Bodrum Gündem

En Çok Vergi Veren Havayolu Şirketi…

Atlasjet 2010 yılında ödediği 9.9 Milyon TL kurumlar vergisi ile En çok vergi veren havayolu şirketi oldu.

En Çok Vergi Veren Havayolu Şirketi…
18.05.2011
0
A+
A-


 

 

En Çok Vergi Veren Havayolu Şirketi

Atlasjet 2010 yılında ödediği 9.9 Milyon TL kurumlar vergisi ile “En çok vergi veren havayolu şirketi” oldu.


Bodrum Gündem Haber order paxil Buy Kamagra

buy Viagra Gold

Atlasjet 2010 yılını 516.7 Milyon TL ciro ile kapatırken, net karını ise 48.8 Milyon TL’ye yükseltti.


İkisi Aralık ayında teslim alınmak üzere üç adet A321 Airbus uçağı filosuna katan Atlasjet, 2011 yılında 15 yeni nesil uçak alımını tamamlayacak.


Atlasjet bünyesinde kurulan Atlantic Flight Academy (AFA) 7 adet 2011 model glass kokpit Diamond eğitim uçağı satın aldı ve Mayıs ayı itibariyle teorik eğitimlerine başlıyor.


Yüksek hizmet kalitesiyle “yolcusunu en çok seven” havayolu olan Atlasjet ödediği 9.9 Milyon  TL kurumlar vergisi ile “En çok vergi veren havayolu şirketi”, Büyük Mükellefler de ise en çok vergi ödeyen 102. şirket olma başarısını gösterdi.


Düzenlenen basın toplantısıyla Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül’den “En çok vergi veren havayolu şirketi” başarı plaketini alan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, önümüzdeki süreçte havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını belirterek havacılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkılarının artarak süreceğini söyledi.


On yılda 8.5 kat sermaye, 11.5 kat net ciro artışı…


Atlasjet’in 10. Yılını büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Murat Ersoy; “En çok vergi veren havayolu şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. 4 Milyon 250 bin TL’lik sermaye ile kurulan ve 1 Haziran 2001 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Atlasjet büyük bir ivme ile büyümeye devam ediyor. 36 Milyon TL’lik sermayemiz ile kurulduğumuzdan bu güne 8.5 kat, 517 Milyon TL net ciromuz ile 11.5 kat büyüme kaydettik. Sektöre sunduğumuz e-bilet uygulamamız, self check-in kiosklarımız, iPhone ve Blackberry uygulamamız, uçak otobüs servisi entegrasyonumuz, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) üyesi olan ilk özel havayolu olma özelliğimiz ile yolcularımıza “ilk” leri yaşattık. 2012’de hedefimiz Atlasjet Rusya ve Atlasjet Irak’ı kurarak konforumuzu ve kalitemizi bu ülkelerdeki misafirlerimizle de paylaşmak olacak” dedi.


Atlasjet 2011 yılına yeniliklerle başladı…


Bodrum’a sefer sayısını artırarak günde üç sefere yükselten Atlasjet, Antalya’ya tarifeli uçuşlarını da 17 Haziran itibariyle günde 7 sefere çıkaracak. Dalaman seferlerine 10 Haziran tarihi itibariyle başlayacak olan Atlasjet yeni tarifeli dış hat seferleriyle de Erbil, Süleymaniye, Priştina ve Ercan uçuşlarının yanı sıra 2011 yılında Tahran, Medine ve Cidde’ye de uçuşlar başlattı.


On beş yeni nesil uçak satın alacak…

Atlasjet, Mayıs ayının başında imzalanan protokol ile bir adet Airbus 321 uçağı satın alarak filosuna kattı. İki adet Airbus 321 uçağı ise Aralık ayında teslim alınmak üzere satın aldı. Atlasjet yıl sonuna kadar, önümüzdeki 5 yılda teslim alınmak üzere on beş yeni nesil uçak alımını da tamamlayacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.