Bodrum Gündem

Fevzi Topuz Milletvekilliği Döneminin Bilançosunu Halka Arz Etti..

Daha önce bir kitap ile milletvekili olduğu dönemde yaptıklarını Muğla halkına anlatacağını söyleyen Topuz TBMMde bir dönem adlı kitabı ile milletvekili olduğu dönemdeki çalışmalarını halka arz etti.

Fevzi Topuz Milletvekilliği Döneminin Bilançosunu Halka Arz Etti..
31.03.2011
0
A+
A-

 


 


 


Fevzi Topuz Milletvekilliği Döneminin Bilançosunu Halka Arz Etti…


Daha önce bir kitap ile milletvekili olduğu dönemde yaptıklarını Muğla halkına anlatacağını söyleyen Topuz “TBMM’de bir dönem” adlı kitabı ile milletvekili olduğu dönemdeki çalışmalarını halka arz etti.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Çok alışagelmemiş bir çalışma ile Muğla Milletvekili olarak TBMM’de yaptığı çalışmaları kitaplaştıran Fevzi Topuz “TBMM’de bir dönem” adlı kitabını Muğlalılara dağıtıyor. 183 sayfadan oluşan ve oldukça ayrıntılı olarak hazırlana kitapta 2007 yılından bu güne kadar neden aday olduğu ve hangi çalışmalara imza attığını tek tek açıklamış. Bu kitap ile vekillerin milletvekilliği yaptığı dönemin hesabını vermesi açısından oldukça önem arz ediyor.






Fevzi Topuz kitabın başındaki sunumda şöyle diyor;


“2007 yılında Milletvekilliğine aday olduğumda niçin aday olduğumu şöyle açıklamıştım.



  • Yerel yönetim tecrübesi ve yılların birikimi ile Muğla’ya hizmet için…
  • Tüm partililerimizin ve halkımızın duyduğu güven ve sevgiye layık olmaya devam etmek için…
  • Ülkemiz ve Muğla’mız için, boşa harcanan bir kuruşun bile önemli olduğunu bildiğim için…
  • CHP’nin öğrettikleri ile ülke yönetimine katılmak için…
  • Eşitlik ilkesi ile hareket ederek, hastanın, muhtacın, kimsesizin, işsizin, dar gelirlinin güvencesi olmak için…
  • Her sektördeki hizmet veren emekçiler için…
  • Sesini duyuramayan esnafımızın, sanayicimizin sesi olmak için…
  • Köylümüzün ürettiklerine ve üretim sürecine sahip çıkmak için…
  • Muğla’yı turizmin kalbi yapmak için…
  • Gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize, çocuklarımıza ve insanlığa değer veren politikalar geliştirmek için aday oldum.

Üç dönem yerel iktidarımız sonucu, Milas’a hizmet etmenin grurunu sizlerle paylaştık. Aynı şekilde CHP iktidarı ile Muğla İl, İlçe, ve köylerine hizmet etmek istedik. Halkımız geçtiğimiz dönem iktidar değil, muhalefet görevi verdi. Bu doğrultuda halkımızın sesi olmayı ve nerede bir sorun varsa onu dile getirmeyi görev edindik. Halkımızın sorunlarını dile getirirken, Meclis Denetimini de çalıştırmaya özen gösterdim.






Mecliste bu dönem yapmış olduğumuz çalışmalar örneklenerek bu kitapta özetlenmiştir. Meclis Denetimi çalışmalarımda 220 soru önergesi, 5 adet kanun teklifi ve 7 konuda da araştırma önergesi verilmiştir.


Bölge ve ülke sorunlarına bakış açımız şöyle özetlenebilir; treatment of bipolar disorder



  1. Orman ve çevrenin korunması,
  2. Turizm sorunları ve çözüm önerileri, misoprostol buy online
  3. Hayvancılık, Tarım ve gıda güvenliği,
  4. Kamu yönetimindeki usulsüzlükler ve kadrolaşma,
  5. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele,
  6. Alt yapı ve enerji yatırımları,
  7. Türkiye’nin gelir dağılımındaki bozukluk ve mali yapı. order colchicine

Meclis denetim yolunu kullanarak yapılmış olan bir çok usulsüz atamayı, kadrolaşmalardan önemli bir kısmı ve yolsuzlukların bir çoğu durdurulmuştur. Öbür taraftan işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğa çözüm üretmeyi bir kenara bırakın iktidar bu dönemde yolsuzluk, suistimal ve adam kayırmacılığı adeta bir devlet politikası haline getirmiştir.


Meclis denetiminin önemli bir bölümünde ise, soru önergelerimiz yasaları hiçe sayarak yanıtsız bırakmış, meclis araştırma komisyonları oluşturulmamış ve kanun tekliflerimiz reddedilmiştir.


Ülkemiz gerek içeride, gerekse dışarıda doğru dürüst yönetilmemiş, eğitimden sağlığa, enerjiden, su kaynaklarının devrine, yolsuzluklar almış başını gitmiştir. Kıbrıs, Irak, Ege, Ermeni sorunlarından, AB derken dış ilişkilerde başarısız bir politika izlenmiştir. Dışarıda ülkemiz hızla yalnızlaştırılmıştır.


Son dönemde, Türkiye nereye gidiyor? Her yerde konuşulur hale geldi. Hukukun giderek yok olduğu, toplumsal dayanışma ve güvenin lafta kaldığı bir yapıda, insanlar karamsarlığa ve korku imparatorluğuna sürükleniyor.


Bunca olumsuzluğa rağmen; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i ve kazanımlarını yok ettirmeyeceğiz. Bu gün Türkiye’nin gündeminde, çözüm üretilmesi gereken bir çok sorun var. Eğitim, sağlık, gelir dağılımı, adalet, terör, sosyal güvenlik, işsizlik, yoksulluk, çevre kirliliği, küreselleşme, kadınlara yönelik şiddet gibi sorunlar önceliğe sahip gibi görülmektedir.


Son yıllarda uygulanan ekonomik model çiftçilerimizi çöküşe sürüklemiştir. Çiftçimiz hızla yoksullaşıyor. Bodrçsuz tek bir üreticimiz dahi kalmamıştır. 72 milyon insanı dışarıdan ithal yaparak doyuramayız. İthal edebilmek için de satacak bir şeylerinizin olması gerekir.






Bölgemizde krizin etkisi ile işsizlik giderek artmaktadır. Vatandaşlarımız neredeyse karın tokluğuna çalışacak hale gelmiştir. Bu günkü yöneticilerin gündeminde köylü, çiftçi ve esnaf yok. Üretici, üretim hatırlanmak bile istenmiyor.


Ekonomik kriz bilindiği üzere Muğla’da tüm sektörleri etkilemiştir. Son olarak şunu söylüyoruz.; Sorunları çözüme götürecek sosyal demokrat bir iktidara ihtiyaç duyulmaktadır.


Cumhuriyet halk Partisi, halkımızla birlikte iktidar yolunda yürüyor.”


 


Kitapta yapılan çalışmaların tamamı detayları ile verilmiş. Pek rastlanmaya bu çalışma 4 yıllık bir TBMM döneminin tarihi arşivi olarak kabul edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.