Bodrum Gündem

MASKELİ TAVŞANLAR..

25.03.2011
0
A+
A-

Bu bir belgesel yazıdır. Maskeli tavşanları tanıyalım…

Laporidae familyasında bulunan yabanıl tavşanların genel vücut özellikleri şöyledir: Silindir vücut, arka bacakların önden daha uzun oluşu, büyük kulaklar, iri patlak gözler, yarıklı ve kalın üst dudaklar, dudakların iki yanında bıyıklar ve sık kıl örtüsü ile ön ayaklarda beş, arka ayaklarda dört parmak bulunuşudur.
TAVŞAN IRKLARI
Genellikle tüylerinin uzun ya da kısa oluşuna, verim yönlerine ve vücut büyüklüklerine göre tavşan ırkları 3 şekilde sınıflandırılmaktadır.
A) Tüylerinin uzunluğuna göre
1- Normal tüylü tavşanlar (Havana, Alaska ).
2- Uzun tüylü tavşanlar (Ankara ve Tilki tavşanı ).
3- Kısa tüylü tavşanlar (Rex tavşanları ).
B) Verim yönlerine göre
1- Et tavşanları (Yeni Zelanda,Kaliforniya, Şinşilla).
2- Post tavşanları (Rex tavşanları ).
3- Yün tavşanları (Ankara ).
C) Vücut büyüklüklerine göre
1- Büyük boy tavşanlar (Alman Dev Alacası ). treat adenoma of prostate
2- Orta boy tavşanlar (Viyana, Yeni Zelanda ).
3- Küçük boy tavşanlar (Hollanda, Küçük Şinşilla ). cheap Prozac
TAVŞAN TÜRLERİ
Bir çok tavşan türü vardır.
Yeni Zelanda Tavşanı, Kaliforniya Tavşanı, Şinşilla Tavşanı, Viyana Tavşanı, Belçika Tavşanı, Beveren Tavşanı, Gümüş Tavşanı, İngiliz Tavşanı, Havana Tavşanı, Hollanda Tavşanı, Rex Tavşanı ve ülkemizin yünü ile ünlü, tekstil sektöründe kullanılan değerli bir tür Ankara Tavşanı.


Bütün bunlara ek olarak “Maskeli Tavşan” diye bir tür daha varmış. Ne zaman türediği bilinmez ama, demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu herkes bilirmiş.  Bu “Maskeli Tavşan” ların Muğla’da var olduğu biliniyor, Bodrum’da da varmış.


Lakin bu tavşanların varlığını herkes biliyor da,  maskelerinden dolayı bir türlü tavşan gibi görünmüyorlarmış.


Biz o tavşanları, Milletvekili Aday Adayı sanıyormuşuz.



ÖNEMLİ NOTLAR: Tavşan adı sadece  bir hayvan ismi değildir. Tavşan atletizmde de kullanılan bir deyimin, benzetmenin de ismidir. Uzun mesafe koşucusuna rekor kırdırmak ya da yarışı kazandırmak  veya tempo verdirmek için başka bir koşucu çok hızlı koşarak bir süre devam eder ve yarıştan çekilir. Böylece asıl koşucuya tempo kazandırmış olur. İşte yarıştan çekilen bu koşucuya tavşan denilir. Tavşan koşucunun amacı asıl koşucuya hız kazandırmaktır…

buy Cytotec Yani asıl koşucunun payandasıdır.


Önseçim yorucu ve pahalı bir yarıştır.. Bazen aday adaylardan biri kendisinin yeteri kadar güçlü olmadığı yerde başka bir aday adayı çıkararak sanki onunla  ittifakmış gibi hareket ederek, güçsüz olduğu bölgeden bu sayede oy çıkarır ve seçilebilir sıraya gelme olasılığını da güçlendirir. İşte asıl adayın güçsüz olduğu bölgede aday adayı olarak ona oy çıkaran  kişiye Tavsan aday denilir. Tavsan aday olmak kendi seçim bölgesindeki delegeyi aldattığı için bir çeşit ihanettir de…


Ancak işin başka bir yönü daha var: Aynı seçim bölgesindeki başka bir adayı yani aynı seçim bölgesindeki adayı, onu engellemek  için bilgi kirliliği de yaratılıp rakibe tavsan aday suçlaması  da yapılır. Böylece o seçim bölgesindeki delegelerin tepkisini artırarak rakibe oy verdirilmez. Bu öylesine etkilidir ki; bir kere tavşan aday nitelemesi etiketlenen aday ne kadar aksini iddia etse de ve gerçek aday olsa da, artık seçimi kesin kaybeder. Bu nedenle gerçek bir adaya tavşan aday demek tavşan aday olmaktan daha büyük bir ihanettir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.