Bodrum Gündem

Gökovanın Çığlığı…

Halikarnas Balıkçısından Günümüze Gökovanın Çığlığı denizcilerin feryadıyla dile geldi.

Gökovanın Çığlığı…
18.04.2011
0
A+
A-

 


Bodrumlu çocukların hazırladığı mini drama izleyenleri duygulandırdı.


GÖKOVA’NIN ÇIĞLIĞI cheap Baclofen 10 mg

Albendazole online

Halikarnas Balıkçısı’ndan Günümüze Gökova’nın Çığlığı denizcilerin feryadıyla dile geldi.


Bodrum Gündem Haber


Bodrum Denizciler Derneği ve Halikarnas Balıkçısı’nı Anma ve Yaşatma Girişimcileri’nin öncülüğünde, 17 Nisan Pazar Günü, Halikarnas Balıkçısı’nın doğumgününde, saat 17.00’de Halikarnas Balıkçısı’ndan Günümüze Gökova’nın Çığlığı konulu panel, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti.


 


Birkaç ay önce Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Halikarnas Balıkçısı’nı Anma ve Yaşatma Girişimcileri’nden Hatice Yücel, Halikarnas Balıkçısı’nın doğum yıldönümünü kutlamak istedikleri yönünde bir fikir paylaşımında bulunarak, Halilkarnas Balıkçısı’nın emaneti Gökova Cenneti’nin de çığlıklarını dile getirmek üzere bir panel düzenlediler.


 


Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından, Yücel Etüt Eğitim Merkezi öğrencilerinin “Halikarnas Balıkçısı’na Merhaba “ isimli draması ile panel başladı. Denizci ve çevreci Balıkçı’yı tüm özellikleri ile katılımcılara aktaran öğrencilerin, başarısı büyük alkış topladı.


 


Halikarnas Balıkçısı’nı Anma ve Yaşatma Girişimcileri’nden Hatie Yücel’in yönettiği panel, farklı hikayeler, anılar ve güzel temennilerle devam etti. Halikarnas Balıkçısı’nın samimi arkadaşlarından Paluka’nın oğlu Mazlum Esim, Gökova Balıkçısı Ercüment Altınsoy, Rüzgarın Babası Haldun Sevel, Mancorna Aksona Mehmet,  ünlü denizci Sadun Boro, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç. Dr. Mustafa Erdem, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı ve Uzak Yol Kaptanı Mustafa Demiröz konuşmacı olarak, bilimsel gerçekleri, hikayelerini ve Gökova ile ilgili kişisel düşünce ve analizlerini dile getirdiler.


 


Konuşmasında, Bodrum Denizciler Derneği’nin aylık yayını olan Denizcinin Sesi adlı gazetenin bu ayki köşe yazısı için balığın ağzından yazılan yazıyı okuyan Başkan Demiröz,“Balıkçı’dan başladık, Balıkçı’nın Gökovası’ndan bugüne geldik. Yaklaşık 40-50 senelik bir periyottan bahsediyorum. Bu kadar zamanda yarattıklarımızla, dünyayı bu noktaya biz getirdik, biz insanlar. Şimdi bunun farkına varıyorsak, bu pisliği temizlemek de bize düşer. Temizleyelim ki, çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillerimize, güzel bir şeyler bırakabilelim ve onların hayır dualarını alabilelim. Bunun için herkes elinden geleni yapmak zorunda. Unutulmamalı ki deniz olmazsa hayat yok. Denizler için bir şey yapabilme imkanımız varsa, onu bugün yapalım, yarın çok geç olacak” diye sözlerine ekledi.


 


“Halikarnas Balıkçısı’ndan Günümüze Gökova’nın Çığlığı” konulu panelde Kabaağaçlı’nın balıkçı ve denizci kişiliğinin yanı sıra çevreye olan duyarlılığı ve Gökova’nın çığlıklarını duyma vaktinin geldiği vurgulandı.  Kitaplarında Gökova’nın güzelliklerini defalarca dile getiren, insanlığa tanıtan ve emanet eden Halikarnas Balıkçısı’nın doğumgününün anısına, hakkıyla sahip çıkıp koruyamadığımız doğal cennet Gökova’nın, içinde bulunduğu tablo gözler önüne serildi.  Panel, bitmek üzere olan balık stoklarının, kirliliğe mahkum edilen masmavi koyların, yemyeşil ormanların insanlığa çağrısı niteliğini taşıyordu. buy Lasix online


 


Halikarnas Balıkçısı’ndan günümüze Gökova Cenneti’nin durumunun değerlendirildiği panel, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası tarafından desteklendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.