Bodrum Gündem

MHP İLÇE YÖNETİMİNİN YARISI KADIN..

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir kutlama düzenlendi. Diamond Of Bodrum Otelde düzenlenen programa katılanları, Asım Başaran ve Kadın Kolları Başkanı Begüm Göder karşıladı.

MHP İLÇE YÖNETİMİNİN YARISI KADIN..
09.03.2011
0
A+
A-

  Erectile Dysfunction


 


 


 Kadınlar Gününde Süpriz Transfer.


CHP′li Süheyla Tuncer, MHP′ye Trasfer Oldu…

Paxil online

MHP İLÇE YÖNETİMİNİN YARISI KADIN…


Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında bir kutlama düzenlendi. Diamond Of Bodrum Otel′de düzenlenen programa katılanları, partinin Bodrum İlçe Teşkilat Başkanı Asım Başaran ve Kadın Kolları Başkanı Zeynep Begüm Göder karşıladı.


Bodrum Gündem Haber


8 Mart Emekçi Kadınlar Günü MHP tarafından salonda kutlandı. Salondaki masaların üzerinde karanfiller bulunan kutlamada ev sahipliğini Kadın Kolları Başkanı Zeynep Begüm Göder yaptı. treating acne MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran yaptığı konuşmasında “9 yıldan bu yana tek başına bir iktidar var. Bugün 8 Mart 2011. Dünkü yani 7 Mart 2011 resmi rakamlara göre, Türkiye′de kadınlarımızın yüzde 42 si hala şiddete maruz kalıyor. Ben bugün sizin karşınızda,  kendi yönetim kurulunun yarısını bayanlardan oluşturmuş bir siyasetçi olarak söylüyorum ki, 9 yıldan bu yana tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 42′si şiddet gören kadınlarımızın bu duruma zerre kadar parmak basmadı. Bu noktada çocuk yuvalarında kız çocuklarının uğradığı istismarın üzerine gidebilecek pek siyasi hamleleri de yok” dedi.




Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) Genel Başkanı Çiğdem Aydın′da bir konuşma yaptı. Uzun yıllar CHP kadın Kollarında görev alan ve başarı gösteren Aydın “8 Mart hepinize kutlu olsun” diyerek başladığı sözlerinde “Aslında bildiğiniz gibi çok fazla kutlanacak bir şey yok. Kadınlarımız açısından Türkiye durum hiç parlak değil. Kadınla ilgili politikalar hiç arzu ettiğimiz gibi gitmiyor. Ama her şey rağmen önemli bir gün. Siyasetçi bir kadın olmayı kutlayabiliriz” dedi.

Kadın siyasetçilerin çok az sayıda olduğunu söyleyen KADER Genel Başkanı Çiğdem Aydın şunları söyledi: “Birçok parti için çalışma yapmaya çağrılıyorum. Ama genelde bu kadar kalabalık kadın grupları ile karşılaşmıyorum. Bu açıdan gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi′ni tebrik ediyorum. KADER olarak kadınlardan, siyasi partilerden ne bekliyoruz?14 yıldır faaliyetteyiz ve Türkiye′de toplam 16 ilde faaliyet gösteriyoruz. Şubemizin olmadığı illerde de diğer kadın dernekleri ile bağlantılarımız var. Son 6-7 yıldır kadın adaylar için bir siyaset okulu yürütüyoruz. Siyaset okuluna hemen her partiden kadınlar katılıyor. Bu siyaset okullarına katılan kadınların, siyaset üretmekte büyük katkısı oluyor”




“Kadınların ihtiyaçlarından kadınlar anlar”

Öte yandan MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran′ın, kendi yönetim kurulunun yarısını kadınlardan oluşturduğu yönündeki sözlerine dikkat çekmek istediğini kaydeden Çiğdem Aydın “Son derece önemli bir şey başarmış. Kendisini de tebrik ediyorum. Peki, o kadınlar ne yapıyorlar. Kadınlara yönelik politikalar üretmeyi ve onları hayat geçirmeyi bilmek gerek. Çünkü kadınların dili de başka, düşüncesi başka, ihtiyaçları da başka. Bütün bunları erkekler karşılaşmaya çalıştığında olmuyor. İşte o yüzden kadınlar açısından baktığımızda, Türkiye′de çok vahim rakamlar var. Eğitime bakıyorsunuz, kadınların büyük bir bölümünde okumaz yazmazlık son derece yaygın. Şiddet aldı başını gidiyor. Tüm bunların değiştirilmesi de kadın politikacılara bağlı. Biz Kader olarak bu alanda da çalışıyoruz. Her partiye eşit mesafede duruyoruz. Bunun sebebi şu. Kadınların süt izninin kaç hafta olacağını tartışıyorsak, şiddete uğrayan kadınlara daha özgür bir hayat istiyorsak bu noktada bu politikayı oluşturmak için hangi partiden olduğunuzun önemi yok. Kadın olmanın özel bir anlamı var. Kadınlara adaylığa çıkmakta alıkoyuluyor. Kadınla muhtarlıktan, belediye başkanlığına, il genel meclisi üyelerine, her kademede aday olmalı. Kadınların ihtiyaçlarından kadınlar anlar” diye konuştu. 


 


Kutlama programına katılan MHP′li Belediye Başkanları Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi′de kısa birer konuşma yaparak, salondaki kadınlara çiçek dağıttılar. Kutlamaya katılan kadınlar yerel sanatçı Alev′in seslendirdiği şarkılarla eğlendi.



CHP’den MHP’ye Transfer Dikkat Çekti…
CHP′den MHP′ye geçen Süheyla Tuncer′e MHP ilçe Başkanı Asım Başaran parti rozetini taktı. CHP içinde militan hareketleri ile dikkat çeken Tuncer’in MHP’ye geçmesi Bodrum siyasetinde oldukça yoğun tartışmalara neden olacağı kaydediliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.