Bodrum Gündem

CHP, Konacıkta Nazımlı Miting Yaptı..

CHP Konacık Mitingi yaklaşık 700 kişinin aktif katılımı ile coşkulu bir şekilde yapıldı. Nazım Hikmetin ölüm yıldönümü olması nedeni ile Nazım şiirleri okundu.

CHP, Konacıkta Nazımlı Miting Yaptı..
05.06.2011
0
A+
A-

 


CHP, Konacık’ta Nazım’lı Miting Yaptı…


CHP Konacık Mitingi yaklaşık 700 kişinin aktif katılımı ile coşkulu bir şekilde yapıldı. Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü olması nedeni ile Nazım şiirleri okundu.


buy Viagra USA Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Propranolol best prices


Naltrexone online CHP Konacık mitingi yaklaşık 700 kişinin katılımı ile gerçekleşti. CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar, CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Muğla İl Genel Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, ÇESAV (Çevre, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı) kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Eski Bakan Dr. İmren AYKUT,1952 Avrupa Güzeli Günseli Başar, partililer ve yaklaşık 700 kişi katıldı.


CHP Konacık Belde Örgütü Başkanı Halil Karahan konuşmasında iktidarı kuracaklarının sözünü verdiğini ifade ederek “Halkın iktidarında bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız.”diyerek Nazım Hikmet ölüm yıldönümünü de andıklarını söyledi.


Nazım Hikmetin Ölüm yıldönümü olması nedeni ile Nazım’ın “Vatan Haini” şiirini okuyarak başladığı konuşmasında katılımcıları hepimiz Nazım gibi vatan hainliğine denavam ediyoruz” demesi katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.Öztürk, “Haramilerin saltanatını yıkıyoruz, halkın iktidarını kuruyoruz. Artık yeter, çünkü dünkü mücahitler, bugün mütahit oldu, halkı tamamen unuttular.”dedi.


Konacık mitinginde konuşan CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar konuşmasına Nazım Hikmetin mezarı başında yaşadığı bir anısını anlatarak başladı. Esprili bir dille konuşmasını sürdüren Tolga Çandar, geçen günlerde AKP Milletvekili adaylarından birisiyle girdiği söz polemiğini burada da dile getirerek,”Benim için CHP Meclise çalgıcı gönderiyor demiş, bende yapmamam gereken bir şeyi yaparak, “O kadar dansöze bir çalgıcı lazım dedim” diye konuştu. Konuşmasının sonunu gördüğü bir rüyada yaşadığı kabusu ve o kabuslu rüyadan nasıl uyandığını dile getiren Çandar,”13 Haziran sabahı aynı duyguyu yaşatın bana ne olur. Şu 9 yıllık kabustan bir şekilde uyanalım.” Dedi.



CHP Muğla Milletvekili Adayı Çandar konuşmasının ardından Mahsuni Şerif’ten iki türkü söyledi. Çökertme’yi katılımcılar ile birlikte söyleyerek karşı tarafı rahatsız edecek kadar ses istiyorum diyerek miting alanını coşturdu. Konuşmalar arasında Nazım Hikmet’ten şiirler okundu. Eski Bakan İmren Aykut ve Türkan Saylan’ın kardeşi Gündüz Saylan’ın mitinge katılmaları dikkat çekiciydi. Gündüz Saylan ablası ve onun gibi haksız yere acı çekenlerin mecliste hesabını sorması için Tolga Çandar’dan söz istedi. Tolga Çandar «Söz veriyorum, sonuna kadar bu hesap sorulacaktır» dedi.



MİTİNG YORUMLARI;

2009 Yerel Seçimlerinde CHP′nin seçim bürosu açmakta zorlandığı Konacık Beldesinde yüksek katılımlı ve coşkulu bir miting yapılması CHP tarafından çok önemseniyor.

Diğer taraftan ise referandum döneminde ve yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesinde CHP ve MHP nin yakınlaşmasının tabandan yukarıya bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Katılımcıları büyük bölümü ise siyasette bu tür yakınlaşmaların halkın istediği ahlaklı ve barış içinde geçen seçim yarışının özlendiğinin göstegesi olduğu özellikle belirtiliyor. ANAP döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan İmren Aykut′un mitinge ve coşkuya katılması ise ANAP ve DP oylarının CHP′ye yöneldiğinin bir kanıtı olduğu konuşulanlar arasında.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.