Bodrum Gündem

Sünger Zenginiyiz, Ama İthal Ediyoruz…

Efsane Süngerci Aksona, Kocadona Sicilyadan Sünger Getirdi..

Sünger Zenginiyiz, Ama İthal Ediyoruz…
17.05.2011
0
A+
A-

 


 


buy Valtrex online

 


 


Efsane Süngerci Aksona, Kocadon’a Sicilya’dan Sünger Getirdi…


Sünger Zenginiyiz,


Ama İthal Ediyoruz

Bodrum süngerciliğinin yaşayan efsanesi Aksona Mehmet (Mehmet Baş), Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek sünger avcılığının sorunlarını anlattı.


Bodrum Gündem Haber Cialis online


Süngerin Bodrum’un çok önemli bir ürünü olduğunu, bugün unutulmaya yüz tutan sünger avcılığını yaşatmaya çalıştığını belirten Aksona Mehmet, görüşmenin ardından şunları kaydetti; “Sünger avcıları ihraç edilen tonlarca süngerle bugünkü modern Türkiye’nin temeline harç koymuşlardır. Bodrum deyince akla gelen ilk şeylerden birisi olan Mavi Yolculuğu ilk defa süngerciler başlatmıştır. Bürokrasi bir dönem süngeri yasakladı. Hediyelik eşya satılan yerlerdeki süngerin % 90’ı döviz ödenerek ithal ediliyor, bu çok yazık. Bizim denizlerimiz sünger kaynıyor, bunu değerlendiremiyoruz. Ayrıca biz geçmişimizi unutursak çocuklarımıza ne öğreteceğiz? Sağ olsun Başkanımız sünger avcılığına sahip çıkıyor. Bu kültüre, sivil toplum örgütleriyle, meslek kuruluşlarıyla hep beraber el ele verip sahip çıkmamız, canlandırmamız gerekiyor. Başkanımıza hem süngerciliğe sahip çıktığı hem de yeni ofisine “hayırlı olsun” hediyesi olarak sünger getirdim. Geçen sene gittiğim Sicilya’nın güneyinden, Tunus açıklarından getirdim.”


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Aksona Mehmet’e bu değerli hediyesinden dolayı teşekkür ettikten sonra yaptığı açıklamada, dünyada genel kanı olarak Türklerin denize sırt döndüğünün hakim olduğunu, bu kanıyı Türk turizmini baltalamak adına yerleştirildiğine inandığını söyledi. Başkan Kocadon “Bodrum artık her konuda dünyaya ders vermeye hazır. Olumsuz tüm görüleri Bodrum değiştirecektir. Denizciliğimizi de hak ettiği yere taşıyacağız ve denize sırtımızın dönük olmadığını tüm dünyaya göstereceğiz. Bunu Mavi Yolculuklarımızla, el emeği, dünyaca ünlü Gulet üretimimizle zaten gösteriyoruz. Geriye müzelerimiz ve bir dönem belki geçerli sebeplerle yasaklanmış sünger avcılığının yeniden serbest bırakılması çalışmalarıyla destekleyeceğiz.” dedi. treatment of mania


Başkan Mehmet Kocadon son olarak Ahşap Tekne Maket Müzesi’nin Bodrum Ticaret Odası’nın da katkılarıyla çok yakında açılacağını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.