Bodrum Gündem

Bodrumdaki (37 Gocaman) Bir Bey…

Bodrum zengin tarihini, eşsiz doğa güzelliklerini ve halkının örf, adet ve geleneklerini koruyan ve gelecek kuşaklara aktaran 37 Bodrumlunun (Kocamanın ) hayatı kitaplaştırıldı.

Bodrumdaki (37 Gocaman) Bir Bey…
26.04.2011
0
A+
A-

 


misoprostol buy

Bodrum’daki  “Bir Bey” 37 Gocaman… Propranolol 40mg


 


Bodrum  zengin tarihini, eşsiz doğa güzelliklerini ve halkının örf, adet ve geleneklerini koruyan ve gelecek kuşaklara aktaran 37 Bodrum’lunun (Kocamanın ) hayatı kitaplaştırıldı.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Gazeteci,  yazar Çetin Akant’ın büyük bir titizlikle ve emekle  hazırladığı ve Bodrum’un yakın tarihine ışık tutacak “Bir Bey” adlı kitaba Bodrum Belediyesi büyük destek verdi. Kitabı okuyucusuyla buluşturmak için 27 Nisan 2011 Çarşamba günü saat: 16.00’da İskele Meydanı’nda bir etkinlik düzenlendi. “Bir Bey” adlı kitabın içinde yer alan 37 Bodrum Beyefendisi (Gocamanlar) ve aileleriyle buluşmanın yaşanacağı Meydanda Bodrum’un canlı tarihi bir araya gelecek. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Bodrum’un bu günlere taşınmasında tartışmasız çok büyük payı olan bazı Bodrumluların ve onların yaşam öykülerinin bir bölümüyle Bodrum’un yakın tarihine ışık tutacak bir çalışma olan Bir Bey adlı kitap bu Gocamanlar’la buluşturulacak. 


 


order Orlistat

Kitabın yazım öyküsünü Çetin Akant şöyle anlatıyor: “Bu kitapta yer alan Bodrumlu beylerle röportaj yapmaya 11 yıl önce başladım. Bodrum Haber 2000 gazetesinde ‘Bir Bey’ başlığı altında köşe yazısı olarak yıllarca yayımladım. Aradan geçen 11 yıl sonra bu röportajların daha kalıcı olması, bir kitap haline dönüştürülmesi fikri ağır bastı.


 


Bir Bey adlı bu kitap 300 adet basıldı. Bu kitabı farklı kılanda içindeki DVD oldu.


Özel bir teknikle hazırlanan toplam 27 saatlik DVD içinde yer alan beylerin hayat hikâyelerinin özetini kendi seslerinden dinlerken bir yandan da eski Bodrum fotoğraflarıyla geçmişe kısa bir yolculuk yapılıyor.


 


Bodrum’un yakın tarihine ışık tutacak bu çalışma bir anlamda Kent belleğin oluşmasında da bir yer tutacağı inancını taşıyorum.


 


Bir Bey adlı bu kitap parayla satılmayacak, broşür gibi dağıtılmayacak. 


Ama başta Bodrum Halk Kütüphanesi olmak üzere Yarımada’daki okullarımızın kütüphanelerinde, muhtarlıklarımızda ve sivil toplum kuruluşlarının kitaplıklarında isteyen her kişinin bilgi edinmesine sunulacak.


 


Bir Bey adlı kitap bundan sonraki çalışmaların öncülerinden olabileceği gibi, anılmayı, hatırlanmayı hak edenlerinde unutulmaması için Bodrum halkına küçük bir armağandır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.