Bodrum Gündem

İbrahim Satı Yaşamaya Devam Ediyor..

İzmir Narlıdere Kılıçarslan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Barış Aker: Fatma Anne, oğlunun organlarını bağışlamış, artık görebiliyorum.

İbrahim Satı Yaşamaya Devam Ediyor..
18.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

 

İzmir Narlıdere Kılıçarslan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Barış Aker: “Fatma Anne, oğlunun organlarını bağışlamış, artık görebiliyorum.”

İbrahim Satı Yaşamaya Devam Ediyor…

buy methotrexate

Bodrum Belediyesi’nde görevli Zabıta Memuru 41 yaşındaki İbrahim Satı, Nisan ayında geçirdiği trafik kazası beyin ölümü gerçekleştikten, ailesi tarafından organları bağışlanarak, uygun hastalara nakledilmişti.


Bodrum Gündem Haber


Satı’nın Bitez beldesindeki, evindeki  gerçekleşen 40 mevlidine, sağ böbreğinin nakledildiği Mehmet Emin Ören (50) ve korneasının nakledildiği 14 yaşındaki katarakt hastası Barış Aker, aileleri ile birlikte Bodrum’a geldi.


Bodrum Bitez Beldesinde yaşayan, Zabıta Memuru 41 yaşındaki İbrahim Satı’nın vasiyeti üzerine bağışlanan organlarının nakledildiği 9 yıldır böbrek hastası olan Mehmet Emin Ören (50), eşi Fatma Ören (52), 12 yıldır keratokonus hastası 14 yaşındaki Barış Aker, Babası Diyatin Aker (56) ve annesi Muhsine Aker (54), Satı ailesini ziyaret etti.


İbrahim Satı’nın 40 mevlidinde Satı’nın evine gelen Ören ve Aker aileleri, acılı aileye teşekkür ederek, sabır diledi. Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan, İbrahim Satı’nın mevlidini okudu.


9 yıldır böbrek hastası olan haftada 3 gün diyalize giren Ören, yaşam kalitesinin düştüğünü ve çok zor günler geçirdiğini belirtti. Manisa’da yaşayan ve bir fabrikada işçi olarak çalıştığını ancak hastalığının ortaya çıkmasıyla, çalışamayacağı için malulen emekli edildiğini belirterek, “9 yıldır, haftada 3 gün, 4’er saat diyalize giriyordum. Bu hastalığın neden olduğu rahatsızlıklarla geçen 9 yılın ardından beni hastaneye çağırdıklarında, Manisa’dan İzmir’e Ege Üniversitesi’ne nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Benimle birlikte 3 kişi daha vardı, ancak dokular bana uydu. 40 gündür İbrahim Satı’nın böbreğiyle hayata yeniden döndüm. Bu sıkıntıları ne kadar anlatsak da, yaşayan bilir. Bu nedenle insanların bu sıkıntıları çekmemesi için lütfen organ bağışının önemini kavrayalım, herkes organlarını bağışlasın” dedi.


buy Dapoxetine on line Göz Doktoru Olmak İstiyor…


İbrahim Satı’nın korneası, İzmir Narlıdere Kılıçarslan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Barış Aker’e nakledildi. 2 yaşından bu yana gözünde keratokonus hastalığı olduğunu belirten Aker, treatment with Sildenafil “2 yıl önce gözümde kataraktta başlayınca görmem çok azaldı. Fatma Anne, oğlunun beyin ölümü gerçekleşince, organlarını bağışlamış. Oğlunun korneasının biri benim sol gözüme nakledildi. Ameliyat sonrasında hızla iyileşmeye başladım. Okulda da başarılı bir öğrenciydim. Taktir ve teşekkür alarak sınıflarımı geçiyordum. Özellikle son bir senedir hastalığım derslerimi ve okul yaşantımı da engellemeye başlamıştı. Bundan sonra, okulumu başarıyla bitirip, büyüyünce de göz doktoru olmak istiyorum. Ben bu sıkıntıları yaşadım. İnsanların gözlerini iyileştirmek, tedavi etmek istiyorum. Herkesin organlarını bağışlamasını isterim. Çünkü organ bağışında, bir canın sona ermesi demek, 5 canın hayata dönmesi demektir ” dedi. 


Acılı anne Fatma Satı ise oğlumun organlarının kimlerde yaşadığını merak ettiğim ve onları tanımak istediğini belirterek, “Oğlumun organlarının nakil edildiği kişilerde, bize ulaşmaya çalışmışlar ancak, irtibat kurulamamış. Biz bağışçı olarak davet ettiğimizde, onlarda bizi kırmadı. İki aileyle de görüştüğümde, onların yaşamlarını dinlediğimde oğlumun ne kadar doğru bir karar verdiğini bir kez daha anladım. Beyin ölümü gerçekleşip, bizim başka bir çaremiz kalmadığında, oğlumun başka ailelere çare olması için vasiyetini yerine getirdik. Oğlum gözüyle bakan Barış’ı ve böbreğiyle yeniden hayata dönen Mehmet Emin Ören’i görünce acım biraz olsun hafifledi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.