Bodrum Gündem

Önce Güven, Sonra Görev İstiyorum…VİDEO HABER

Mustafa Zeybekoğlu,r70li yılların devrimci teorisyenlerinden Harun Karadenizin Eğitim, Üretim İçin, Üretim eğitim içindir sözünü öne çıkarması CHP adaylarının solu yine şemsiyesinin altına almak istediğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor

Önce Güven, Sonra Görev İstiyorum…VİDEO HABER
24.03.2011
0
A+
A-



buy Lamisil
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
MUSTAFA ZEYBEKOĞLU

(Eğitimci, Öğretmen, İşletmeci) DİYOR Kİ!
NİÇİN ADAY ADAYIYIM?1-    Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla  demokratik, sosyal ve laik devletin işlerlik kazanması için aday adayıyım.
2-    Ülkemizde işçi haklarının Dünya Çalışma Örgütü (ILO) düzeyine getirilmesi için aday adayıyım.
3-    Örgütlenmede işçi sınıfının önündeki engeller kaldırılmalıdır, Kaldırılacaktır. Onun için aday adayıyım.
4-    25 milyon köylünün örgütlenmesi için aday adayıyım. CHP′nin Halk iktidarı döneminde bu örgütlenmenin nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum.
5-    Çiftçilerin ve köylülerin emeklilik hakkının tanınması için aday adayıyım.
6-    Sağlık hizmetlerinin gerçekten parasız olması için aday adayıyım.
7-    CHP iktidarında devlet yönetiminin yarısı kadın, diğer yarısı erkeklerden oluşmalıdır. Onun için aday adayıyım.
8-    CHP iktidarında kızını evlendiren, oğlunu evlendiren her aileye beş yıl vadeli, çok düşük faizli 15 bin (on beş bin) lira evlilik kredisi verilmelidir. Onun için aday adayıyım.
9-    CHP iktidarında hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacak şekilde öğrenci yurtlarının yapılması ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması (yemek, barınma, sosyal tesisler, vb.) için aday adayıyım.
10-    Madımak Oteli′nin, Silivri Esir Kampının CHP iktidarında müze olması müze olması için aday adayıyım.
11-    Emeklilere, memurlara, çalışanlara toplu sözleşmeli, grevli sendika hakkı verilmelidir. Onun için aday adayıyım.
12-    Türkiye′nin yağ politikası zeytinyağına dayalı olmalıdır. Onun için aday adayıyım.
13-    Tütün ve şeker pancarı kota yasası kaldırılmalıdır. Onun için aday adayıyım.
14-    Ülkemizin hayvancılığı ve tarımı çökmüştür. Tekrar ayağa kalkması için üretenlerin söz ve yetki sahibi olduğu tarımsal KİT′ler yaşama geçirilmelidir. Onun için aday adayıyım.
15-    Tarımımıza hizmet veren 16 adet kooperatifimiz var. Bir kısmı çökmüştür, hatta batmıştır. Örneğin Tariş, Fiskobirlik gibi. Dünyanın hiçbir ülkesinde kooperatifler devlet desteği olmadan ayakta kalmamıştır. Onun için CHP iktidarında kooperatifler devlet tarafından özellikle desteklenecektir. Onun için aday adayıyım.
16-    Dünyanın hiçbir ülkesinde tarım serbest piyasa ekonomisine, yani vahşi kapitalizm insafına bırakılmamıştır. Ne yazık ki ülkemizde tarım serbest piyasa ekonomisine bırakılmıştır. Dolayısıyla çökmüştür. Tarımı yeniden serbest piyasa ekonomisinin elinden kurtarmak gerekir. Onun için aday adayıyım.
17-    Yargı herkese lazım. Onun için yargı bağımsız olmalıdır. Onun için aday adayıyım.
18-    Çevremizi koruyan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji politikamız olması için aday adayıyım.
19-    Üniter devletimize zarar vermemek koşuluyla herkes kendi dini inançlarını, dilini ve kültürünü özgürce yaşamalıdır. Onun için aday adayıyım.
20-    Eğitim ve öğretim dili Türkçe olmalıdır. Herkesin bunu kabul etmesi gerekir. Ben böyle düşünüyorum. Onun için aday adayıyım.
21-    Irkçı, gerici eğitime geçit verilmemelidir. Eğitimin üretime yönelik  laik, bilimsel, çağdaş ve demokratik olmasını sağlamak için aday adayıyım.
22-    Asimilasyona karşıyım. Ayrıca farklı inançların dışlanmasına, ötekileştirilmesine karşıyım. Onun için aday adayıyım.
23-    Orman içerisinde yaşayan köylülere ormanların bakımı ve korunması bırakılarak, ormandan ekonomik ve zati ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir. Onun için aday adayıyım.
24-    Özelleştirme durdurulmalıdır. Onun için aday adayıyım.
25-    Mezarda emekliliğe hayır. Onun için aday adayıyım.
26-    Tarımsal üretimin yoğun olduğu köylere ziraat mühendisi ve teknisyen istihdam edilmelidir. Ayrıca her beş köye; bir veteriner hekim, bir ziraat mühendisi istihdam edilmelidir. Onun için aday adayıyım.
27-    KPSS kaldırılarak tüm üniversite mezunlarının ve öğretmen adaylarının ataması yapılmalıdır. Onun için aday adayıyım.
28-    Fethiye ilçemize acil olarak havalimanı yapılmalıdır. Ayrıca Milas-Bodrum Havalimanı′na yurtdışından gelecek uçaklar (THY) hiç olmazsa haftada bir gün direk gelmelidir. Onun için aday adayıyım.
29-    Bilimsel ve demokratik üniversite oluşumuna engel olan YÖK kaldırılmalıdır. Onun için aday adayıyım.
30-    Özel yetkili Ceza Mahkemeleri kaldırılmalıdır. Onun için aday adayıyım.
31-    Kadınlarımıza yapılan fiziki şiddete hayır. Onun için aday adayıyım.
32-    Milas ilçemizde etütleri bitmiş sulama barajlarının yapılması gerekir. Onun için aday adayıyım.
33-    Emekli olmayan muhtarlarımızın emeklilik primi devlet tarafından ödenmelidir. Ayrıca azalarımıza emeklerine karşılık belirli oranda maaş ödenmelidir. Onun için aday adayıyım.



İnsan” unsurunu öne çıkardığımız gün, tüm sorunları insanca davranışlarla çözeceğimize inanıyorum.
Milas′ın Sarıkaya köyünde 01.12.1951 tarihinde dünyaya geldim. İlkokulu köyümde, ortaokulu Milas Ortaokulu′nda okudum. Lise öğrenimimin ilk iki yılını İzmir Atatürk Lisesi′nde okuduktan sonra lise eğitimimi Milas Lisesi′nde tamamladım. Ege Üniversitesi Fizik-Matematik Bölümü′nden mezun oldum Evli ve iki çocuk babasıyım.
1973-1978 yıllarında Milas CHP Gençlik kolu yönetim kurulu üyeliği ve CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. O yıllarda CHP′nin iktidar olması için etkili olarak çalıştım. diflucan online
1978 yılında Muğla Eğitim Enstitüsü′nde ve Kız Öğretmen Okulu′nda öğretmenlik görevime başladım. Eğitim Enstitüsü′nün ve Kız Öğretmen Okulu′nun kapatılmasından sonra Muğla Turgutreis Lisesi′ne fizik-matematik öğretmeni olarak atandım. 1984-1985-1986 yıllarında öğrencilerimin fizik dalında TÜBİTAK Ege Bölgesi ikincisi olarak ödül almalarına katkı sağladım.
Öğretmenlik yaptığım yıllarda TÖB-DER bünyesinde Halkçı Eğitimcilerle birlikte çalıştım. 1986′da öğretmenlik görevimden ayrılarak özel dersanede öğretmenlik yapmaya başladım. Bugüne kadar kurucusu olduğum dershanede çalışmaktayım. 2008-2009′da Milas Atatürkçü Düşünce Derneği′nin ikinci başkanlığını yaptım.
Eğitimci olarak hep insanlığın ön planda olmasını istedim. “ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik. Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan toplumu eğit!” felsefesiyle her insanın düşünen, tartışan, sorgulayan bir kişi olması gerektiğini savundum. “ Viagra online Australia
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.