Bodrum Gündem

Prof.Dr.Nurettin Demir 2.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı..

Nurettin Demir kimdir, 3 Nisan 20011de yapılan ön seçimde hangi ilçeden ne kadar oy almıştır. Nurettin Demir önseçim analizi..

Prof.Dr.Nurettin Demir 2.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı..
04.04.2011
0
A+
A-

Prozac price  


 


Prof.Dr.Nurettin Demir 2.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı…


order Proscar Nurettin Demir kimdir, 3 Nisan 20011’de yapılan ön seçimde hangi ilçeden ne kadar oy almıştır. Nurettin Demir önseçim analizi…



Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Muğla Üniversitesinde Dekan Vekilliği yapmaktayken Milletvekilliğine soyunan Prof.Dr.Nurettin Demir yarışa son haftalarda katıldı. Hemen her gün 3-5 telefon mesajı ile delegelere ulaşmaya çalıştı. Ön seçim öncesi en çok kısa mesaj atan Aday adayı olarak konuşuldu, kısmen de eleştirildi. Ön seçim çalışmalarında sıcak iletişim kurmadığı gerekçesi ile pek şansı olmadığı söylense de aldığı sonuç bir çok kişi tarafından sürpriz olarak değerlendirilmedi. Partililerin bir kısmı ise ön seçim döneminde emek harcamadan bu sıralamaya gelmesinin doğru olmadığı eleştirileri geliyor. Prof.Dr. Nurettin Demir Bodrum’dan 62, Milas’tan 82, Yatağan’dan 53, Muğla Mrkez’den 299, Kavaklıdere’den 26, Ula’dan 52, Köyceğiz’den 84, Ortaca’dan 151, Dalaman’dan 84,  Fethiye’den 332, Marmaris’ten 240 ve Datça’dan 85 oy aldı. Demir toplam olarak 1,550 oy alarak CHP Muğla 2, Sıra Milletvekili adayı oldu.


BİYOGRAFİ;


1953 yılında Fethiye’nin Göcek Köyünde doğdu.
İlkokulu Göcek’te, Ortaokulu İzmir Buca’da tamamladı,
1967 yılında Heybeliada Askeri Deniz Lisesine girdi, ancak sivil yaşamı tercih ederek 1970 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine başladı.
1977-1981 yılları arasında Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda asistan ve uzman olarak görev yaptı.

1981-1982 yılları arasında Diyarbakır Askeri hastanesinde kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak askerlik görevini yaptı. 1981-1983 yılları arasında Diyarbakır SSK Hastanesinde Fahri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak ikinci görevde bulundu.
1983 yılında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak göreve başladı.1983 Aralık-1985 yılları arasında Başasistan,1987 yılında Şef Yardımcısı sınavını kazandı.
1989 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Doçentlik unvanını aldı.


İki dönem İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990 yılında da İzmir Tabip Odası’nın SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane temsilciliğini yaptı.
1992 yılında, İzmir ve Ege Bölgesi’nde başarılı hizmetler vermeyi amaçlayan İrenbe Tıp Merkezi kuruculuğunu yaptı.


1992 ve 1994 yılları arasında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği görevine getirildi. Türkiye’de ilk Bilgi İşlem ve hastane otomasyon sistemini kurdu. 1995 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Danışmanlığında bulundu,


1994 yılında İzmir Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneği başkanlığına getirildi. 2000-2004 yıllarında Şanlıurfa, Harran Üniversitesi dönemi hariç, 2009 yılına dek 5 dönem  dernek başkanlığı yaptı.


1998 yılında İzmir’in ilk Özel Tüp Bebek Merkezini İrenbe bünyesinde hizmete sundu.


Başhekimliğinde gösterdiği başarılarından dolayı İzmir Milletvekilliği adaylığı teklif edildi ve CHP milletvekili adayı oldu.


2000-2004 yıllar arasında İrenbe’den ayrılarak,  Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Başkanı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Baştabiplik görevlerinde bulundu. Ayrıca aynı dönemler arasında Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği ve Harran Üniversitesi Senato üyeliklerinde de bulundu. 2004 yılında emekli oldu.


Tüp Bebek Merkezi’nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İzmir, Şanlıurfa’da yerel televizyonlarında çeşitli sağlık program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. İrenbe Sağlık Dergisini yayınladı ve uzun yıllar aynı derginin editörlüğünü de yaptı.


2008 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Öğretim Üyesi olarak atandı,
2009 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı’na atandı,
Halen Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan vekili olarak görev yapmaktadır.
2003 yılında Göcek Gürsu Pırnaz Yayla Yürüyüşünü başlattı ve 8 yıl geleneksel olarak düzenledi. Son 4 yıldır televizyonlarda belgesel olarak yayınlandı.


Yurtiçi ve yurt dışı mesleksel akademik yayınları olan Nurettin Demir’in “Gebelik Serüveni” ve Prof Dr Şadan Gökovalı ile ” Veli Lök’e Anılı Armağan” adlı yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.
Evli; eşi Prof Dr Esen Demir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Öğretim Üyesidir.  2 çocuk babasıdır.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.