Bodrum Gündem

Müşterilerimizle Aynı Gemideyiz..

Ev Dışı Tüketim Sektörünün önde gelen firmalarından Bonservis Gıda A.Ş. hafta sonu gerçekleştirdiği söyleşide, müşterilerini konusunda uzman Pof.Dr.Kerem Algin ile bir araya getirdi.

Müşterilerimizle Aynı Gemideyiz..
02.05.2011
0
A+
A-


 

 

Müşterilerimizle Aynı Gemideyiz…

 


Ev Dışı Tüketim Sektörünün önde gelen firmalarından Bonservis Gıda A.Ş. hafta sonu gerçekleştirdiği söyleşide, müşterilerini konusunda uzman Pof.Dr.Kerem Algin ile bir araya getirdi.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Hafta sonu The Marmara Otelinde gerçekleşen ve Bloomberg HT Televizyonu Ekonomi Direktörü Kerem Alkin’in  konuşmacı olarak katıldığı “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Trendler ve Beklentiler” konulu söyleşide görüştüğümüz Bonservis Genel Müdürü Cem Akar,  EDT ( Ev Dışı Tüketim) pazarındaki yerleri ve piyasadaki hedefleri hakkında bilgi verdi.


 


Bildiğimiz kadarıyla Bonservis firması 2005 yılında Sabancı önderliğinde ESAS Holding iştirakli bir firma olarak iş yaşamına başladı. Ev Dışı Gıda ne demektir, öncelikle bunu öğrenelim sizden.


Ev dışı tüketim diye tabir ettiğimiz iş kolu otel, restoran, kafe, yemek firmaları, okullar, hastaneler gibi yerlerin tüm ihtiyaçlarının, gıda ve gıda dışı anlamına gelen bir tabirdir.


Gıda olarak çalıştığınız ağırlıklı ürün başlıkları var mı?


Her şirketin kendi ağırlık konuları var. Bu sektör Türkiye’de 14 Milyar Euro seviyelerinde bir sektör. Gıda bunun %90’nını, %10’nu da gıda dışı diye tabir ettiğimiz bölüm karşılıyor. Bizim uzmanlık konumuz kırmızı et, beyaz et, süt ve süt ürünleri, balık, dondurulmuş sebzeler gibi konu başlıklarını söyleyebilirim ben.


Dağıtımını yaptığınız özel markaların yanında, yerel üreticiden de ürün alıp dağıtımını yapıyor musunuz?


Her ikisini de yapıyoruz. Şöyle bir örnek verebilirim. Yudum yağlarının tek dağıtıcısıyız Türkiye’de. Antalya’ya yakın GC Gıda’nın peynir grubunu ev dışı tüketim noktalarına biz dağıtıyoruz.


Yerelle çalışırken ne gibi kriterleriniz var. Bodrum’dan mandalina alıyor musunuz örneğin?


Yedi farklı şehirde hizmet veriyoruz. Yedi farklı şehirde hizmet verince dolayısıyla bir takım değişken faktörler devreye giriyor. Daha çok dağıtığımız bir markayı veya fason ürettirdiğimiz bir ürünü  buy Tadalafil bölgesel yapmaya çalışıyoruz. Bodrum’a yakın bir süt üreticisine bizim Çoban Markasını ürettiriyoruz.  Ya da Bonservis markasıyla sebze ürettiriyorsak buraya yakın bir yere ürettiriyoruz. Böylelikle bir takım verimlilikleri elde ediyoruz. Bir de o bölgenin dinamiklerine göre hareket etmiş oluyoruz.  Bölgelere has alımlar ve dağıtımlar söz konusudur.



 

 
Buy cheap Lasix
Bonservis firması şu an Bodrum, İstanbul, Gebze, Çorlu, Antalya ve İzmir bölgelerinde faaliyet göstermekte. Başka bir şehirde de yeni bir oluşum içinde misiniz? Doğu veya Karadeniz bölgesi için böyle bir çalışmanız var mı?

İlk adımda Doğu ve Karadeniz için bir planımız yok ama, Marmara’da Bursa bölgesi için bir düşüncedeyiz. Sonrasında Adana olabilir, daha çok ev dışı tüketimin daha ağırlıklı olduğu bölgeler batı bölgeleri. Doğu’da ve Karadeniz’de çok fazla hareketlilik olmadığı için bir çalışmamız yok. Bunun yanı sıra hareketliliği hissettiğimiz anda da yatırım yapmamamız için hiçbir sebep yok.


Sizinle aynı sektörde yer alan diğer dağıtım firmalarından Bonservis’i ayıran özellik nedir? Sizi tercih etmelerini gerektiren sebepler nelerdir?


Biz belli bir ciddiyetle gidiyoruz. Kurumsal bir yapı ve bir ailenin soyadıyla hareket ediyoruz. Bizim ciddi sorumluluklarımız var. Biz şirketi kurduğumuz gün kurumsal bir şirket olarak kurduk. Biz o sorumlukla hareket ederek bir ürünü alıyoruz, depoluyoruz ve sevk ediyoruz. Müşteriyle de o sorumlulukla ilişkiyi devam ettiriyoruz. Biz herhangi bir kişi olarak hareket etmiyoruz ve onun bilincindeyiz. Bizde her şey yasalar çerçevesinde, insan sağlığı en ön planda olarak hareket ediyoruz. Bizi tercih etmelerinin sebebi budur. Bu şekilde hareket ederseniz bir yerlere varabiliyorsunuz, öyle gel geç hareketlerle hiçbir yere varamıyorsunuz.


pills24honline.com Kurumsal olmanın farkını hem yaşıyorsunuz, hem de sizinle çalışanlara yaşatıyorsunuz.


Müşterilerimizin de çoğunluğu da kurumsal.



Bodrum’da Prof.Dr. Kerem Algin’in konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi için buradasınız. Bunu ilk kez mi düzenliyorsunuz, yoksa devam etmekte olan bir proje mi?

Bodrum’da ilk kez bulunuyoruz. Ama bunu yaklaşık 2 yıldır yapıyoruz. Bu tip aktivitelerle bu farklılığı yakalıyoruz. Müşterimizle aynı gemide olduğumuza inandığımız için her ay farklı şehirler bu organizasyonu düzenliyoruz. İstanbul’da defalarca yaptık. Bodrum’da seneye yapmamamız  için hiçbir sebep yok. Müşterilerimizi bilinçlendiriyoruz. Eğer onlar işlerini  düzenli devam ettirirlerse biz var olabiliriz. Farklılığımız da zaten burada ve bu programın da amacı budur zaten.


Sabancı ailesi deyince aklımıza hep sosyal sorumluluk projeleri gelir. Bonservis’in ayrıca bağımsız olarak yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projeleri var mı?


Biz ESAS Holding olarak hareket ediyoruz. Gıdaser A.Ş. olarak kendi sektörümüz de bir takım sosyal  faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz. Bizim sektörümüzde kritik nokta bir mutfağın şefidir, ustasıdır. Biz onlarla veya onlara eğitim veren okullarla iletişim içindeyiz. Biz o okullara elimizden geldiğince destek gösteriyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.