Bodrum Gündem

Genç Liselilerden Eğitim Sistemine Uyarı..

Üniversiteye hazırlanan 80 Bodrum Solcu Liseli, Yüksek Öğretim Kurulunun sınav sistemini ve AK Parti hükümetini protesto ettiler.

Genç Liselilerden Eğitim Sistemine Uyarı..
20.03.2011
0
A+
A-

 


 


Genç Liselilerden Eğitim Sistemine Uyarı…


Üniversiteye hazırlanan 80 Bodrum Solcu Liseli, Yüksek Öğretim Kurulu’nun sınav sistemini ve AK Parti hükümetini protesto ettiler.

treating acne

Colchicine online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Ellerinde YÖK karşıtı dövizlerle sloganlar atan gruba çevreden geçen vatandaşlarda alkışlarla destek verdiler. Bodrum’da üniversiteye hazırlanan ve yaşları 17 ile 20 arasında değişen 80 kişilik Bodrum Solcu Liseliler Grubu, İskele Meydanı’nda  YÖK karşıtı eylem yaptı.


 

Plavix buy

Ellerinde ‘ÖSS Sistemine YGS Duvarına hayır’ , ‘Paralı eğitim istemiyoruz’ , ‘Susma haykır üniversite hakkındır’ , ‘Eşit parasız eğitim istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdılar. ‘Parasız eğitim AKP’siz Türkiye’ sloganları atan grup adına konuşan 20 yaşındaki öğrenci Çağdaş Aslan “ Biz öğrenciler olarak ÖSYM ve onun dayattığı sınav sistemine boyun eğmeyeceğiz. YÖK, üniversitelerdeki bilimsel ve özgür düşünceyi kısıtlamak ve zamanla tamamen ortadan kaldırmak amacıyla kullanılmaktadır. Biz liseli öğrenciler AKP’nin YÖK’ünün üniversite adayları ve öğrencileri üzerinde oynamakta oldukları oyunun farkındayız ve bu oyuna ayak uydurmayacağız. Liselerde tek düze eğitim verilmekte ve bu yetersiz kalmaktadır. Gitmek zorunda bırakıldığımız dersaneler bize sıra arkadaşımızı rakip göstererek ona düşman eden hale getirmiştir. Bu vahim tablo içerisinde dersane masraflarını ödeyemedikleri için ailelerimiz hapise atılmıştır, bu oyunlara artık dur denilmesi gerektir” dedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.