Bodrum Gündem

Beyler Koca Vekil adayı, Nihal İmbat Güler DP İlçe Başkanı…(VİDEO HABER)

Demokrat Parti Bodrum İlçe Teşkilatının 10. Olağan Kongresi, 400 delegenin, yaklaşık yarısının katılımı ile gerçekleşti. Demokrat Partinin Türkiyedeki tek kadın İlçe Başkanı Nihal İmbat Güler oldu.

Beyler Koca Vekil adayı, Nihal İmbat Güler DP İlçe Başkanı…(VİDEO HABER)
13.03.2011
0
A+
A-

Bir dönem MHP’nin en önemli isimlerinden ve Demokrat Partinin Başkan Yardımcısı Agah Oktay Güner’in Kongreye katılamsı dikkat çekiciydi…

Beyler Koca Vekil adayı, Nihal İmbat Güler DP İlçe Başkanı…

Demokrat Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’nın 10. Olağan Kongresi, 400 delegenin, yaklaşık yarısının katılımı ile gerçekleşti. Demokrat Partinin Türkiye’deki tek kadın İlçe Başkanı Nihal İmbat Güler oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem treat erectile dysfunctiГ®n

İlçe Başkanı Beyler Koca’nın Milletvekilli aday adayı olmasından dolayı, DP Bodrum İlçe Başkanlığı’na 46 yaşındaki ve 29 Mart yerel seçimlerindeki çalışmaları ile dikkat çeken Nihal İmbat Güler tek aday oldu. Tek liste ile yapılan seçimde yönetim kurulu üyeliklerine Halil Danacı, Serhan Kaya, Mustafa Baysel, Fatih Efe, Makbule Balkanlı, Murat Pahna, Mehmet Kaya, Ali Demiröz, Cavidan Karaöz Özyiğit, Demir Gürel, Anıl Danacı, Mehmet Ayaz, Ayşe Erdoğan, Halis Murat Etlik seçildiler.  Cytotec cheap

Demokrat parti Olağan Bodrum İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı için tek aday olan turizmci evli ve 2 çocuk annesi Nihal İmbat Güler yaklaşık 80 oy ile yeni İlçe Başkanı seçildi. Delegelerin büyük bölümünün tek liste ve çekişmesiz bir seçim olmasından dolayı oy kullanmadan Kongreden ayrıldığı izlendi.  

 

Demokrat Parti Kongresine, DP Genel Başkan Yardımcısı Agah Oktay Güner, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Arslan, Genel İdare Kurulu Üyesi Gültekin Uysal ve 21. dönem Aydın Milletvekili Bekir Ongun, 20. dönem Muğla Milletvekili İrfettin Akar, Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Muğla’daki Demokrat Parti İlçe ve belde başkanları, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal ve partililer katıldı.

İlçe Başkan Adayı Güler, Genel Başkan Yardımcısı Güner’i bir buket çiçek vererek, partililerle birlikte karşıladı. Çiftçi Hasan Çetinkaya da bahçesinde yetiştirdiği sümbülleri, Güner’e ve partililere hediye etti.

CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’ünde katıldığı kongreye, diğer ilçe başkanları ve Demokrat Partili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon katılmadı.


Demokrat Partini Türkiye’deki ilk ve tek kadın ilçe başkanı Nihal İmbat Güler, 23 yıldır Bodrum’da aktif siyasetin içinde olduğunu belirterek, “Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları ve İlçe Yönetimi üyeliğin görevlerinde bulundum. Devraldığım bayrağı daha da yukarı taşıyacağım. Partim ve Bodrumlular için en iyi şekilde hizmet edeceğim” dedi

Güner: “Şeytanın aklına gelmeyeni bunlar biliyor”

Genel Başkan Yardımcısı Güner, kongrede yaptığı konuşmada, milli mücadelenin kolay kazanılmadığını, zafer bizimdir, zafere ve başarıya ereceklerine inancını belirterek, hükümetin izlediği çalışmaları sert bir dille eleştirdi.


Güner konuşmasında, “Bu Hükümet bazı şeyleri mükemmel biliyor. Şeytanın aklına gelmeyeni de bunlar biliyordur. Çünkü bunların şeytanları çok büyük. Amerika Birleşik Devletleri’nden, bunlar ilham alıyorlar. Şöyle veya böyle. Bunlar geldiler, bankalara rap diye el koydular. Ne hikmetse o bankalar, televizyon ve gazetesi olanlardır. Bugün Türkiye’de en güçlü televizyon patronu, hükümettir. Böylesine bir ortamda biz ümit ile mücadele ediyoruz.

Soru sorma hakkının başbakan tarafından sınırlandırıldığını, soru soran gazetecinin ekmeğiyle oynandığını gördük. Bu seçim sandıkları ülkenin kurtuluşu olacaktır. İktidar oldukları bu süre içinde, bir barajın temelini atıp yada kurdelesini kestiler mi? Elektriğe artı bir yatırım yapıldı mı? Kyoto Protokolü diye, Gelişmiş ülkelerin sanayisine hizmet eden bir protokole imza attılar. Türkiye petrole, enerji için kullandığı kömüre, doğal gaza yılda 38 milyar dolar para ödüyor. 16-17 milyar doları doğal gaza gidiyor. Bununla başa çıkmak mümkün mü. Hele hele onların politikaları ile. 38 milyar dolar enerji için para ödüyoruz. Kardeşim senin hiç kendi kaynağın yok mu? Olmaz olur mu, 91 milyar dolar değerinde kömürümüz var. Kyoto protokolü imzalandığı için enerji üretiminde kullanılamıyor.bunların hesabı sorulacak. Bu millete yazık değil mi? Aklınız ermiyorsa neden bir bilene sormuyorsunuz. İnsan nefis atına binmeye görsün. Bu millet neler gördü, neler yaşadı. Kibir ve gurur dağlarının tepesinde eriyip kaybolduklarını gördü. 1963 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu ile bir anlaşma imzaladı. 20 sene de hazırlanacak ve Türkiye de buna dahil olacak. Avrupa Ekonomik Topluluğu, peki bugünkü oluşumun adı Avrupa Birliği’dir. Topluluk, ekonomik amaçlı bir topluluktu, AB ise tek devlet olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin ampul fabrikaları kapadı, tekstil sektörü can çekişiyor. Bu hükümet ne sebebi hikmetse akıl almaz bir şekilde AB teslim oldu. Terör sorunu olmayan ülkelerin Polis düzenini, emniyet güçleri düzenini aldı. Hem askerin eli bağlandı, hem de polisin eli bağlandı. Sokakta polis şüphe ettiği kişiye kimliğinizi görebilir miyim deme hakkına sahip değil. Ne uğruna, dipsiz kilo boş ambar, AB uğruna. Ülkenin ekonomisi asla böyle şekillenmez. İspanya, Portekiz ekonomileri çatırdıyor. Almanlar para birimleri marktan ayrıldıkları için gözyaşı döküyor. Bizler bunları görerek, AB ile ilişkilerimizi, milli menfaat çizgisine çekmemiz lazım” dedi.

Sözlerine hükümetin tarım politikaları eleştirerek devam eden Güner, özellikle son günlerde gündemin başında yer alan şeker pancarı , pamuk ve tütün kotaları konusunda dikkat çekici tespitler yaptı. Güner “Pamuk satan Türkiye pamuk alan bir ülke olu. Şeker pancarı üretimi %20, buğday üretimi  %17 küçüldü. Bunların mantığı, bir ürünün yokluğu mu, darlığı mı var, ithal edelim. Tütün, kotasını kaldıracağız. Çiftçinin yetiştirmek istediği ürünü, sınırlamayacağız. Böylesi bir birliğe, bu ülkenin ihtiyacı yok. Pırıl pırıl domates üretmek, buğday üretmek varken, biz GDO’lu ürünle mahkum edildik. AKP kendi gibi, milletin yediği her ürünü tohumsuz üründen elde ediyor. Yani dölü dökü yok, AKP’nin de sonu aynı. Türkiye’ye en büyük kötülüğü yaptılar.  AKP’li isen hayat hakkın var, değilsen yok. Devlet adamı güneş gibi olmalı. Rahmet tarlaya düşerken, DP’linin tarlası, AKP’linin tarlası, halk partilinin tarlası diye ayırıyor mu, bizim hizmet anlayışımızda bu şekilde olacak. şimdiye kadar konuşan arkadaşlarımdan narenciyenin dalında çürüdüğünü, çiftçinin ürününü satamadığını duyuyorum. Bizim dönemimizdeki birlik politikası olsaydı, devlet ürünleri alır, soğuk hava depolarında tutar ve ihtiyaç oldukça piyasaya sürerdi. Günümüzde birlik tesislerinin çoğu kapılarını kapattı, tesisler çürüyor. Müslüman israf etmeyen insandır. İsraf haramdır. Öylesine bir israf ile hem milletin zamanını, hem de geleceğini israf ediyorlar. Yatırım yok. Mal alıyoruz, efendim, ihracatımız büyüdü.100 milyar doları geçti. Ya ithalatımız 180 milyar doları geçti. Cari açık, ödemeler dengesindeki açık bu yıl 70 milyar dolardır. Merhum Turgut Özal, ‘cari açığa dikkat edin arkasından, fırtına gelir’ derdi. Bunların cari açığı öyle bir noktaya vardı ki, arkasından tsunami gelecek” dedi.  Güner, “Bütün oyunlarına direneceğiz. Ulu bir çınarın biçilmiş gövdesi, bizleri Generic Paxil   ürkütmesin, arkasından öyle dallar gelecek ki, daha da güçlü olacaktır. Karamsarlığa düşen, ümitlerini yitiren arkadaşlarıma, kalkın Muğla’ya, Bodrum’a, Fethiye’ye gidin diyeceğim. Birlikte, kıratı yeniden şahlandıracağız” diyerek sözlerini bitirdi.

Güner, geçmiş dönemlerde görev yapan DP Bodrum İlçe Başkanlarına teşekkür plaketi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.