Bodrum Gündem

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü…

Ayla Gürpınar Yazdı…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü…
11.03.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

 

 

 

 


Retin-A without prescription
Sene 2011, gene geldi.

Böylesine andığımız günler haklar, eksiklik, yokluk, kabul görülmemek, özlemler…….gibi nedenlerle, protesto günü olarak anılır.


Her sene tepkilerimizi dile getiririz, birileri bizleri duysun isteriz, ama ne olur!


Her geçen sene;


Emekçi kadınlar daha çok mu haklara kavuşur?


Kadınlar daha çok mu karar mekanizmalarında, yönetim kadrolarında yer alır, daha çok mu değer görür, sevilir ve desteklenir?


Daha çok mu kadınımıza siyasette yer verilir?


Kadınlarımız daha mı güven içinde, töre cinayetleri azaldı, günlük tacizler, tecavüzler hiç gündemimize düşmemekte, kadınlarımız herhangi bir nedenle cinayetlere kurban gitmemektedir?


 


EMEKÇİ KADINLAR gününde, gene bunun kadınların sorunu olduğu mu vurgulanacak, erkeklerin kadınlara bakış açısının değiştirilmesi gerektiği hiç mi konuşulmayacak!


Erkekler ne zaman böyle bir günün varlığından rahatsızlık duyacak, emekçi kadınlar olmadan toplumda sosyal, ekonomik ve siyasi dengelerin kurulmasının söz konusu olmayacağını


ne zaman idrak edecekler? cheap Baclofen


 


Türkiye şu an çok zor günler geçiriyor, genel seçime 4 kala, güne uyanışımızla beraber cevap alamadığımız çeşitli sorular zihinlerimizi işkâl ediyor.


Çevre komşularımız ayakta, iç düzenimiz karışık, toplum akıl tutulması yaşamaktadır. Her güne acaba bugün ne oluyor, adalet çalışıyor mu, hapislerde suçları tespit edilmeden tutulanlara


bugün bakalım kimler daha dahil olacak, demokrasiyi geliştiriyoruz, hukuk devletiyiz dedikçe acaba bu günde demokrasi ve hukuk dışı bir örnekle mi karşılaşacağız?


Yapılan açıklamalar biz, vatandaşı tatmin edecek mi, yoksa akıllarımız dahada mı karışacak?


 


İşte bu günde o günlerden biri. Çünkü sene 2011 ama Türkiye’de EMEKÇİ kadının adı hiç yok, kadınlarımız o neden veya bu nedenle öldürülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor.


Yukarıda anımsatmaya çalıştığım haklar ve olanaklara hiç sahip değiller.


Ve erkeklerimizde bunların hiç farkında değiller. ( tabiî ki sayıları az da olsa duyarlı, bilinçli ve samimi olanları ayrı tutuyorum). Bugün 8.Mart, bizleri duymak isteyenler duysunlar


ve gerekeni yapsınlar ama duymak istemeyenlere de bizler her sene gene de duyurmaya devam edeceğiz.


 


Kadını yanında tutmayan, yaşamı ortak değerlerle paylaşmayan, kadının ve kadının haklarını hor gören zihniyet erkeklerimizin destekleriyle değişecektir.


Emeğe duyulan saygıyı kadınlarımız da istemektedir, kadınımız horlanmamak, haklarının uygulandığını görmek, can ve vatandaş güvenliğinin olduğunu bilmek ve


görmek istemektedir.


 


Düşünen ve düşündüğünü özgürce söyleyebilen


Sorgulayan ve araştıran


Üreten ve ürettiğinin değerlendirildiğini görmek isteyen her kadın bir emekçidir.


 


Emekçi kadın sorar, sorularına cevap bekler, haklarını alamazsa sesini yükseltir.


 


Dünyanın ve Türkiye’nin yarı nüfusunu oluşturan kadınlarımız şiddetle oluşan güç savaşına ve şiddete neden olan rant kavgasına hiç kıymet vermezler. Kadınlar hoşgörülüdür, uzlaşmacıdır. Kadın aklın kullanılmasını ister, insanların kullanılmasını değil. Kadınlar emeğin değerini çok iyi bilir ve hak yemezler. Kadınlar bölücü değil, toparlayıcıdır, ayrımcı değil bütünleştiricidir. Ama bugün sorunlu kadınların günü değildir. Sorun bunu sorun olarak gösteren bazı erkeklerin sorunudur.


İşte EMEKÇİ  KADINLAR, bizler bunun değişmesini istiyoruz,


cheap Nolvadex Sesimizi duyunuz. 


 


Ayla Gürpınar


Mimar – Bodrum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.