Bodrum Gündem

İŞTE BUDUR.. KİTAPLAR KOSOVADA..

Konacık Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla İzcilik İl Temsilciliği işbirliğinde başlatılan 19 Mayısa kadar 19 Bin Kitap Kampanyası kitapların teslimi ile çok önemli bir proje gerçekleşmiş oldu.

İŞTE BUDUR.. KİTAPLAR KOSOVADA..
02.06.2011
0
A+
A-


İŞTE BUDUR!

KİTAPLAR

KOSOVA’DA…

 


Konacık Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla İzcilik İl Temsilciliği işbirliğinde başlatılan “19 Mayıs’a kadar 19 Bin Kitap Kampanyası” ile Kosova’nın Mamuşa Belediyesi sınırlarında bulunan Anadolu İlköğretim Okulu’na Türkçe eserlerden oluşan 19 bin kitaplık kütüphane kuruldu.


Bodrum Gündem Haber


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Konacık Belediyesi ve Muğla İzcilik İl Temsilciliği işbirliğinde başlatılan “19 Mayıs’a kadar 19 Bin Kitap Kampanyası”nda toplanan 19 bin kitap ile Türk Belediyesi olan Mamuşa’nın sınırları içerisinde bulunan Anadolu İlköğretim Okulu’nda bir kütüphane açıldı. Buy Prozac


Mamuşa Belediyesi Anadolu İlköğretim Okulu’nda yapılan kütüphane açılışını gerçekleştiren Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’a, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Türk Büyük Elçiliği Ateşesi ve Türk Taburu Görev Komutanlığı’na bağlı subaylar eşlik ettiler. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparken belediye olarak eğitime daha fazla destek olacaklarını da söyledi. Kütüphanenin açılışında katkısı geçenlere, özellikle de Konacık Belediye Başkan Mehmet Tosun’a ve Türkiye İzcilik Federasyonu Muğla İzcilik İl Temsilcilerine teşekkür eden Başkan Arif Bütüç, işbirliğinin devamını da diledi.


buy Lithium KARDEŞ OKUL OLMAK İSTİYORLAR…


Kosova’da, Mamuşa’da bulunmaktan ve özellikle de bu kütüphanenin açılışına katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, kendisini Anadolu’da gibi hissettiğini söyledi. Kütüphanenin bir başlangıç olduğunu da vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Tosun; “Bundan sonra her konuda Konacık Belediyesi olarak Mamuşa Belediyesi’ne ve özellikle de “Anadolu İlköğretim Okulu”na destek olacağız” dedi. Öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Mehmet Tosun, Anadolu İlköğretim Okul Müdürü Milazim Mazrek’e bir tablo, hazır bulunan öğretmenlere de çeşitli hediyeler verdi. Güzel bir kütüphaneyi okullarına kazandıranlara ve emeği geçenlere teşekkür eden Anadolu İlköğretim Okulu Müdürü Milazim Mazrek de, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’dan Bodrum’daki bir ilköğretim okuluyla kardeş okul olmak istediklerini söyledi.


KONACIK BELEDİYESİNDEN, MAMUŞA BELEDİYESİNE ULTRASON CIHAZI HİBE…


Belediye Başkanı Mehmet Tosun başkanlığındaki heyet, Mamuşa Belediyesi’ni de ziyaret etti. Mamuşa Belediyesi ile Konacık Belediyesi arasında kardeş belediye protokolünün imzalanacağı belirtilirken, Mamuşa Belediyesi’ne çöp konteynerleri ve sağlık ocağına ise ultrason cihazı hibe edileceği de öğrenildi.


Premarin 0.625mg

BAŞKAN MEHMET TOSUN, İZCİLERİ DAĞ EVİ’NDE ZİYARET ETTİ…


İzcileri kaldıkları Dağ evinde ziyaret eden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, burada Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar ile birlikte İzcilerle akşam yemeğinde buluştu. Kosova’nın yerel yemeklerinin yapılıp, ikram edildiği yemekte, Prizren’li yerel çalgıcıların müziği geceye renk kattı.


23 Temmuz’da Mamuşa’da düzenlenecek olan Domates Festivali’ne katılma sözü de veren Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun; “Yerel Belediyecilik hizmetlerini, Konacık Halkı ile birlikte başarı ile yürütmeye devam edeceğiz. Tüm Konacıklı Bodrumlu hemşerilerimizin desteği ile Balkanlarda yaşayan soydaşlarımıza destek olmak her şeyden önemlidir. Burada Türk soydaşlarımızı görmek, Türkçe konuşulduğunu görmek, ezan sesini duymak bizleri duygulandırmış, son derece mutlu etmiştir” dedi. Başkan Mehmet Tosun daha sonra yöresel ürünlerden oluşan Konacık Belediyesi çantasını ve 3 kez öptüğü Türk Bayrağı’nı Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’e verdi. Bütüç, Türk Bayrağı’nı öperek, Başkan Tosun’dan teslim aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.