Bodrum Gündem

CHP ADAYLARI; BELLİ OLANLAR..

Cumhuriyet Halk Partisi 12 Haziran Genel Seçimlerinde yarışacak milletvekillerinin isimleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

CHP ADAYLARI; BELLİ OLANLAR..
11.04.2011
0
A+
A-

 


 


Arthritis  


CHP ADAYLARI; BELLİ OLANLAR…


Cumhuriyet Halk Partisi 12 Haziran Genel Seçimlerinde yarışacak milletvekillerinin isimleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. 


Bodrum Gündem Haber (Fatih Bozoğlu – Yorumlar ve Duyulanlar)


 Cumhuriyet Halk Partisi′nin milletvekili adayları 29 ilde yapılan ön seçimle belirlenenlerin dışındakiler merakla beklenirken, bazı isimler (çok sürpriz olmasa da) yerlerini buldu.


Geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalar ile çok konuşulan, kimi zaman da eleştirilen Anayasa Hukukçusu Prof. Süheyl Batum Eskişehir’den birinci sırada. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Yılmaz Büyükerşen’inde CHP’ye geçmesi ile büyük bir ivme kazanacağı beklenen Eskişehir’in tulum çıkarabileceği bile konuşulmakta.


Prof.Süheyl Batum ve Prof.Yılmaz Büyükerşen geçtiğimiz yıl BAB-I ALİ KİTABEVİ tarafından düzenlenen imza günleri için Bodrum’a gelmişlerdi.


İstanbul’da beklenen isimler; Emekli Müftü İhsan Özkes, Nur Serter, Mahmut Tanal Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu, Muğla’dan da aday olacağı da sık sık söylenen Aydın Ayaydın, Çetin Soysal, Melda Onur, Sedef Küçük, Haluk Eyidoğan, Alevi oylarını toplayacağı beklenen Sebahat Akkiraz, Devrimci işçilerin oylarını toplaması beklenen Süleyman Çelebi, Gazeteci, BM diplomatı Şafak Pavey Bülent Seyhan,Mehmet Uğur Afacan, Kadir Öğüt, Prof. Dr. Binnaz Toprak, İşadamı Faik Tunay, Osman Korutürk, Akif Hamzaçebi, Ali Koç, Reşat Şahin Öztürk


Yine en çok merak edilen bölgelerden biri olan Antalya’da Deniz Baykal birinci sıraya yerleştirildi. Zonguldak’tan ise Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın aday olarak gösterildiği neredeyse kesin gibi.
Ankara’dan ismi belli olduğu söylenenler Nazlı Aka,Altan Taşdelen, Emre Doğan, Sencer Ayata, DSP’nin Dahi Prensi Emrehan Halıcı, YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan, Bülent Kuşoğlu, uzun süre Muğla’dan kontenjan olacağı söylenen İsmet Paşa’nın torunu Gülsün Bilgehan Toker, İzzet Çetin, Ekrem Kerem Oktay,Alper Taşdelen, Ali Rıza Ertemir, ATO eski başkanı Ergenekon davasında gözaltına alınarak aylardır suskun kalan ve milletvekili olursa konuşacağım diyen işadamı Sinan Aygün, Gökhan Günaydın, Seyhan Erdoğdu,
İzmir’de beklene oldu Gazeteci Mustafa Balbay birinci bölge birinci sıradan aday, Dr.Aytun Çıray, Alaattin Yüksel ,Erdal Aksünger, Muğla’dan kontenjan olacağı Güldal Mumcu içinde söyleniyordu, Hülya Güven.
Grup Yorum′un eski solisti Hilmi Yarayıcı Hatay’dan aday oldu. Hatay’da özellikle Arap kökenlilerin ve Devrimcilerin tam destek vereceği kesin gözü ile bakılıyor. BDP’nin gücünü kıracak tek isim.
Muğla’da ise kontenjan’ın daha önce BODRUM GÜNDEM’de yazdığımız haberde de olduğu gibi Kılıçtaroğlu’nun Hukuk Danışmanı Ömer Süha Aldan isimi kesin gibi görünüyor.
CHP′nin eski kurtları ve ağır topları Önder Sav, Mehmet Sevigen, Kemal Anadol, Berhan Şimşek, Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Tacidar Seyhan, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Ercan Karakaş ve Hakkı Suha Okay′ın da aralarında bulunduğu 78 kişi liste dışında kalması kimilerince iyi olarak yorumlanırken kimileri tarafından olumsuz etki yapacağı konuşulanlar arasında.


 


Gazeteci Enver Aysever’in seçilebilir sıraya konulmaması nedeni ile istifa etmesi CHP’liler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Kararın çok yanlış olduğu Gazeteci Aysever’in CHP’ye çok katkı sağlayabileceği ve bu fırsatın kaçırıldığı konusunda görüş birliği var.




 


 
Colchicine online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.