Bodrum Gündem

Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum…

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum başlıklı bir basın açıklaması yaparak düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum…
31.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

“Benim Diyebileceğim

Bir Anayasa İstiyorum”

buy Accutane online Bodrum Demokratik Düşünce Platformu  “Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum” başlıklı bir basın açıklaması yaparak düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber buy propranolol Retin-A to sale


Bodrum’da farlı görüşlerden bir çok entelektüelin bir araya gelerek kurduğu Bodrum Demokratik Düşünce Platformu bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir Anayasa talepleri olduğunu belirterek bir basın açıklaması yaptılar.  “Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum” başlıklı basın açıklamasında maddeler ile son dönemde tartışılan ve 12 Haziran seçimleri sonrasında da büyük bir kesim tarafından kaygı ile beklenen Anayasa değişikliği ile ilgili maddelere yer verilmiş.


Talep edilen maddeler ; “Demokratik, çoğulcu, katılımcı, İnsan ve tüm canlı haklarına değer veren, garanti altına alan, Evrensel hukuku ve hukukun üstünlüğünü esas alan, Özgürlüklerin gelişmesine ve değişime açık, kısıtlayıcı olmayan, Her türlü ayırımcılığı dışlayan, Önceliği devlete değil, insana veren, Şiddeti ve nefreti içermeyen her türlü örgütlenme hakkını garanti altına alan, Din, dil, mezhep, kültür, etnik köken, kadın-erkek, LGBTT, engelli vb. ayrımı gözetmeyen, Kadın-erkek eşitliğini garanti altına alan, Resmî dilin yanında, anadilde eğitim ve öğretim talebini dikkate alan, Yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesini, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na uygun olarak çözen, Değiştirilemez hiçbir maddesi olmayan, Askeri ve sivil bürokratik vesayet rejimine kapalı olan, Vatandaşlığı eşitlik temelinde, Anayasal Vatandaşlık olarak tanımlayan, Sosyo-ekonomik gelişmeyi ve yaşanabilir bir çevreyi dikkate alan Benim Diyebileceğim Bir Anayasa İstiyorum” şeklinde sıralanmış.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.