Bodrum Gündem

Engelliler Ama Engel Değiller..

Yılda iki farklı tarihte engellileri hayatımıza dahil ediyoruz. Bunlardan birincisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, diğeri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.

Engelliler Ama Engel Değiller..
12.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

Engelliler Ama Engel Değiller…

 


Yılda iki farklı tarihte engellileri hayatımıza dahil ediyoruz. Bunlardan birincisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, diğeri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bedensel ve zihinsel engellilerin oluşturduğu grup  10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan bu haftada da  Bodrum’da  klasikleşen yürüyüşlerini Umurca İlköğretim Okulu Bando ekibi eşliğinde yaptılar. 


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Otogar’ından başlayan yürüyüşe  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Bodrum Sağlık Vakfı (BSV) Başkanı Ahmet Biçer, BSV Özel Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erol Savumlu, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Müjdat Güleç, engelli öğrenci ve veliler katıldı.  Bodrum belediyesi önündeki meydana gelen öğrencilere daha sonra MHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Asım Başaran,  CHP İlçe Örgütü Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve CHP kadın Kolları üyeleri, AKP Kadın Kolları Üyeleri de katıldılar. Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İskele Meydanına geçen grup orada aktivitelerini sergilediler. Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir’de İskele Meydanında engelli öğrencileri ve ailelerini yalnız bırakmadı.


 


Ayrıca İskele Meydanı’na kurulan geliri Engelli öğrenciler için kullanılacak olan Dedeman Oteli, Hülya Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk’in eşi Ayfer Dinçberk  ve diğer gönüllülerin birlikte organize ettikleri bir de kermes yapıldı. Kermeste yiyecek-içeceğin yanında el işi ürünlerin de satışı yapıldı.


 


Organizasyon esnasında görüştüğümüz BSV Özel Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar böyle bir güne katılımın bu kadar az olmasından üzüntü duyduğunu ifade etti. Şafak Yaşar “ Bu konuda yapılması gereken her şeyi 16 yıldır hizmet kalitesi yüksek bir şekilde yapıyoruz. Bizim misyonumuz duyarlılık yaratmak. Engellilerle ilgili senede iki gün var. Biri 3 Aralık Dünya Engelliler günü, diğer ise 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Duyarlı olan insanların bunu içselleştirmelerini ve yanımızda olmalarını bekliyorduk. Sosyal sorumluluk farkındalıklarını gösterebilmeleri için biz bir fırsat sunduk kendilerine” dedi.


 


Yürüyüşte


“Engelliyiz ama, engel değiliz” treatment of mania


“Engelimi aşmak için elimden tutun”


“Her sağlıklı vatandaş engelli adayıdır”


“Engelimle değil, yeteneğimle varım”


“Şimdilik yürüyorsun, şimdilik koşuyorsun‘‘


“Her yerde olmak istiyoruz”


“Hayata tutunabilmemiz için destek olun”‘


diflucan online “Küçük ellerimle büyük şeyler yapabilirim”


“Fırsat verildiğinde öğrenebiliriz, üretebiliriz‘ yazılı pankartlar yer aldı.


 


buy Lamisil  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.