuoyuna açıkladıkları gibi bir çok zorluklarla boğuştuklarını kaydetti. Başkan Dinçberk “Belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Amacımız halkımıza hizmet etmek, adil olmak, hakkaniyet içerisinde olmaktır. Belediyeler vatandaşa hizmet yerleridir, bizlerin şahsi malı değildir” dedi.

Belediye hizmetlerini verirken bu güne kadar, kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerinin altını çizen Dinçberk “Bizim yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz mutlaka gerekiyor ve bunu tüm gayretimizle yapmaya çalışıyoruz. Ama vatandaşlarımızın da belediyeye karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu hakkaniyet ve dürüstlük içerisinde olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır.” dedi.

Meclisimiz ve Örgütümüzle Dimdik Ayaktayız…

Bu tür olayların tavize zorlayamayacağını özellikle vurgulayan Dinçberk “Dürüstlük ilkemizden, hakkaniyet çerçevemizden hiçbir şekilde çıkmayacağız. Bunu kimse beklemesin. Bu gün Avni kardeşimiz, yarın başka birisinedir. Bu olay Turgutreis’e yakışmayan bir olaydır. Biz kararlılıkla insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İmkanlar çerçevesinde Turgutreis’i layık olduğu seviyeye getirmek bizim asli görevimizdir” dedi. Dinçberk meclis ve CHP örgütü ile birlikte dimdik ayakta olduklarını, çekinceleri de olmadığını sözlerine ekledi.

Fevzi Topuz: Olayı Kınıyorum…

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz belediye meclis üyesi Avni Caner’in işyerine yapılan saldırıyı kınadığını ifade ederek, yapılan saldırıyı bireysel bir saldırı olarak görmediklerini söyledi. Fevzi Topuz; “Turgutreis beldesinde 2009 seçimlerinden bu yana oynanan oyunu kademe kademe görmekteyiz. Belediye Başkanımızın seçildiği günde buradaydık. O gün konuştuğu cümlelere dikkat çekmek isterim, “Ben göreve geldiğim Turgutreis belediyesi ve beldesinin menfaatlerini korumak için ant içtim. Bu çerçevede kimse bana aldığım aile terbiyesinden, aldığım siyasi terbiyeden, aldığım yönetici terbiyesinden fazla bir şey beklemesin. Ben demokrasi çerçevesinde aldığım bu yetkiyi, belediye yasalarından ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasından aldım” diyerek yola çıktı. O günden bu yana da belediye başkanımızın çalışmalarını sekteye uğratmak isteyen, sokakta dedikodu mekanizmasını ön plana getirerek belediye çalışmalarına engel olan bir kesim ile karşı karşıyayız.” dedi.


Başkanımıza gözdağı vermeye çalışıyorlar…

Belediye başkanına göz dağı vermeye çalıştıklarını söyleyen Fevzi Topuz, meclis üyelerinin ve Turgutreis’lilerin başkanlarına sahip çıktıklarını ifade etti. Topuz; “Biz kararlıyız, burada dürüstlük en büyük zenginliğimizdir. Aldığımız yetkileri kendi bireysel menfaatlerimiz için değil toplum menfaatleri için kullanıyoruz, kullanacağız. Biz bunun için ant içtik. Bizleri bu yoldan kimse çeviremez. Eğer önümüze taş koymak isteyenler olursa hepimiz bir yumruk olup, bu gibi durumlarda başkanımızın arkasında oluruz” dedi. Milletvekili Topuz bu saldırının sadece Avni Caner’e değil, belediyeye ve CHP örgütüne yapılan bir saldırı olduğunu söyleyerek “Bu olayı şiddetle kınıyorum. Bizlerin halk için yaptığı çalışmalarımıza kimse engel olamaz, olamayacaktır” dedi Topuz kadınlarımız, gençlerimiz hep beraber başkanımızın yanındayız diyerek sözlerini bitirdi.

 

Açıklamanın alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi. 

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.