Bodrum Gündem

SELİN YARALARI NASIL KAPANACAK?

Turizmciler sel artığı eşyaları yakmaya başladı, Ankara mağdurların sesini duymuyor.

SELİN YARALARI NASIL KAPANACAK?
26.02.2011
0
A+
A-

metoclopramide online  


 


 


2 milyon liralık Otel Eşyası Çöplük Oldu.


SELİN YARALARI NASIL KAPANACAK?


Turizmciler sel artığı eşyaları yakmaya başladı, Ankara mağdurların sesini duymuyor.


Geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Bitez ve Ortakent-Yahşi beldelerindeki turistik tesislerdeki kullanılamaz hale gelen otel eşyalarının değerinin 2 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor. Kamagra online


Bodrum Gündem Haber


Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon yaptığı açıklamada “20 ye yakın turistik tesiste kullanılamaz hale gelen eşyanın değeri en az 1 milyon TL. Sadece benim otelimde 140 bin TL. lik zarar. Sigorta şirketleri nedense zararın bütününü değil, muafiyet var diyerek yüzde 40 oranında düşük bedel ödemek istiyor, şirketlere dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi. Birçok otelin kullanılamaz hale gelen otel eşyalarını çöplüğe gönderdikleri veya bahçelerindeki yakmaya başladıkları görüldü.Turistik tesislere bugünü kadar maddi destek sağlanmaması üzerine Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz Ankara’nın yolunu tuttu.


Yardım gelmezse 15 bin yatak turizme açılamayacak…


27 ocak tarihinde meydana gelen sel felaketinde Bitez, Ortakent- Yahşi ve Yalı beldelerinde aralarında beş yıldızlı turistik tesislerinde bulunduğu  45 turistik tesiste onarım çalışmaları başlarken tesislerin oda, restoran ve sosyal donatım alanlarında meydana gelen zararın 2 milyon TL. ye ulaştığı belirtildi.


Bodrum Ticaret Odası Başkanı ve Ortakent-Yahşi Yalısı’ndaki Club Müsgebi Otel’in işletmecisi Mahmut Kocadon otelindeki alt katlarda bulunan 24 odanın tamamının iki metre su altında kalarak yaklaşık 140 bin TL. lik eşyanın kullanılamaz hale geldiğini belirterek buy azithromycin “50 yıldır böyle felaket görülmedi, sigorta şirketleri turistik tesislerdeki zararın yüzde 30-40’nın muafiyete girdiğini belirterek paraları ödemek istemiyorlar. Sezona bir ay kaldı. Bu süre içerisinde para bulamayan tesisler sezonu açamayacak. Bu nedenle sigorta şirketleri aleyhinde tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ise beklediğimiz desteği göremedik. Devlet acil olarak destek vermezse 15 bin yatak kapasitesine sahip turistik tesisler sezonu açmadan kapısına kilit vuracak” dedi.


Eşyalar yakılıyor…


Bu arada Ortakent-Yahşi beldesinde turistik tesislerde selden zarar gören malzemeler otellerin bahçesinde yakılmaya başlandı. Adının açıklanmasını istemeyen bir pansiyon sahibi “35 yıldır turizme hizmet veriyoruz, kuruşuna kadar vergimizi veriyoruz. 40 yılda bir felakete uğradık devletin yardımına muhtaç hale geldik, bakanlar milletvekilleri gelip bölgede tur atıp,konuşup gitti, yaralar sarılacak dediler, hani nerde kullanılamayacak malzemeleri inadına bahçede yakıyoruz. Bunlardan odun bile olmaz yardım gelmezse sezonu açmayacağız” dedi.


Başkan Şahbaz Ankara Yollarında…


Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz  beldedeki 25 e yakın otel ve işyerinin bugüne kadar devletten yardım alamadığını , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın sözünde durması ve yardım istemek için bugün Ankara’da bulunduğunu belirterek “Devletin yardımları sadece konutlara yönelik oldu. O yardımda çok güdük kaldı. Yaklaşık 300 eve 1400’ er TL.para yardımı yapıldı. Oysaki evlerdeki hasar 10 –30 bin TL. arasında. Turistik işletmeler ise beş kuruş para alamadı. Bu nedenle bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Hikmet Yılmaz ile görüşmek için Ankara’ya geldim. Bakanlığın ve devletin desteği olmaz ise oteller sezona kapılarını açamayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.