Bodrum Gündem

BODRUMUN ÇILGIN PROJESİ VAR MI?

02.06.2011
0
A+
A-

Kanal İstanbul projesi,Yunanistan basınında Erdoğanın Montröyü devre dışı bırakan Firavunca taktiği olarak yer alsa da…


(Kılıçdaroğlu hariç)ilgi ve heyecan uyandırdı.İSTİKRAR,DEMOKRASİ,ve SİVİL ANAYASA vurgusunu ve 2023 hedefini birlikte düşünürsek bu çılgın projenin bir anlamı var.Yoksa boş ve hoş bir hayalden öte gidemez. treatment of depression

         Eğer dünyanın 10.büyük ekonomisi olmaya talepseniz, dünyaya bir diyeceğiniz varsa bunun alt yapısını ve demokratik ön koşullarını hazırlamak zorundasınız.


         İstikrarın ve ileri demokrasinin olmadığı bir ülkede olsa olsa kaos, kriz, soygun ve talan olur, 2001 öncesi Türkiye’de ve bugün etrafımızdaki ülkelerde  olanlar gibi.


        TÜSİAD’cılar bile AK PARTİ’ye oy vermeyeceğiz ama istikrar devam etsin demekle kerhen de olsa iktidarın devamından yana, çıkarları gereği yeşil ışık yakıyorlar. Niçin?Demokratikleşme hamleleri ve darbecilerin tarihe gömülmesi ekonomik iyileşmeyle ilgili de ondan.Bodrum bu süreçten nasıl yararlanabilir?İyiyleşme hamlelerini Bodrum’a daha fazla nasıl yansıtabiliriz ?Bodrum için siyaset bu olmalıdır.


         BOSİAD’ın yaptığı  “Vizyon 2023 Bodrum’da Yeni Açılımlar ve Yeniden Yapılanma” ve sonra da kitaplaştırdığı sempozyum ve son günlerde Belediye Başkanı Sayın Kocadon’un dilegetridiğini basından öğrendiğim orijinal proje dışında siz hiç 2023’e ışık tutan ilerici bir söylem  ve hedef duydunuz mu?


      Peki niçin Bodrum’un çılgın projeleri yok. Hepimiz biliyoruz ki, Bodrum turizmi şu anda statükoya kurban edilmek üzere.Heyecan verici yeni projeler üretemedikçe turist her geldiğinde Bodrum’u bir başka güzellikte ve farklılıkta görmedikçe Bodrum turizmi monotonlaşmaya ve kan kaybetmeye mahkumdur.


      Seçim sürecindeyiz. Türk siyasi tarihi ilk defa sonucu belli bir seçime tanıklık edecek. O nedenle heyecan biraz eksik. Üstüne üstlük dinamik ve örgütlü yapısıyla her dönemde seçimlere renk katan MHP kaset skandallarıyla oyalanırken,diğer yandan Kılıçdaroğlu  boş vaatlerle ve ispatsız iddialarla uğraşırken AK PARTİ %45 ve üzeri bir tahminle seçimin galibi olarak görülüyor. Yanlış anlaşılmasın bunu ben söylemiyorum,anketler söylüyor.


      Durum böyle iken ve dahi sonuçlar üç aşağı-beş yukarı  belli iken ne diye zaman kaybediyoruz? Görüşü, siyasi duruşu ne olursa olsun Bodrum’daki sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, odalar, belediyeler niçin bir araya gelip “13 HAZİRAN 2011-13 Haziran 2023 Raporu” hazırlamıyorlar?


        Bodrum’da bu potansiyel fazlasıyla var, birikim de var. Seçimden önce hızlı bir beyin fırtınasıyla Bodrum’un ihtiyaçları,öncelikleri ve hatta “gerçekçi çılgın” projeleri realize edilerek bir rapor halinde öncelikle iktidar adaylarına,takip ve destek için de muhalefet adaylarına niçin takdim edilmiyor?Hatta tam seçim havasına girmişken AK PARTİ adaylarından BODRUM için söz alınamaz mıydı?


        Alınamaz mıydı derken, zaman henüz geçmiş değil.Acilen alt-yapı,planlar,yollar,İçmeler’e yeni tersane,çekek yeri,iskele, sanayi ve fuar alanı vb. birçok olgunlaşmış projesi var Bodrum’un.Buna bir iki tane çılgın proje ilave edilirse,2023’e giden yolun önünü açmış oluruz.Bodrumlular olarak, Cumhuriyetimizin 100.yılında Atatürk’ün emanetine ihanet etmiş olmanın ,ona layık olamamanın mahcubiyetini çocuklarımıza  yaşatmayalım.Gelin eteklerimizdeki taşı dökelim,tabuları yıkalım,testi çeşme akarken doldurulurmuş.Bodrum’u tekrar yazık etmeyelim.Sekiz yıllık süreçte görüldü ki, turizm de bitmedi,plaj ve içki yasağı da gelmedi. Bilakis yol, havaalanı ve gemi yanaşma gibi turizm kalitesini yükseltecek birçok hizmetler geldi.


          Atatürkçülük ve laiklik üzerinden gulyabani masallarıyla halkı kandıranlar, korku imparatorluğu üzerinden siyasi rant devşirenler yolun sonuna geldi. Endişeleri giderildiği takdirde, Bodrum lu nankör değildir, hizmet edenle etmeyeni ayırt eder.


         O halde biraz gayret ve biraz cesaretle bu dönemde Bodrum’a çok şeyler kazandırılabiliriz. Öncelikle yukarıda bahsettiğim raporu hazırlayacak ortak akıl grubuyla işe başlamak gerekiyor.


order misoprostol          Tekrar soruyorum Cumhuriyetimizin 100.yılında TÜRKİYE, dünyanın 10 büyük ekonomik gücünden biri olacaksa eğer, BODRUM ve BODRUM TURİZMİ bunun neresinde olacak?


         İşte asıl cevaplandırılması gereken soru budur. Bu sorunun cevaplarının şifresi de 12 haziran seçimlerinde gizlidir.Şifreyi kıran Bodrum’u 2023’e uçurur.


   Basın hür,yorum serbest….


Hoşçakalın


[email protected] Indocin no prescription


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.