Bodrum Gündem

Gündoğanda 200 bin lira Rüşvet Operasyonu..

Muğlanın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde bir otelin işletme müdüründen İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı karşılığında 200 bin lira istedikleri iddia edilen Gündoğan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Uun jandarma gözaltına aldı.

Gündoğanda 200 bin lira Rüşvet Operasyonu..
21.04.2011
0
A+
A-

Muğla′nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde bir otelin işletme müdüründen “İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı” karşılığında 200 bin lira istedikleri iddia edilen Gündoğan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa U’un jandarma tarafından yapılan baskında göz altına alındı.

Bodrum Gündem Haber

Gündoğan’da inşaatı devam eden bir otele ait iskan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alabilmek için belediyeye müracaat eden, Yasemin T. isimli otel müdürü kendisinden 200 bin lira rüşvet isteyen, Gündoğan Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü Mustafa Uğur hakkında jandarmaya şikayetçi olduğu iddia ediliyor.

Jandarmanın Gündoğan’daki bir restorana düzenlediği operasyonda Mustafa U.’nun 200 bin TL. yi bir çanta içerisinden aldıktan sonra sivil jandarma ekipleri tarafından suçüstü yapıldı. Önceden seri numaraları alınmış paralarla yakalanan Mustafa U. göz altına alınarak Bodrum Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Yasemin T. yaptığı açıklamada “Benim konu ile ilgili bilgim yok, ben rüşvet vermedim ancak olay anında orada olduğum için jandarma benimde ifademe başvurdu, rüşvet alan veren varsa onun üzerine gidilsin. 200 bin lira benim hayatımda görmediğim bir miktar. Avukatlarım gerekeni yapacaklar. Ben burada mağdur oldum” dedi.

Olay anında Mustafa U.nun yanında bulunan ve belediyenin asfalt işlerini yapan Ü.Y.’de göz altına alınarak adliyeye sevk edildi.

 

Gündoğan Belediyesi ise basın mensuplarına gönderdiği bir açıklama metni ile bu olay ile alakalarının olmadığını ve belediye de çalışan personelin şahsı ile ilgili olduğunu iddia etti. CHP’lilerin ise bu konuda araştırma yaptıkları ve bu tür olaylar ile ilgili hukuki olarak ne gerekirse yapılacağı bilgisini verdiler.

 

Gündoğan Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

Saygıdeğer basın mensupları; Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Mustafa Uğur, bugün son derece üzücü bir olay neticesinde kolluk kuvvetleri  tarafından gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmiştir. Sezon öncesi tüm enerjimizi ve çalışmalarımızı yeni turizm sezonunu en iyi şekilde karşılamak için harcarken, bir personelimizin böyle bir adli vakayla karşılaşması, bizleri son derece üzmüştür. Bir belediye çalışanının karıştığı iddia edilen münferit olay, yargıya intikal etmiştir. Ortaya çıkan bu durumun belediyemizle bir ilgisi olmayıp tamamen bir  personelimizin karıştığı münferit bir olaydır. Gündoğan Belediyesi olarak konuyla ilgili eğer bir suç var ise bir an önce ortaya çıkarılmasını ve suçlu veya suçluların cezalandırılmasını istemekteyiz. Yargıya intikal eden bu durumun bir an önce aydınlatılmasını ve gereğinin yapılmasını  yüce Türk yargısından bekliyoruz.  Konu yargıya intikal ettiğinden dolayı daha fazla açıklama yapmayı  uygun bulmuyoruz. Bizler tüm birimlerimiz ve personelimizle  birlikte  yeni turizm sezonu hazırlıklarımıza aralıksız devam etmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hasan Öztop-Gündoğan Belediye Başkan V.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.