Bodrum Gündem

Bodrumdan Anadoluya Selam..

Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) tarafından düzenlenen gecede, Bodrumda Anadolu rüzgarı esti.

Bodrumdan Anadoluya Selam..
27.03.2011
0
A+
A-

buy metoclopramide online Fluconazole no prescription

 


 


 


Bodrum’dan Anadoluya Selam…


Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) tarafından düzenlenen gecede, Bodrum’da Anadolu rüzgarı esti.


Bodrum Gündem Haber


Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen birçok festival ve yarışmada Bodrum’u başarılı bir şekilde temsil eden halk oyunları ekibi, gösterilerini Bodrumlular için sahneledi. Gösterinin sonunda performansları ile göz dolduran ve 10. Yıl Marşı ile coşan ekibi, izleyenler ayakta alkışladı. Aciclovir without prescription


BOFAD Şubat ayında Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen “Carnaval de Nice 2011” e katılmıştı. BOFAD ekibi Fransa’da yaptığı gösterileri Bodrumlular için tekrar etti.  Bodrumlular için sahnelediği gösteriyi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay , BOFAD Onursal Başkanı Akın Rüştü Fetvacı, BOFAD Başkanı Mehmet Dirin, BOFAD Genel Sekreteri Öner Karaçiçek ve yaklaşık 450 kişi izledi. 8 eğitmen tarafından yaklaşık 3 ayda hazırlanan gecede, toplam 60 dansçı, Halay gösterisi, yöresel Trabzon ve Zonguldak oyunları, Karya Çiçekleri Roman Havası, Yöresel Bodrum oyunlarını, Sema gösterisi ve temsili deve güreşini sahnelendi. Anadolu rüzgarı estiren ekip, hazırlanan deve güreşi mizanseninde izleyenleri eğlenceli dakikalar yaşattı. Dansçıların deve kostümü giyerek hazırladığı gösteride develer güreşirken, deve sahiplerinin de kavga edip, güreşmeye başlaması izleyenleri kahkahaya boğdu. İzleyenler deve güreşlerinin aynısını yaşattılar dediler.


Evlatlarınızı Mutlaka Sosyal Bir Etkinliğe Gönderin…


BOFAD Genel Sekreteri Öner Karaçiçek, topluluğun 1989 yılında Halk Eğitim Merkezi bünyesi başladığı etkinlerine başladığını belirterek, “BOFAD, yaklaşık 22 yıldır Bodrum’da halk oyunları eğitimi veriyor. Yurt içinde ve yurt dışında birçok festival ve etkinlerde ülkemizi ve Bodrum’u temsil ettik. Bodrum yarımadasındaki okullarda halk oyunları eğitimi vererek, yarışmalara katıldık ve önemli dereceler elde ettik. Günümüzde teknoloji çağının etkisinin arttığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle BOFAD olarak, çocuklarınızı herhangi bir sosyal etkinliğe göndermenizi tavsiye ediyoruz çünkü, spor yapan, müzik eğitimi alan, dans eden bir çocuğun her türlü kötülükten uzak duracağına inanıyoruz”  dedi.


Yaklaşık 2 saat süren gösterinin sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlanan dansçılar, 10. Yıl Marşı eşliğinde coştu ve izleyenleri de coşturdu. Bodrum’u yurt içinde ve yurtdışında da temsil eden BOFAD Yönetimi tarafından dansçılara ve eğitmenlere teşekkür belgesi verildi.


BOFAD Başkanı Dirin, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’a, kulübe verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.



 


Gösteriye katılan yaklaşık 600 kişnin büyük bölümü dansçıların anne ve babaları ile yakınlarından oluştu. İzleyicilerin çoğu kez duygularına hakim olamayarak gururdan gözlerinin yaşardığı görüldü.


 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.