Bodrum Gündem

GAZETECİLİK ZOR ZANAAT…

15.03.2011
0
A+
A-

Haber Müdürü muhabire görev verir.

Haber Müdürü muhabire görev verir.


Kimine İktidar Partisini izle diye, bir diğerine muhalefeti izle diye, bir diğerine de diğer partileri izle ve haberlerini yap diye. Haber Müdürü muhabirlerin siyasal görüşüne bakarak mı görevlendirir?


Asla böyle bir sınıflandırma yapmazlar. (Ama en hareketli, en özel, haberi yakalamasını ister. Başkası yapmışsa, özel değilse, fırçayı yer.) Görev neyi gerektiriyorsa muhabir gider haberini yapar.


 

Muhabirlerin görevi haber yapmaktır. Onlar yorumsuz, tarafsız ve kendi bakış açıları ile yazarlar haberlerini. Haberin görüşü, cinsiyeti, ırkı, dini yoktur.

Köşe yazarları ve TV programcıları ne yaparlar. Onlar da mı siyasal görüşlerine göre, politikacılar ile konuşurlar, değerlendirmeler, programlar yaparlar?

Köşe yazarları elbette kendi görüşleri ve bakış açıları ile yazılarını kaleme alırlar.


Bundan daha doğal ne olabilir ki? 


Durup dururken bunları niye anlatıyorum diye düşünebilirsiniz. Kimseye gazetecilik dersi vermek değil amacım.







 

Lakin bizim Bodrum’da bir sıkıntı var bu konuda.

 

Gazeteciler elbette bir dünya görüşüne, siyasal görüşe, dini inanca sahip olabilirler. Sahip oldukları bu görüş ve inançlar çerçevesinde yazılarına ve haberlerine mutlaka etkisi de olacaktır. Lakin gazeteciliğin ekseninden olabildiğince uzaklaşmamaya çaba gösterirler. Kimi zaman bu okuyucuları tatmin etmeyebilir, dahasını da isteyebilirler.

Hakları da vardır, bir şey diyemem.

cheap Baclofen
 

Ama okuyucu veya haberin muhatapları tarafından işlerine geldiğinde çok güzel haber, işlerine gelmediğinde kötü gazeteci diye nitelendiriliyorsa eğer, işte o zaman sorun var demektir.

pills24honline.com Gazetecilik “AYNA” gibidir çoğunlukla. Köşe yazarlığı da hemen hemen öyledir. Burada sadece bakış açınız, durduğunuz yer, yada karşınızdakinin bakış açısı ile durduğu yer önemlidir.


Son günlerde yazdıklarımdan dolayı ağır eleştiriler alıyorum. Elbette güzel eleştiriler de var. Ama çoğunlukla “Ne Musa’ya, ne İsa’ya” yaranamıyorum, yazdıklarımdan ötürü. Hadi bu köşede yazdıklarımda kendi yorumlarım da var, dünya görüşüm, inandıklarım. Haberlere de ağır eleştiri ve tepki gelmesine ne demek lazım.


-CHP haberini çok koymuşsun, CHP gazetesi gibi olmuş.


-AKP haberlerini niye uzun yazıyorsun, AKP’yi mi destekliyorsun yoksa?


-MHP haberlerini niye geniş veriyorsun?


-Hep o belediyenin haberini yapıyorsun. cheap Promethasin


-Bu belediyenin haberi neden yok.


-Benim desteklediğim vekilin fotoğrafını koymamışsın.


-Benim desteklediğim vekil adayına niye böyle dedin?


 

Daha bir çok eleştiri ve tepki sayabilirim. Aynı eleştiriyi 3-4 farklı görüş temsilcisi aynı anda yapabiliyor ki, işte burası zurnanın zırt değdi yer oluyor, gazeteciler için. Golf konusunda “evet ve hayır” her iki görüşe yer verdiğimden dolayı, burnumdan geliyor. Her iki görüşteki dostlarım dışlıyor, hatta  “Senin tarafının ne olduğun belli değil” bile diyenler var. Buna meslektaşlarım da dahil.

Ama şu bilinsin isterim “Bodrum Gündem Gazetesi” benim değil, onu kimse anlayamıyor.


Bodrum Gündem, CHP, MHP, AKP, DP ve diğer görüşe sahip olan herkesindir.


Bodrum Gündem, Golfe evet diyenlerin de, hayır diyenlerin de gazetesidir.


Bodrum Gündem, kadınlarında, erkeklerinde, gençlerin de, yaşlıların da, anaokulundaki minik yavrularımızın da gazetesidir.


 

Kısaca bu gazete Bodrum’da yaşayan herkesindir. O nedenle biz yolumuza böyle devam edeceğiz.

Golfe evet diyen Meclis üyeleri de bu gazetede seslerini duyurabilecek, fikirlerini paylaşabilecek, hayır diyen Mavi Yol Girişimi de. Siyasi Partilerin de hepsi burada yer alacak, kendi görüşlerini savunabilecekler, yetmez ama evet diyenler de. Kaygısı olan da, hakkını kaybeden de buradan sesini duyurabilecek.


 

Biz sokağın sesini aktaracağız, sorgulayacağız, iyi haber de yapacağız, kötü haber de. İyileri de söylediğimiz kadar, kötüleri de söyleyeceğiz.

 

Bu böyle biline…
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.