Bodrum Gündem

Kadınlar Bağıra Çağıra Yürüdüler..

Kadınlar kendi günlerinde bile birlik halinde hareket edemediler..

Kadınlar Bağıra Çağıra Yürüdüler..
08.03.2011
0
A+
A-

 


 


 


Kadınlar kendi günlerinde bile birlik halinde hareket edemediler…


Kadınlar Bağıra Çağıra Yürüdüler…


8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Denizciler Derneğinden Belediye Meydanına kadar yürüyen kadınların sloganlarını erkekler endişe ile dinlediler ve izlediler…


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Bodrum’da yapılan bir çok etkinlikten en çok dikkati çeken, mor rengin hakim olduğu kıyafetleri ve attıkları etkili sloganlar ile Bilge Contepe liderliğinde yapılan yürüyüş oldu.


Cheap Lamisil “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganının çoğunlukla söylendiği eylemdekullanılan sloganlar etkinliğe destek veren erkekleri tedirgin etti. Sert sloganları ve feminist yaklaşımların ağırlıklı olduğu eylem, 8 Mart′tın en çok ilgi çeken eylemi oldu. Yaklaşık 70 kadın ve 20’ye yakın erkeğin eşlik ettiği yürüyüş, yarım saat sürdü.




ÇYDD tarafından yapılacak basın açıklamasının gecikmesine neden olmasından dolayı kısa bir süreliğine gerginlik yaşandı. Grubun bir bölümü ÇYDD tarafından yapılan basın açıklamasına kenarda bekleyerek kerhen destek verdiği görüldü. ÇYDD’nin açıklamasından sonra platform üyeleri sloganlı eylemlerine devam ettiler.




Strattera online where to buy levonorgestrel





Yürüyüşte dikkat çeken sloganlardan bazıları şöyle;

“Tecavüz Var, Davası Yok

Davası Var, Cezası Yok

Kadınlar Artık Susmayacaklar, Susmayacaklar”

 

“Erkekleri Doğuruyoruz, Besliyoruz,

Temizliyoruz, Büyütüyoruz

Onlar Ne Yapıyorlar?

Morartıyorlar

Artık Morarmayacağız…”

 

Ayrıca Filiz Dizdar internette bir sosyal paylaşım sitesi açtıklarını ve bu site üzerinde cinsel istismarcı ve tacizcileri yayınlayacaklarını ifade etti. Artık utanma sırası tacize uğrayanlar değil, buna sebep olanlardır dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.