Bodrum Gündem

Gümüşlük Yarımada da Turizm Merkezi Olacak..

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, göreve başlamasının ikinci yılı nedeni ile geçen yıl da olduğu gibi yaptığı çalışmalarını basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Gümüşlük Yarımada da Turizm Merkezi Olacak..
15.04.2011
0
A+
A-


 

 

 

Gümüşlük Yarımada da

Turizm Merkezi Olacak…

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, göreve başlamasının ikinci yılı nedeni ile geçen yıl da olduğu gibi yaptığı çalışmalarını basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.



Bodrum Gündem Haber

Gümüşlük’ün Ege’de kültür turizminin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmesi için yoğun çalışmalar başlatıldığını söyleyen Tire, Gümüşlük’ün Tarihi Kentler Birliği’ne kabul edildiğini de belirterek “Bu yıldan itibaren beldemizin 3 bin 500 yıllık tarihini, kültürünü ve bozulmamış doğasını uluslar arası turizm fuarlarında tanıtmaya başladık.  Gümüşlük 3 bin 500 yıllık antik Myndos kenti kalıntıları üzerinde kurulması nedeniyle adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Çarpık yapılaşmaya ödün vermeden beldenin otantik mimari yapısını ve doğallığını koruyarak dünyanın tarih ile iç içe yaşayan ender kültür turizmi merkezlerinden biri haline gelmesini sağlayacağız. Hedef yılda en az iki milyon turistin beldemizi ziyaret etmesi” dedi.  


Bir Yılda 10 milyon (trilyon) Yatırım…


Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire meclis üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında beldede son bir yıl içerisinde yapılan hizmet ve geleceğe yönelik projeleri açıkladı. Bir yılda yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yaparak beldenin, alt yapı, kanalizasyon, kütüphane, spor tesisleri, alış veriş merkezi, sağlık hizmetleri ve eğitim sorunlarının çözüldüğünü belirterek “Sadece insanlar için değil beldemizde yaşayan sokak hayvanları içinde beslenme noktaları oluşturduk. Vatandaş ve belediye işbirliği ile sahipsiz hayvanları sahiplendik. Turizm beldesinde yolda çamurdan çukurdan geçilmiyordu, yollarımızı, sokaklarımızı AB standartlarına getirdik. Her yolda bisiklet, yaya ve engelliler rahatlıkla hareket edebileceği hale getirdik. Sahildeki tüm tesislerin atık suları denize gidiyordu, arıtma tesisini bitirdik cennet Gümüşlük koyunu pislikten kurtardık. Birkaç yıl içerisinde Cumhuriyet Meydanı kavşak düzenlemesi, banka, akaryakıt istasyonu gibi sosyal hizmetleri de beldemize kazandıracağız” dedi.


3 bin 500 yıllık  Antik Myndos Kenti üzerine kurulu olan Gümüşlük’te son 5 yıl içerisinde yapılan kazılarda birçok mezar, kentin sur duvarları, kilise, kral yolu, hamam, su kanallarının gün ışığına çıkarıldığını ve şubat ayında Gümüşlük’ün Tarihi Kentler Birliği’ne üyeliğinin kabul edildiğini belirten Tire “Uluslar arası birlikten halen devam eden kazılar ile ilgili ciddi bir maddi  destek ve tanıtım bekliyoruz. Bu yıldan itibaren beldemizin 3500 yıllık tarihini, kültürünü ve bozulmamış doğasını uluslar arası turizm fuarlarında tanıtmaya başladık.  Bugüne kadar koruna gelmiş bin 200 yıllık Karakaya köyündeki Osmanlı camisini restore ettik, sırada köy konağı var. Şimdiden binlerce turist tarihi köyü ziyaret etmeye başladı” dedi.


Yerel Seçimlerde Kara Propoganda Yapanlar, Şimdi Utanıyor…


Gümüşlük 3500 yıllık antik Myndos kenti kalıntıları üzerinde kurulması nedeniyle adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Çarpık yapılaşmaya ödün vermeden beldenin otantik mimari yapısını ve doğallığını koruyarak dünyanın tarih ile iç içe yaşayan ender kültür turizmi merkezlerinden biri haline gelmesini sağlayacağını ifade eden Tire “Yerel seçimler sırasında kara propaganda yaptılar. Gümüşlük’ü satacak, peşkeş çekecek dediler. Ben bu güne kadar olan hizmet hayatımda toprağımızı korumak üzere görev yaptım. Şimdi de Gümüşlük’ü korumakla yükümlüyüm. Arazileri sattırmak yerine, satmayı düşünenleri satmaması yönünde telkin ve önerilerde bulunuyorum. Aksini söyleyenler şimdi ne diyecekler bilemem” dedi. CHP’ye geçeceği konusunda ise bu tür konuşmaların sürekli olduğunu belirterek “Belediye Başkanı seçildiğim gün herkesin Belediye Başkanı oldum. Benim için o parti bu parti diye bir ayrımcılık yoktur. Herkesin, her partilinin başkanı oldum, herkesi kucakladım ve bu bundan sonra da böyle olacaktır. Biz de esas olan hizmettir” dedi.


Gümüşlük’de üç noktada termal su kaynağı var, Gümüşlük Yarımada da Turizmin Merkezi Olacak … Order Prozac


“İddia ile söylüyorum Gümüşlük birkaç yıl içerisinde dünyada kültür turizminin marka isimlerinden biri haline gelecek” diyen Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire Natrexone order “Hedef yılda en az iki milyon turistin beldemizi ziyaret etmesini sağlamak. Bu arada yaptığımız termal su kaynakları çalışmasında birkaç noktada termal su kaynağı tespit ettik. 38 derecedeki bu termal su kaynağı sayesinde bir yıl içerisinde birçok tesiste termal turizm atağına geçeceğiz. Amacımız beldede yılın 12 ayı kültür ve termal turizm tutkunlarını buraya çekebilmek. Tüm plan ve projelerimizi gümüşlüğün tarihi, kültürel ve doğal yapısını bozmadan geleceğe taşımak üzerine yapıyoruz. Gümüşlük tarihin, kültürün, doğanın, sessizliğin ve sakinliğin simgesi olacak” dedi.


Belediyenin hiçbir kuruma borcu olmadığını ve kasalarında yatırımlara harcanacak olan 2 milyon 600 lira paraları olduğunu belirten Tire ayın 19’unda Kazakistan’da yapılacak uluslar arası fuara katılarak turizm sezonu öncesinde beldenin tanıtımını yapacaklarını söyledi.


Gazeteciler ile küçük bir belde turu da atan Tire, Gümüşlük halkı ile yakın ilişkilerde ve belde sosyal yaşamının içinde olduğunu, sözlerine ekledi.



treatment with Viagra


Gümüşlük Belediyesi A Takımı



Mehmet Tire ve Bodrum Basını

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.