Bodrum Gündem

Devlet Destek Veriyor, İşletmeler Farkında Değil..

BOSİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOSGEB yeni dönem vizyonu ve destekler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Devlet Destek Veriyor, İşletmeler Farkında Değil..
23.02.2011
0
A+
A-

 


 


 


Devlet Destek Veriyor, İşletmeler Farkında Değil…


BOSİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOSGEB yeni dönem vizyonu ve destekler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
xenical to buy online Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) işbirliği düzenlenen toplantıda, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır konuşmacı olarak yer aldı. KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürü Uygar Köse, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Danacı′da katıldı. İşletmeci ve girişimcilerin kısmen ilgi gösterdiği toplantının açılışında konuşan BOSİAD Başkanı Mustafa Er “BOSİAD olarak bu tür etkinlikleri aralıksız sürdüreceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel olayından sonra davet ettiğimiz sayın bakanımıza Bodrum′daki işletmecilerimizin sıkıntılarını dile getirdik. Bakanımızda bizleri kırmadı ve destek projeleri konusunda KOSGEB başkan yardımcısı Dr. Metin Şatır′ı arayarak Bodrumdaki KOBİ′leri bilgilendirme toplantısı yapılmasını istedi. Metin beyde bizleri kırmayarak Bodrum′a geldi.Kendisine ve buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Hizmet sektörü de artık KOBİ kapsamında… Proscar without prescription
Şu anda Türkiye KOBİ deyince, eskiden olduğu gibi sadece imalatçıların akla gelmediğini söyleyen KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır, KOSGEB 1990′da kurulduğunu, 19 yıl boyunca sadece imalatçılara destek veren bir yapı olduğunu kaydetti. Şatır; “Türkiye′de 2009′da çok büyük bir devrim oldu. Bunun farkındayız ya da değiliz. 2009′daki devrim diyor ki, Türkiye′deki KOBİ diye tarif ettiğimiz işletmeler sadece imalat işletmeleri iken, sadece üretim yapanlar KOBİ iken, bütün imkanlardan onlar faydalanırken, 2009 yılı mart ayında yapılan KOBİ tanım değişikliği ile bir anda hizmet sektörleri de KOBİ tanımına dahil olmaya başladı. Bu bir devrimdi, çünkü Türkiye′de bizim 250-300 bin arasında ifade ettiğimiz KOBİ sayısı çıkan KOBİ tanımıyla beraber 3,4 milyona ulaştı, yani yaklaşık 100 kat arttı” dedi.
Devlet destek verecek ama işletmeler farkında değil….
KOSGEB için bu değişimle birlikte, çok önemli bir açılım ve atılım oldu diyen Şatır hep alışagelmiş olan anlayış devletin her zaman vergi aldığı yönünde olduğunu, ancak bunun değiştiğini ve devletin işletmelere destek verdiğini vurgulayarak  “KOSGEB 2010 haziran ayında 6 tane yeni program açıkladı. Top yek ün bir anlayış değişikliğine gitti. Anlayış değişikliği diye ifade ettiğimiz şeye baktığımız zaman, artık kendi içimizde de bir değişim yaşamak zorundaydık. Bu değişim ve dönüşümden yeteri kadar haberdar olunmadığını biliyorum. O nedenle her yerde bu tür toplantılar yaparak tanıtımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi.


Önceki döneme göre yeni program ile Türkiye’deki işletmelerin büyük kısmının KOBİ kapsamına girdiğini belirten Şatır; buy cytotec “Çıkan 6 programdan 5 tanesi proje odaklı. Türkiye′de KOBİ′lerin çok büyük bir yapı olduğunu, hatta yüzde olarak verirsek eğer, Türkiye′deki işletmelerin yüzde 99 buçuğundan bile fazlasının KOBİ olduğu gerçeği söz konusu. Yani biz bugün KOBİ′ler dediğimizde aslında, Türkiye′de neredeyse bütün iş dünyasını kastediyoruz. Bunlar için bir şeyler yapılması, işletmelerin büyütülmesi, rekabet gücünün artırılması gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.