Bodrum Gündem

Gençlerle Anıttepeden Kocatepeye…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 44 burslu gencini ANITTEPE den KOCATEPE ye projesi adıyla önce Ankaraya oradan da Afyona götürdü.

Gençlerle Anıttepeden Kocatepeye…
20.05.2011
0
A+
A-


 

 

buy plavix
Gençlerle Anıttepe’den Kocatepe’ye

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 44 burslu gencini Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Meral Saraçbaşı ile Letafet Örek önderliğinde ′′ ANITTEPE′ den KOCATEPE′ ye ′′ projesi adıyla önce Ankara′ya oradan da Afyon′a götürdü.


Bodrum Gündem Haber


13 Mayıs Cuma akşamı Bodrum′dan hareket eden grup14 Mayıs Cumartesi sabahı Ankara′ya ulaşmış ve gençler otelde yapılan kahvaltının ardından , ilk durak olarak Pembe Köşk′ü ziyaret etti.Görevlinin ÇYDD Bodrum’dan burslu gençlerin geldiği haber vermesi üzerine,ev sahibi 2.Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ′ nün kızı sayın Özden TOKER, çocuklarımıza hem evi gezdirdi, hem de Atatürk ve babası İsmet İnönü hakkında bilgi ve anılarını anlatarak , gençlere, belki bir daha ele geçmeyecek tarihi bir an yaşattı.


Buy cheap Topamax Öğle yemeğinin ardından TBMM ′ne giderek görevlilerden Meclisin konumlanması ve çalışmaları hakkında bilgi alan gençler daha sonra her birinden bilgilerini geliştirerek ayrıldıkları Etnografya, Anadolu Medeniyetleri ve Çengelhan Koç Müzelerini gezerek ardından kentin en eski yerleşim bölgesinde yer alan  Ankara Kalesi’ni de dolaştılar. Order Retin-A online


Aynı günün akşamı ise, Küçük Sahne′de oynanan ′′Sönmüş Yıldızlar′′ isimli müzikli oyunu izlediler. Burada, hem bir devlet tiyatrosunun tarihi binasını hem de sahne dekorunu , oyuncuların giysilerindeki özeni ve yüksek oyun performanslarını görme fırsatını buldular…


Gençler ertesi gün, 15 Mayıs sabahı , 1.Meclis ve 2.Meclisi gezerek daha önce ziyaret etmiş  oldukları  TBMM ile kıyaslama olanağı  bularak tarih içinde bir yolculuk yaptılar.


Ulus′ta bulunan Atatürk heykeli de görülerek , at üzerindeki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan asker ve kadın heykelleri ve kabartmaları incelediler.


En çok merak ettikleri ANITKABİR’i gezen gençler gerek Atamızın ebedi istirahatgahı  gerekse Anıtkabir’de yer alan müzedeki Kurtuluş Savaşı canlandırmaları ile Atatürk ve arkadaşlarının kişisel eşyalarından çok etkilendiklerini belirttiler.  


Ardından Atatürk Orman Çiftliği′ne giden gençler, Atatürk′ün Selanik′teki evinin aynısı olarak yapılan evi gezdiler. Evin içindeki dekorasyonun ve eşyaların orijinaline uygun olarak yapılmış olması çok ilgilerini çekti.


Gençlerin en çok ilgisini çekenlerden biri de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne yaptıkları gezi oldu. Derneğin burslu öğrencisi Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Ersin Polat’ın  organizasyonu ile fakülte binalarını, yurtları ve sosyal tesisleri  görülerek , üniversitenin bahar şenlikleri kapsamındaki ′′ makarna festivali′′ ne katılma olanağı bulan öğrencilerin keyfine diyecek yoktu. Ülkemizin en gözde üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi’nde çok eğlenen ve büyüklüğünden etkilenen gençler, buradan ayrılırken artık birer Hacettepeli adayı olmuşlardı.


Ankara′dan sonra Polatlı-Temelli′de bulunan Mustafa Kemal’in Sakarya Savaşı’nı yönetirken 21 gün kaldığı Alagöz Karargah Müzesi’ni de gören ÇYDD gençleri, Afyon′da Kocatepe′ye çıktılar. Büyük Taarruz’un başlangıcı olan bu tepedeki o zamandan kalma mevzileri ve ünlü Atatürk Kocatepe’de Anıtını ve dağın eteklerinde ışıkları yanan Afyon kentini seyrettiler. Tepenin hemen altında yer alan  Büyük Kalecik Köyünü  ziyaret ederek burada yer alan Kocatepe İlköğretim Okulu’na dernekten getirdikleri çeşitli kitap, kırtasiye ve giysileri verdiler.Köy muhtarı Ali Avlağı başta olmak üzere köyün hem büyüklerinin hem de gençlerinin sıcak ilgisinden çok etkilenen gençler köyden zorla ayrılarak Bodrum’a doğru yola çıktılar.

Yukarıda kısaca anlatılmış olan bu gezi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı tarafından gençlere her türlü tarihi ve güncel bilgi verilerek anlatılmış ve gezdirmiştir. Bu gezi, kişi ve kurumların desteği ile gerçekleştirilmiş ve daha önce başkentimiz olan Ankara′yı ve hatta başka bir büyük şehri hiç görmemiş olan gençler için bulunmaz bir fırsat ve unutulmaz hatıralarla dolu olarak sona erdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.