Bodrum Gündem

Bir Kütüphaneci, Oğlu ve Anıları…

Atatürkün kütüphanecisi Nuri Ulusunun oğlu Mustafa Kemal Ulusu, Gündoğandaki lise öğrencileri ile babasının anılarını paylaştı.

Bir Kütüphaneci, Oğlu ve Anıları…
06.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

Bir Kütüphaneci, Oğlu ve Anıları purchase Disulfiram

 


Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğlu Mustafa Kemal Ulusu, Gündoğan’daki  lise öğrencileri ile babasının anılarını paylaştı.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Asacol online


Gündoğan Fahriye Ilıcak Teknik ve Endüstri meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürlüğü 2010-2011 eğitim öğretim yılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Kemal Ulusu (Türkiye Futboö Federasyonu Eski Başkanı)’nun  konuşmacı olarak katıldığı Atatürk konulu bir konferans düzenledi.


 


order Viagra Babasının (Nuri Ulusu)  Atatürk’le olan anılarını anlattığı  “Atatürk’ün Yanıbaşında” isimli kitabı ile ilgili öğrencilerle konuşan Ulusu, babasının  TRT tarafında 1976 yılında çekilmiş olan bir röportajı da öğrencilere izlettirdi. Gösterinin devamında çoğu hiçbir yerde yayınlanmamış 35 fotoğrafı da panele gelen öğrencilerle paylaşıldı. Resimlerin gösterimi esnasında çalan  Harbiye Marşından etkilenen Ulusu ve  salondaki bazı misafirler göz yaşlarına hakim olamadılar.


 


Ulusu, babasının 16 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ile tanıştığını belirterek, 12 yıl boyunca yanında yer aldığını ve en sevdiği yardımcılarından biri olduğunu söyledi. Babasının dil ve tarih çalışmalarında aktif görevlerde bulunduğunu, tüm yurt gezilerinde ve tatbikatlarda Ulu Önder‘e eşlik ettiğini kaydeden Ulusu, “Bu anıları bir kitapta toplayarak ve konferanslarda öğrencilere anlatarak, Ulu Önder Atatürk‘ün anılarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istiyorum. Atatürk‘ün değerlerini, fikirlerini ve vatan sevgisini gençlerimize aşılamak için konferanslarıma devam edeceğim” dedi. Kendisine en çok sorulan sorunun Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu sorusuna “ Atatürk futbol seyretmezmiş. Kendisi daha çok bireysel sporları izlemeyi tercih edermiş güreş gibi” diyen Ulusu, öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.







Ulusu, konferans sonunda ‘Atatürk‘ün Yanıbaşında‘ kitabını okulda başarılı 50 öğrenciye  imzalayarak ücretsiz dağıttı.

 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.