Bodrum Gündem

Biz Sunroofa değil Gökyüzüne İnananlardanız..

Motosikletli İmam Mahalle Baskısına Dayanamayıp İstifa Etti..

Biz Sunroofa değil Gökyüzüne İnananlardanız..
30.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

Biz “Sunroof”a değil Gökyüzüne İnananlardanız…

 


generic Retin-A Motosikletli İmam Mahalle Baskısına Dayanamayıp İstifa Etti…


“Kot pantolonlu , raceing motosikletli, çılgın imam olmaz. Bu cemaat senin arkanda namaza durmaz” denilerek baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirterek üç yıllık imamlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Bodrum Gündem Haber


Bodrumluların “Tekteker İmam” olarak tanıdığı Balkı “Küçük yaştan itibaren motosikletin üzerindeyim. Motosiklet benim bir tutkum, yaşam tarzım. Hırsızlık, namussuzluk veya ahlakla ilgi dine yakışmayan hiçbir harekette bulunmadım. Raceing tipi motosiklete bindiğim ve kot giyindiğim için köylüler sürekli eleştirdi, tehdit edenler oldu, müftüde motosikleti bırakmamı isteyince, motosiklet yerine mesleği bıraktım. Benim yaptığım değil bu kişilerin düşüncesi dinen vacip değildir” dedi.


24 yaşındaki Tarık Balkı’ nın motosiklet tutkusu başına dert oldu.


4 ay önce göreve başladığı köyde kullandığı raceing (Sürat ve yarışma tipi motosiklet) 800 CC’lik 100 beygirlik ve 270 km. hız yapan motosikleti ile camiye gidip gelmesi köylüleri rahatsız etti. Kot pantolon giyen , motosiklet montu ve üzerinde Scorpion yazan kaskı ile dikkat çeken ve motosikleti ile yaptığı ilginç akrabotik hareketlerden ötürü “Tekteker İmam” olarak tanıdığı Balkı geçtiğimiz hafta Dalaman Müftülüğü’nü istifa dilekçesini vererek Bodrum’a ailesinin yanına döndü.


Motosikletli ve kot pantalonlu imam olmaz…


BMK (Bodrum Motosiklet Kulübü) üyesi Balkı “Babamda yıllarca motosiklet kullandı, bende hobi olarak başladığım motosiklet şu anda bir tutku ve yaşam tarzı haline geldi. Motosikletimden bir an olsun ayrılamıyorum. Öyleki Milas ve İzmir’e arkadaşlarımızla sırf seyahat olsun gezelim diye çay içmeye gittiğimiz oluyor.Son olarak Kapıkargın köyünde imamlık yapıyordum. Göreve başladıktan sonra tabi motosikletimide yanımda götürdüm. Genç olmam, kot pantolon, motosiklet montu giymem ve motosikletimin racing yani sürat motosikleti olması köylüler tarafından hoş karşılanmadı. Onların istedikleri kafasında takke, sakallı, elinde tespih , kumaş pantolonlu , sessiz sakin oturaklı bir imam istiyorlarmış. Beni böyle sportif hareketli ve motosiklet ile camiye köye gidip gelmeye başladığımı görünce hemen müftüye, kaymakamlığa, jandarmaya ve emniyet müdürlüğüne şikayet etmeye başladılar. Oysaki ben Bodrum’da büyüdüm yetiştim. Bodrum’ daki Gölköy camiinde imamlık yaparken bu sorunlarla karşılaşmadığım gibi , aksine beni cemaat çok sever hatta motosikletim ile kahvenin önünden geçerken “Hocam bir gaz verde sesini duyalım, hadi bir tek teker yap motosikleti kaldırda görelim derler alkışlarlardı. Yeni görev yaptığım köyde ufak bir tepki bekliyordum, konuşur sorunu çözerim diyordum ama bu kadar çok tepki gösterileceğini motosikletli imam olmam nedeniyle  mahalle baskısının giderek artacağını hiç tahmin edemedim. Genç ve  bekar olmaktan  geçtik, motor süren imam olmaz dediler. Köyün ileri gelenleri hocam senden memnunuz. Bilgin var, sorularımıza yanıt veriyorsun ama şu kot pantolonu çıkar, motoruda bırak diyorlardı.Motosiklet kullananlara serseri ve marijinal hayat yaşayan insan olarak  bakıyorlarmış. Aynı yerde diş doktoru ve öğretmeninde motosikletleri var, bunların kullanması normal ama ben imam olduğum için değil. Oysaki ben bir çok kötü alışkanlıklardan motosiklet sayesinde korundum” dedi.


Cemaat Motsikletli imamdan şikayetçi “Bu imamın arkasında durulmaz”


Müftü Selahattin Bozkurt’un kendisini çağırıp sık sık motosikleti bırakması konusunda uyarılarda bulunduğunu  belirten Balkı “ buy Zithromax Müftü benim motosiklet kullanmamın normal olduğunu ancak cemaatin yoğun şikayet ve baskısı olduğunu, cemaatin namaza gelmeyeceğini , motosiklet kullanan imamın arkasında durmayacaklarını, söyledi. Oysaki Diyanet İşleri Başkanlığı’mız benim gibi imam olan bir ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu’nada yıllarca sponsorluk yaptı. Kenan abinin babasıda hacıdır. Müftü cemaatin beni istemediğini ve bugünden sonra motosiklet ile köye gitmememi istedi. Camiye gitsen arkanda cemaat durmayacak, bu nedenle gitmemen daha iyi olur, hayırlısı olur, yoksa olaylar çıkabilir, dedi. Bende müftüden beni başka bir camiye atamalarını istedim.Müftü başka bir yerde boşluk olmadığını söyledi.Bu arada köyün gençleri köyde ve Dalaman merkezde önümü çevirip gitmem imamlığı bırakmam için tehdit ettiler,. Emniyet müdürlüğü ve jandarma yetkilileri bu yönde konuşmalar yapınca, başıma bir şey gelmesinden korkarak  istifa etmek zorunda kaldım ve Bodrum’a geri döndüm” dedi.


Biz “Sunroof”a değil Gökyüzüne İnananlardanız…


İmam Balkı motosiklet ve doğa ile birlikte olmanın kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirterek “Biz Sunroof’a değil gökyüzüne inananlardanız. Ben ne kadar istemesem tasvip etmesem de motosiklet kullandığım için bana modern imam diyenlerde var. İmamlığın zaten modernliği yok. Din zaten yaşayış tarzına hayat tarzına en uygun olanı size verir. Hırsızlık yapma, hak yeme, insanlara, doğaya, hayvanlara zarar verme sadece dinin gereklerini yerine getir ve insanlara iyi davran. Özellikle İslam hoşgörü ve kolaylık dini. İşte yobazlık denilen şey aslında benim yaşadıklarımdır. Yani bir imamın imam olduğu için motosiklet kullanamaması, böyle şey doğru değil, bu beni gerçekten çok üzdü, 4 aydır psikolojik bunalım içindeydim, mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Bana göre imam uçak dahil her türlü aracı kullanabilir. Peygamber efendimiz, Allah sizin şekillerinize yüzlerinize bakmaz. O sizin yaptığınız işlere ve kalplerinize bakar. Ben oradan ayrılırken de söyledim kimsenin malına namusuna gözümü dikmedim. Ben sadece kendime ulaşım ve hayat tarzı olarak motosikleti seçtim. Görevimi de asla aksatmadım, beni çok üzdünüz yinede Allah’a emanet olarak kalın, dedim döndüm Bodrum’a ailemin yanına geldim” dedi.


Müftü “İmam çok genç, hayat tecrübesi zayıf. Köylüye ayak uyduramadı”


Dalaman müftüsü Selahattin Bozkurt telefonla yaptığı açıklamada İmam Balkı’nın çok genç ve hayat tecrübesinin olmadığını belirterek “İmam Tarık Balkı’nın motosiklet tutkusu hastalık derecesine ulaşmış. Köylülerin tepkileri gayet normal. Kendisi ile konuştum, gerekli uyarılarda bulundum. Cemaat motosikleti bırakmazsa camiye gitmeyeceğini arkasında durmayacağını söylüyordu. Sık sık resmi makamlara bize de şikayete geliyorlardı. Köylülerle ve gençlerle bu yüzden tartışmaya başlamıştı ve gergin bir ortam vardı. Buna rağmen motosikletini bırakmadı. Neredeyse evine motosiklet ile girecek durumda. Kullandığı motosiklet sürat motoru olduğu için günlük motosikletlere benzemiyor ve dikkat çekiyor, köyde gürültü yapıyordu. Bu nedenle gençlerle ve köylülerle arasında sorun çıktı, bizi dinleseydi geleceği parlak bir imamdı, ayrıca motosiklet tutkusu facebooka da yansımış facebook sayfasında da garip garip fotoğraflar var. Kendisine yardımcı olmaya çalıştım, uyardım bizi dinleseydi geleceği parlak bir imam olabilirdi,  ama o bizi dinlemedi, yaptığı açıklamalar ise hoş değil” dedi.


Motosiklet Federasyonu konuya el atıyor…

BMK yöneticisi Ömer Ölçer ise sırf motosiklet tutkusu nedeniyle bir kişinin imamda olsa baskıya maruz kalarak görevinden istifa etmek zorunda bırakılmasının Ege ve Akdeniz bölgesi insanına yakışmadığını belirterek “Bodrum ve bölgede sık sık Türkiye motosiklet şampiyonaları düzenliyoruz, motosiklet kullanımı hızla yayılırken, turistik bir bölgede din görevlisinin motosiklet kullanıyor diyerek eleştirilmesi ve sert tepki gösterilmesi Ege’nin insanı olara bize yakışmadı. Bununla ilgili hazırladığımız raporu Türkiye Motosiklet Federasyonu’na ilettik. Arkadaşımızın bir an önce görevine dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” buy Accutane dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.