Bodrum Gündem

Kitaplar Kosova Yolcusu..

Konacık Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla İzcilik İl Temsilciliği işbirliğinde başlatılan 19 Mayısa kadar 19 Bin Kitap kampanyası yoğun ilgi gördü.

Kitaplar Kosova Yolcusu..
13.05.2011
0
A+
A-

Asacol online

 

 
order Combivent online
Kitaplar Kosova Yolcusu…

 


Konacık Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla İzcilik İl Temsilciliği işbirliğinde başlatılan “19 Mayıs’a kadar 19 Bin Kitap” kampanyası yoğun ilgi gördü. Kampanya kapsamında toplanan binlerce kitap, Pedasa İzcileri ile birlikte Kosova’ya doğru yola çıktı.


albuterol price  


Bodrum Gündem Haber/Kosova’nın Mamuşa Belediyesi sınırlarında bulunan Anadolu İlköğretim Okulu’nda okuyan ve Türkçe kitaptan yoksun 1500 Türk öğrenci, düzenlenen kampanya ile içerisinde binlerce kitabın bulunduğu dev bir kütüphaneye kavuşacak. Konacık Belediyesi önünde düzenlenen törene; Konacık Belediyesi Başkan Vekili Veli Esen, Konacık Belediyesi Meclis Üyeleri, Muğla İzcilik İl Temsilcisi İlker Cömert ve Konacık Belediye Personeli ile Pedasa İzcileri katıldı. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise törene, şehir dışında olmasından dolayı katılamadı. Konacık Belediyesi tarafından yarımada genelinden toplanan yaklaşık 15 bin kitap, Pedasa İzcileri’ne teslim edilerek, Kosova’ya doğru yola çıktı. Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre önce Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’a Kosovada’ki Türklerin bir isteği olan kütüphane projelerini ilettiklerini belirten Muğla İzcilik İl Temsilcisi İlker Cömert şunları söyledi “Hedefimiz bir ayda 19 Mayıs’a kadar 19 bin kitap toplamaktı. Şu anda 30 bin kitaba ulaşmış durumdayız. Bunun için ben öncelikle Konacık Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tosun’a, Konacık Belediyesi’nin tüm çalışanlarına ve bu kitapları Kosova’ya gönderen Bodrumlu ve Konacıklı vatandaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Bu kampanyayı Ankara, İstanbul, Çanakkale, Manisa gibi yaklaşık 12 ildeki tüm izcilere de söylediklerini sözlerine ekleyen Cömert şöyle devam etti. “O kadar çok kitap topladık ki, bu kitapları bir seferde götürme şansımız yok. Tüm illeri sayarsak 70 bin-80 bin kitabımız var. Bu kitapları da ilerleyen dönemlerde Azerbaycan’a, Türkmenistan’a kargoyla yollayarak, oradaki Türk çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışacağız.” Konacık Belediyesi Başkan Vekili Veli Esen ise, kitap toplama kampanyasına destek veren herekse teşekkür etti.


 


Midibüs ile Kosova’ya doğru yola çıkan izci ve liderlerden oluşan 22 kişilik Pedasa İzci Grubu; Yunanistan üzerinden Makedonya ve oradan da Kosova’nın Prizren kentine 2 günde ulaşmayı planlıyor. Pedasa İzcileri, bölgeye ulaştıktan sonra Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi de ziyaret ederek, 19 Mayıs’ta Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un da katılımıyla Mamuşa’daki kütüphane açılışını gerçekleştirecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.