Bodrum Gündem

Demokratların Eşek Adası Çıkarması…

Demokrat Parti Lideri Namık Kemal Zeybekin gündeme getirdiği ve halen Yunanistanın kullanımında olan Didim açıklarındaki Eşek ve Bulamaç adalarına çıkmak üzere bu sabah tekne ile biri emekli albay üç kişi gitti.

Demokratların Eşek Adası Çıkarması…
18.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

Demokratların Eşek Adası Çıkarması

DİDİM’DEN ADALARA GİTTİLER


Demokrat Parti Lideri Namık Kemal Zeybek’in gündeme getirdiği ve halen Yunanistan’ın kullanımında olan Didim açıklarındaki Eşek ve Bulamaç adalarına çıkmak üzere bu sabah tekne ile biri emekli albay üç kişi gitti.


Bodrum Gündem Haber


İstanbul 1. Bölge DP Parti Milletvekili Adayı emekli albay Ümit Yalım “Bu adalar yaklaşık 500 yıldır Türklerin hakimiyetinde olan adalar, birçok uluslar arası haritalarda Türkiye’ye ait olduğu ve 6 mil olarak kabul ettiğimiz Türk karasuları içerisinde olmasına rağmen Yunanlıların askeri işgali altında bulunuyor. Bu adalar Türk balıkçılar ve tekneler 3 milden az yaklaşamıyor. Türk olduğunu bildiğimiz bu iki adaya bugün tekne ile giderek karaya çıkıp tesisleri ve binaları incelemeye çalışacağız” dedi.


DP İlçe Başkanı Tikkin ise Didim’e çok yakın mesafede bulunan Bulamaç ve Eşek adalarına Türk balıkçıların yaklaşamadığını turistik olarak ta bölgede faaliyet göstermenin mümkün olmadığını belirterek “Bizim olduğunu bildiğimiz bu iki adaya Bodrumlu ve Didimli balıkçılar özellikle balık mevsiminde 3 milden fazla yaklaşamıyor, yaklaşınca Yunan botları müdahale ediyor.Resmi belgelere göre bizimolduğuna inandığımız adalara gidip incelemede bulunacağız” dedi.


Bölgede 22 yıldır kaptanlık yaptığını belirten Şentürk ise  “İki hafta önceye kadar bu iki adanın Yunan adası olduğunu sanıyorduk, çünkü üzerindeki ve etrafındaki askeri birlikler ,binalar,üzerlerindeki Yunan bayrakları bunu gösteriyordu. Bugüne kadar neden sahip çıkmadığımızı anlayabilmiş değilim, Adaların bizim olduğunu öğrenince bende gönüllü olarak adalara gidip karaya çıkmaya karar verdim. Çünkü bu iki ada ile Didim arasında Bodrumlu ve Didimli balıkçılar yıllarca büyük acı çekti, Yunan botları tarafından taciz edildi, binlerce liralık ağları denizin dibine gitti. Hatta Yunan botlarının açtığı ateş sonucu ölen Bodrumlu ve Didimli balıkçılar oldu. Belgelerdeki gerçeğin durumunu öğrenmek için gidiyorum, bende adaya çıkmaya çalışacağım” dedi.


Türk botu bulamaç adası önünde. Eşek adasında Yunanlılar çay ikram etti…


Didim’den Bulamaç ve Eşek adasına gitmek üzere denize açılan Demokrat Partili Milletvekili adayı Ümit Yalım ile Demokrat Parti İlçe Başkanı Günay Tikkin ve Kaptan Mustafa Şentürk Eşek adasında yaklaşık yarım saat bekledi. Ardından Yalım ile Şentürk pasaportlarını gösterdikten sonra askerler ve ada sakinleri tarafından fotoğraf çekmemek ve gezmemek şartı ile Bulamaç adasına çıktı ve 5 dakika çay kahve içtikten sonra geriye tekneye döndüler. Demokrat Partililerin iki adayı ziyaretleri sırasında Yunan sahil güvenlik botlarının yakın takibi üzerine Turgutreis limanında konuşlu bulunan 11 nolu Başçavuş Rıza Bayrı komutasındaki sahil güvenlik botu da Bulamaç adası önlerine kadar geldi ve devriye gezmeye başladı. Order Viagra Gold


Buy Orlistat   cost of Strattera

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.