Bodrum Gündem

Başkanlık Sistemi Bu Sorunu Çözer..

Besiad Perşembe toplantılarında Eğlence Sektörü konuk oldu sorunlar masaya yatırıldı. 23.59 u uygulamak demek eğlenceyi değil, Bodrumu kapatmak demektir, bu uygulama kaos getireceği konusunda görüş birliğine varıldı.

Başkanlık Sistemi Bu Sorunu Çözer..
07.04.2011
0
A+
A-


 

 

 

Başkanlık Sistemi Bu Sorunu Çözer…

 


Besiad Perşembe toplantılarında “Eğlence Sektörü” konuk oldu sorunlar masaya yatırıldı. 23.59 ‘u uygulamak demek eğlenceyi değil, Bodrum’u kapatmak demektir, bu uygulama kaos getireceği konusunda görüş birliğine varıldı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Besiad tarafından düzenlenen geleneksel Perşembe toplantısında “Eğlence Sektörü” sorunları masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından eğlence mekanlarında uygulanan 23.59 ‘da ses ve müzik yayınının kapatılması kararı ile ilgili olarak, sektörün köklü bar ve eğlence işletmelerinin temsilcileri görüşlerini dile getirdiler.


Eğlence sektörünün temsilcilerinin buluştuğu toplantı kararın Bodrum’daki eğlence sektörünü tamamen bitireceği yönünde olduğu ve sekiz bin kişiye ekonomik katkı sağlayan sektörün iflas etme noktasına geleceği belirtildi.


BESİAD Başkanı Yardımcısı Atilla Serttaş “Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aldığı açık havadaki mekanların 23.59’da kapanması kararı Bodrum’un tamamen kapatılması demektir. Bu eğlence sektörünün yüzde 80’ninin yok olması anlamına gelir ki, o zamanda eğlencenin olmadığı yerde turizmi nasıl yapacaksınız sorusunu gündeme getirir, binin üzerindeki eğlence mekanını iflasa sürükler” dedi.


order methotrexate online BESİAD (Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği) tarafından Denizhan Restoran’da düzenlenen toplantıda sezon öncesinde eğlence sektöründeki köklü firma temsilcileri ve BESİAD Başkanı Cenk Sezgin ile 70’e yakın iş adamının katıldığı toplantıda eğlence sektörüne getirilen anlamsız yasaklamaların ciddi anlamda sezon içerisinde kaosa neden olacağı söylendi.


Bodrum’un en eski bar işletmelerinden olan Helva Bar’ın sahibi Mehmet Helvacıoğlu “Bodrum 1960’lı yılların başında ev pansiyonculuğu, mandalincilik,balıkçılık ile birlikte turizme girerken küçük meyhanelerimiz vardı. Turizm saç ayaklarından biri eğlence sektörüdür. Meyhaneler ardından eğlence merkezine dönüştü. 40 yılda dünyanın en ünlü konuklarını yine dünyanın en ünlü eğlence mekanlarında ağırlamaya başladık. Şimdi ise Bodrum’a gelip Barlar sokağını gezmeyen eğlence mekanlarına girmese bile önünden geçmeyen bir kişiyi gösteremezsiniz. Eğlence sektöründe dünyanın en iyileri arasına girmekle birlikte yine en yüksek dövizi bırakmaya başladık. Devlet eğlence sektörüne getirdiği yasaklamalarla hem turizmin önünü tıkamaya hem de ciddi anlamda döviz kaybına neden oluyor” order Colchicine dedi.


Yine Bodrum’un ünlü marka barlarından biri olan Küba Bar işletmecisi Bülent Şenol ise “Tüm bunların arasında eğlence sektörü sınıflamasının tanımlanmaması sıkıntıların büyümesine yol açıyor. Disko, bar, müzikholün yanısıra müzik yapan otel, restoran gibi yerlerde var, ancak eğlence sektörü olarak bunların verdiği zararın önüne geçemiyoruz. Sektörde çamaşır ipinde  sallanan çarşaf gibiyiz, rüzgar nereden esiyorsa oraya savruluyoruz gelip giden hükümetler kendilerine göre kararlar verirken sektör temsilcilerinin görüşünü alan soran yok. Yerel yönetimler ve hükümetler birlikte hareket etmediği sürece eğlence sektöründe kaos sona ermez, eğlence sektörünün sınıflandırmasının çok iyi yapılması, kimin müzik yapacağı kimin eğlence sektöründe kimin yiyecek sektöründe olduğu tam tespit edilmeli” dedi.


how to buy Plan B
 

Bodrum Deniz Kum ve Güneşin yanında, Kahkaha, Eğlence, Rakı, Balık Demektir…

BEİSAD Başkan Yardımcısı ve Kule Bar’ın işletmecisi Atilla Serttaş eğlence sektörü temsilcileri adına yaptığı açıklamada “Bodrum son kırk yıldır sadece Türkiye’de değil dünyada eğlence sektörünün parlayan yıldızı haline geldi. Şimdi alınan kararlarla bu yıldız söndürülmek isteniyor. Eğlence sektörü Bodrum turizminde olmazsa olmazların başında geliyor. Bodrum’a gelen turistlerin yüzde 85’i eğlence için geliyor. Binin üzerinde eğlence mekanında yaklaşık 18 bin kişi iş olanağı buluyor. Bodrum, bu rakamlarla Ankara’dan daha çok alkollü eğlence mekanına sahip olmakla birlikte eğlence sektörü turizm kentinin ciddi anlamda geçim kaynaklarının başında gelmektedir. Bu nedenle eğlence sektörüne vurulan darbe kentin geleceğini de olumsuz yönde etkileyecek. Bu nedenle açık havadaki mekanların 23.59’da kapanması demek Bodrum’un tamamen kapatılması demektir. Bu eğlence sektörünün yüzde 80’ninin yok olması anlamına gelir ki o zamanda eğlencenin olmadığı yerde turizmi nasıl yapacaksınız sorusunu gündeme getirir. Kaldı ki bu eğlence sektöründe yapılan yatırımlar ciddi rakamlardır. Bu kararlarda ısrar etmek eğlence sektörünün iflası anlamına gelir. Bodrum turizmi eğlence sektörü ile markalaşmıştır. Bu nedenle bu markanın yok olmasına yönelik kararları şiddetle kınıyoruz. Rakip ülkelerde devlet eğlence sektörünü desteklerken, örneği Yunanistan bu yıl üçüncü bir adasını sadece eğlence sektörüne ayırıyor. Bu nedenle eğlence sektörünün elini kolunu bağlayan kararlar bir kez daha gözden geçirilsin, sezon içerisinde kaos yaşanmasın diyoruz. Halikarnassız, Kübasız bir Bodrum düşünülebilir mi” dedi.




Ceza Almayan İşletme Yok, Sorun Kontrol edenlerin Yeni Teknolojiye Yetişememesi…


Serttaş geçtiğimiz yıl yapılan uygulamalarda 3 bin liradan, 75 bin liraya kadar gürültü cezası almayan işletme kalmadığını belirterek “Geçtiğimiz yıl birçok işletme ceza korkusu ile müziği yarı yarıya kısmaya kalktı, kısılan müzikte insanlar dans etmeye başlayınca komik görüntüler ortaya çıktı. Ardından eğlence mekanları kan kaybetmeye başladı. Buna bağlı olarak ta geçen yılki ciromuz yüzde 50 oranında düştü. Sezon öncesinde sayın bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde bu yıl bize anlayışlı davranacaklarını belirttiler, bizde 23.59’da müziği kapatmayıp yüzde 50 oranında indirip minimum seviyede tutmaya çalışacağız. Bakanlığımızın bu konuda bize anlayışlı davranacağına inanıyoruz, aksi takdirde yine büyük kaos yaşanacak” dedi.


Toplantı, yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı ve müziğe yönelik yasaklamaların ele alındığı konuları anlatan “Mutlu Ol Bu Bir Emirdir” isimli klip katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.


 

BESİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül ise konu ile ilgili olarak başkanlık sisteminin gelmesi ile bu tür sorunların bir sistem çerçevesinde çözülebileceğini ifade ederek farklı bir yaklaşımda bulundu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.