Bodrum Gündem

Siyaset Mutfağa Girdi..

Bugün CHP İlçe binasında yapılan basın açıklamasında Ayşen Cömert, CHPden Muğla milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Siyaset Mutfağa Girdi..
18.03.2011
0
A+
A-

 


 

 

Siyaset Mutfağa Girdi…

 


Bugün CHP İlçe binasında yapılan basın açıklamasında  Ayşen Cömert, CHP’den Muğla milletvekili aday adaylığını açıkladı.


 


Çiçek Bozoğlu /Bodrum Gündem


CHP İlçe Örgüt Başkanı Durmuş Ali Öztürk konuşmasına dün vefat eden Hadigari Bar’ın ortaklarından Hakan Aykan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, CHP Parti Meclisi’nin Muğla’da  yapılması beklenen ön seçimle ilgili düşüncelerini aktardı. Öztürk “


Bodrum’un simge isimlerinden, Bodrum turizminin duayenlerinden  Hakan Aykan’ı kaybettik. Kendisine Tanrı’dan  rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hüznün yanında bir de sevinç yaşıyoruz. Parti Meclisimizden aldığımız haber bizleri son derece mutlu etti. Parti Meclisinin aldığı karara göre Muğla’da genişletilmiş ön seçim yapılacak ve kontenjan kullanılmayacak.  Muğla’da İl Kongresinden bu yana İlçe  başkanları, İl başkanları, milletvekilleri, kongre üyeleri olarak karar alıp en son geçen hafta bizzat genel başkana ve yardımcılarına iletmiştik. Bu talebimiz bugün karşılığını buldu. 3. sırada kontenjan kararı vardı, ancak yaptığımız telefon görüşmeleri  neticesinde Parti Meclisindeki milletvekilimizin de çabası sonucu  Muğla örgütünün isteği gerçekleşti. Bir başka güzel haberi de birlikte yaşıyoruz. Bodrum yine Muğla siyasetinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Muğla’nın ilk hanım adayı Bodrum’dan çıktı. Ben önce arkadaşımı bu medeni cesaretinden, bu kararından dolayı kutluyorum.  Başarılı olmasını canı yürekten istiyorum.  Bodrum’a böyle bir onuru yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın, yolu açık olsun.  Şundan emin olmasını istiyorum Ayşen arkadaşımın, Bodrum örgütü her şeyiyle arkadaşımın arkasındadır “

 

Öncelikle Çanakkale zaferinin 96. yıldönümünü kutlayarak söze başlayan Ayşen Cömert “Şehitlerimiz ölmediler, sadece can verdiler vatanımızın geleceği için, bu günlerimiz için. “ dedi.  1974 Bodrum doğumlu, evli ve 2 çocuk sahibi olan Cömert Lise mezunu ve iyi derecede   buy Disulfiram online İngilizce biliyor.  Aynı zamanda bir basın grubun başkanı olan Cömert neden aday olduğu ile ilgili “  Aday olmayı hep istiyordum. Yaşım gereği hep erken mi diyordum. 8 Mart Kadınlar Günündeki söylemler beni cesaretlendirdi. Kadın adayımız yok. Neden kadın adayımız yok? Hep aynı şeyler söylendi. Bu da beni çok cesaretlendirdi ve böyle bir karar almamın önünü açtı.  Bu kararı alırken eşimin çok büyük desteğini gördüm. Arkamda durdu, kararıma saygı gösterdi. Bizim partimizde asıl savaşçılar kadınlarımız. Her şeyi yapan, alt yapıyı sağlayan kadınlarımız. Ama erkeklerimiz ön planda.  Aynen ben de olduğu gibi. Ben de şimdiye kadar hep eşimin arkasında durdum. Onun önüne geçmemeyi tercih ettim.  Dedim ki artık bundan sonra sen arkama geç, ben önde olmak istiyorum.  Her türlü bilgimin, birikimimin yeterli olduğunu düşünüyorum ve herkesten destek istiyorum.  Sizlerde yanımda olun, bana destek olun istiyorum.  En genç ve kadın olan adayınıza sahip çıkmanızı istiyorum. Kendime son derece güveniyorum.  Çok laf yapmanın sorunlar yaratacağına inanıyorum, “ çok lafta yalan, çok parada haram vardır” sözünden yola çıkarak.  Çok konuşarak sorunları daha da arttırmak istemiyorum.  Zaten ülkemiz zor bir dönemden geçiyor.  Ben az konuşup, öz konuşup, bol bol dinleyip çözüm bulmak istiyorum.  Hep bunu böyle yapmışımdır, işimde de , evimde de.  Sadece çözün adına  hareket etmek istiyorum.”


 


Kendisinin zamanında üniversiteyi kazandığını, ama ailesinin o günkü Bodrum şartları yüzünden eğitimini tamamlaması için Bodrum dışına göndermediğini, kendisini imkanları dahilinde özel derslerle ve yaşam biçimiyle oldukça geliştirdiğini söyleyen Cömert “ 93 yılında gıda sektöründe iş hayatına başladım. Daha sonra prodüksiyon şirketi kurdum.  Bodrum’un ilk ve tek prodüksiyon şirketi. Ardından kültür ve sanata verdiğim değer sebebiyle bir dergi çıkardım. Her geçen gün sağlam adımlarla bu sektörde ilerdim.”


 


Zamanla şu an bulunduğum yere  geldiğini söyleyen Cömert’e Bodrum Gündem okurları adına yönettiğimiz Şu ana kadar milletvekili aday adayı olarak çıkan herkesin bir hedefi ve vaat ettiği hizmetler vardı. Bu konuda sizin hizmetleriniz ve hedefleriniz nelerdir dedik.


“Ben Partimin, örgütümün bana göstereceği, yönlendireceği her türlü göreve sonuna kadar hazırım. Her türlü göreve maddi, manevi  tüm gücümle, tüm varlığımla , tüm gençliğimle sonuna kadar hazırım. Bunun haricinde eğitim benim için çok önemli. Biraz önce bahsettim. Kazandığım halde gönderilemedim üniversiteye. Çok isterdim üniversite mezunu olmayı. Eğitim konusundaki hakkımı kullanamadım. Hala daha ücra köylerimizde aynı sorunları yaşayan bir sürü gencimiz olduğuna inanıyorum. Ama maddi yetersizliklerden dolayı, ama ailesel yetersizlikten dolayı.  Bunlar için elimden gelenin fazlasını kullanmak istiyorum.Eğitimci değilim.  Ama eğitim alanında çok görev aldım. 8 yıl okul aile birliği yönetiminde görev aldım.  purchase Fluconazole Dolayısıyla eğitim-öğretimin ne demek olduğunu , sorunlarını, zorluklarını  her şeyini çok iyi biliyorum. diflucan without prescription   Bodrum dünyanın göz bebeği olan bir yer. Cennet gibi bir yerde yaşıyoruz. Buranın sürekli hareketli olması için her türlü çalışmanın yapılması gerekir. “


 


Bodrum siyasetine ilişkin eleştiriler şu yöndedir. Siyaseti rakı masalarında yaparlar, delegeler oylarını ona göre verirler. Bir kadın olarak bu rakı masası muhabbetinin neresinde olacaksınız  sorumuza, CHP  İlçe Örgütü Başkanı Durmuş Ali Öztürk  araya girerek “ Siyaset artık mutfağa geçti. Aday adayımız bu kadar yormayın” dedi.  Cömert ise” kadının olduğu her yerde bir ciddiyet olduğunu biliyoruz.  Rakı masasında bile olsa bu ciddiyetin aynı şekilde olacağına eminim. Kadın her yere bir ciddiyet getirir, ağırlık katar “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.